Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-02-2008  

Over: Brandblussers, kadernota’s en klagers

 

Nou had ons Hanny het laatst weer eens op haar prachtige heupen. Ik moest eindelijk weer eens mijn rotzooi op ruimen. Over het algemeen doet zij dat, zodat wanneer ik weer eens wat kwijt ben ik het slecht aan haar moet vragen waar het ligt om het weer terug te vinden.

Maar zo in ene had ze genoeg van mij zooi op te ruimen. Als een witte tornado en met verheven stem.. En Tim moest het ook ontgelden. Mijn schoenen, wat CD’s, mijn gitaar etc. etc. En toen zij in de keuken kwam barstte de bom helemaal. Wanneer ik nou eens eindelijk die brandblusser op ruimde. Dat ding stond er al bijna twintig jaar en we hadden dat ding nog nooit gebruikt………?!

Tim en ik keken elkaar aan.. Tzal de maanstand wel zijn geweest…

Afgelopen dinsdag maar weer eens naar een hele echte raadsvergadering geweest. Daar werden twee toch wel interessante kadernota’s besproken. Om te beginnen de kadernota over wijkgebouwen cq accommodaties. Nou is zo’n nota dus een geschrift van de regering van Almelo (ook wel college van burgemeester en wethouders genoemd) die omschrijft, dus omkadert de toekomst van de wijkgebouwen.

Nou om een lang verhaal kort te maken. In de wijk Ossenkoppelerhoek en Nieuwstraat komt zo’n Multifunctionele Wijk Accommodatie (MFA) en in het centrum ook. “Ze hebben zulke goede ervaringen in de Wierdensehoek en het Nieuwland. Nou dat zal wel dus…"

Waar die van het centrum komt weet ik niet, maar die van het Nieuwstraat Kwartier/Ossenkoppelerhoek, die komt vast op het gebied van de Acaciaschool en misschien gaat Appie Hein er ook wel af.

De Kolkschool wordt dan vast omgetoverd tot appartementengebouw en het Dok zal dus ook wel dicht gaan..

Enfin, we zullen wel zien hoe het gaat. De private wijkcentra’s in Bornebroek en Aadorp draaien overigens als een tierelier. Maar da’s ook ander publiek. En dat Almelose publiek, niks mis mee hoor, want ik ben er zelf ook één van en dat blijf ik nog minimaal 15 jaar…

Maar het is me toch wel een apart publiek. Sta ik laats bij de kassa bij mijn Aldi. Klaagt daar weer zo’n mens over de “oh zo lange wachttijden bij de kassa”. Ik merkte dat er mensen waren die zich aan haar geklaag ergerden vooral ook, omdat de caissières daar echt hun stinkende best doen, om juist dit geklaag te voorkomen.

Ik adviseerde haar, met nogal luide stem, om dan maar vooral naar Appie Hein te gaan, want daar hoef je eigenlijk nooit te wachten voor de kassa. Maar alles is daar wel drie keer zo duur. Meteen hield ze op met haar geklaag en als ogen konden doden, had ik nu niet achter mijn ALDI, Medion ramplankje gezeten. Maar ik hoorde wel wat geproest uit de rij wachtende komen. Hopelijk heeft die klaagmens geen grote kerel ergens rondlopen.

Ik wordt zo “knetterbek” van dat soort mensen.

Neem nou die lui die maar klagen dat “er geen kwaliteitswinkels” zijn in Almelo. Klaaaaaag. Nou nee, die zijn er ook niet echt (ome Anthon, lees je???) En het is ook zo, dat het Almelose publiek ook duidelijk niet zit te wachten op dure kwaliteitswinkels (ome Anthon, lees je???) De kwaliteitswinkels zitten wel in Borne, Wierden, Rijssen en Tubbergen…

Almelo is en blijft een echte heerlijke knaken stad. Aldi, Lidl, Praxis, Gamma, Kruidvat, Schlecker, Action en meer van die grote ketens en franchise zaken. Helmaal niets mis mee.

En ome Anthon, ga nou eens uit dan dát gegeven en probeer van die “massa = kassa” mentaliteit nu eens wat te maken. Schroef die “knakenomgéving” nou eens omhoog. Dat kan door mooie winterterrassen, meer groen in het centrum, meer cultuur. Het is toch van de gekke dat Almelo afgezakt is tot plaats 49 (negenenveertig!!) op de top 100 van cultuursteden in Nederland, terwijl we op plaats 25 stonden. Maar dat was nog in de tijd van de Nacht van de poëzie van Peter van der Molen en de blues nachten etc. En dat was nog in de tijd voordat de bibliotheek van Jan Krol werd wegbezuinigd.

Enfin de kadernota over de Almelose cultuur is er ook doorheen. Dat kost de komende jaren wel 60 miljoen Euries, maar om van Almelo, binnen de huidige knakencultuur iets moois te maken en minimaal in de top 30 te komen, moet dat toch kunnen.

En neef Peter (Elbertse, cultuurman van het PvdA) schiet nou eens op met dat Hof 88 plan van je man. Duurt allemaal zo lang. En die 2e ring op het Heracles stadion moet er komen.

Fc. Twente landskampioen en Heracles mooi in de middenmoot.

Maar ik heb ook geen verstand van voetballen..

Groet, Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina