Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-01-2008  

Over: A-35, Kenia en Vroomshoop

 

Tis toch eeuwig lagguh. Hebben we een gloednieuwe A-35. Minder verkeer in ons Almelo enzo (rapt) zitten er weer mensen te piepen vanuit de Windmolenbroek te piepen over de geluidsoverlast, terwijl ze met de geluidsnormen dik binnen de toegestane norm blijven.

Dus wat betekend dat? Ophogen die geluidswallen en dat kost de samenleving weer een slordige ruime ton. En dat allemaal voor die heilige koe! En de grootste piepers zijn dus de autobezitters die klagen over te hoge belastingen enzo. Ik weet wel een oplossing voor die geluidsoverlast. Geen auto’s!!!

En wat helemaal lagguh is daar bij Wierden. Daar helt een naar links gaande bocht, naar rechts!!!! Nou, een kind van 8 die met racebaantjes speelt weet dat een bocht naar links ook links moet af/inhellen… Daar dus al een snelheidslimiet van 50 km/u. En dat scheelt dus uit de bocht vliegen en geluidsoverlast voor die kant van Wierden…

En nou is mijn broer geëvacueerd uit Kenia. Suur. En weer een redelijk welvarend land finaal naar z’n kl***n. Alleen omdat zo’n stelletje aangeklede apen rondom Mwai Kibaki zo nodig presidentje en regerinkje willen spelen. Laat ze toch gaan Risken. Maar daarvoor ontbreekt het die gasten de intelligentie denk ik.  Wat een volk. In die tijd dat ik ooit eens een jaartje in dat rimboe en zand continent aan het rondbanjeren was, was het al een redelijk zooitje, maar nu door de aids en dit soort gasten…..

Nu ken ik de dierentuin van Nairobi nog als een gezellig tuintje met veel volk over de vloer. Maar afgelopen zondag… helemaal niemand! Ja, wat verzorgers, maar die worden volgende week ook niet meer betaald. Dus die dieren, wat gebeurd daar mee? Laten ze die leeuwen maar loslaten in het regeringspaleis, waar het opperhoofd Kibaki zit….

Als toch de hele internationale waarnemingsgroep toch zegt dat er gefraudeerd is bij die verkiezingen..  suur.

En de hotels.. helemaal leeg, personeel ontlagen mensen zonder inkomen.

En de makke van Kenia is, dat er geen olie, goud en diamanten zitten.

Alleen de toeristenindustrie bracht  wat geld in het laatje. Maar een toerist in een benzinetank stoppen rijdt ook voor geen meter.

Dus Shell, Texaco en George Dubbel Joe Bush (pres. USA nog) zal in dat land ook geen interesse hebben. Zo zie je maar weer een eikel hoef niet aan een boom te hangen. En de gewone man is weer de klos…

Dus naast de aids is in Afrika dit soort gasten het grootste virus. Maar ook hier helpen condooms, want dan worden dit soort apen nooit geboren…

Ofzo…

Maar dat heeft allemaal niks met Almelo te maken, dus laten we het maar eens over Vroomshoop hebben. Hoe zet je een stad op de kaart? Laat een grote asbesthoudende hal door wat hangjongeren in de fik steken en hoppa..  minimaal vier dagen op het landelijk nieuws. Maar ik wil niet weten hoe…

De vlokken asbest liggen Tinusallemachtig gewoon in de voortuintjes en parkjes voor het oprapen en nog laten ze daar hun hond uit. “Ja je moet toch wat” is ook nog het commentaar van zo’n grijze muts. En dan over een jaar of wat bij de overheid komen aankloppen voor schade vergoeding, omdat haar hondje “oh zo zielig” aan een zeer pijnlijke longkanker is overleden. “Ach ik spoel zijn neusje wel goed af wanneer we thuis komen” Het is toch om te janken. Pure dierenmishandeling. “Ach, het valt allemaal wel mee” zag ik iemand anders zeggen. Man, man, met de vlokken asbest om het hoofd dwarrelend! Zie je op tv mensen die er verstand van hebben helemaal ingepakt in dikke witte pakken met gasmaskers op, mensen die iets verder nagedacht hebben dan  hun Vroomshoopse neus lang is, hebben dan nog wel een stofmasker op, maar het overgrote deel loopt gewoon in het rond de vlokken op te ruimen. By all means. Het is asbest mensen! Vraag de lieden in Goor en van Ethernit maar..

Wat een volk! Kzou er nog niet uitgestrooid willen liggen.

En dit heeft allemaal niks met Almelo te maken, maar het is wel even leuk om zo neer te schrijven. En die schrijft die blijft. Kga fietsbandje plakken.

Good goan, Chris

Ennuh, bovenstaande heb ik aan mijn Vroomphoopse kennissen laten lezen. Ze waren het er eigenlijk wel mee eens….

Ennuh Hr. Maquis, om ome Anthon Sjoers nu een crimineel te noemen… Is mij een Vriesebrug te ver.. Maar het winterterras staat er…

Ennuh meneer Visser, ook bedankt voor de steun. Ik zal me extra zekeren op de Everest….. Kzoek nog sponsors…

Archief
Terug naar vorige pagina