Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-09-2014  

Visie van het college en bron

 

Het viel mij in een keer op: alle wethouders dragen brillen. Uit zeer welingelichte bronnen heb ik vernomen, ook tante Anja, maar dat heten dan contactlenzen. Dus alle wethouders zien alles optimaal door een bril, die de ene keer roze is en de andere keer een andere kleur, maar zeker wel helder..…. Leuk weetje.
En moeder Jon die ziet alles van nature helder, alleen zo nu en dan geholpen door een leesbril. Dus ophouden te zeuren dat dit college geen heldere visie heeft…
En overigens: en dat meen ik echt neef Javier, (wethouder, en in zijn vrije tijd SP aanhanger, maar ach, ieder zijn hobby) ik vind dit kabinet van Almelo zeer dicht bij de burger staan. Het dichtst wat ik meegemaakt heb de afgelopen 31 jaar. (poep, zo lang al?)
En wat ik nu zo droevig vind, dat er nog steeds te veel Almeloërs zijn die een overdosis aan Calimerogedrag hebben. “Ik ben klein en zij zijn groot. En dat is niet eerlijk, oh nee!” En ook nog eens zeer negatief zijn over Almelo. Almelo is gewoon een prachtige stad met hier en daar wat vlekjes. Het centrum b.v. Wanneer ik het kolkje in loop en dan door richting Allee, dan voel ik mij gelukkig. Dan over het kerkplein via de Hagengracht de Oranje straat op, helemaal blij. Dan in de wetenschap dat iedereen die er verstand van heeft, bezig is met het centrum op te pimpen, de promenade op loop, dan geniet ik van “ons Almelo”.

Uit niet betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat de grootste “piepers” niet bij lokale middenstanders kopen, maar met hun luie derrière voor hun computer, on-line zitten te bestellen.
Ja dat schiet ook niet op. Koop lokaal. Daarnaast wil iedereen (generaliserend) voor 10 eurocent op de eerste rang zitten. Die knakenwinkels, willen of kunnen de huur niet betalen die de investeerders, projectontwikkelaars vragen. En uit wel ingelichte bronnen heb ik vernomen, dat projectontwikkelaars tegenwoordig, liever iets voor een pand aan huur ontvangen, dan dat zo’n hok leeg staat. Dan wil men liever de auto ook nog eens bij de kassa parkeren en zie, een “knakencentrum” is daar.
Ook Hengelo, Enschede en eigenlijk bijna alle grotere steden/dorpen hebben er last van. En vergelijk Wierden, Borne en Rijssen nu niet met Almelo. Dat is appels met wortels vergelijken. En lieve “piepers” ga vooral naar andere dorpen met de auto de boodschappen doen. Maar reken dan niet uit wat dat kost aan autokosten en tijd. Of je moet het zien als een uitje, dan is alles ok. Maar als je gaat omdat Almelo zo’n “knakencentrum” heeft, dan ben je nmm verkeerd bezig. Én fietsen is gezond. Om dan meteen meer fiets te eten vind ik iets te ver gaan, maar meer bewegen en fietsen kan geen kwaad. Dit heb ik ook weer uit zeer wel ingelichte bron vernomen.
Aan de andere kant levert het ongezonde leven van vele mensen, mij wel een zeer goed belegde boterham op. Dus ik zit even in een spagaat.

Maar ik moest van mijn psycholoog de wereld verbeteren dus dan begin ik bij mij zelf en daar heb ik geld voor nodig.. Tja, dilemma.
Centrum parkeren: 1e 2 uur gratis.
Van katoen en nu: Almelo overtreft zichzelf.

Nmm, Chris

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina