Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
26-06-2014  

Speciale veters…

 

Zo, afgelopen dinsdag de laatste raadsleden geïnstalleerd, dus nu kunnen ze echt aan het werk.
Laten we beginnen met het dagelijks bestuur van de BV Almelo.
Nu even zwart op wit: ik heb in de afgelopen jaren nog nooit een college meegemaakt wat zo dicht bij de burger stond en ik weet ook wel hoe dat komt.
Beginnen we met de vakwethouder Jan van Marle. Die dan wel in zijn vrije tijd CDA stemt, maar ach; moet kunnen anno 2014. Prima wethouder want hij is een mens. En fouten maken is menselijk, dus. En waar gehakt wordt laat men wel eens een steek vallen. Dan Javier Cornelissen die ook iets van SP heeft gestemd. Enfin, iedereen doet wel eens wat raars, dus waarom onze Javier niet. Je zou het zo niet zeggen achter die bril, maar daar zit best een intelligent koppie achter. En de knip die hij gekregen heeft nis ook op zijn Sp-lijf geschreven. Hou je vast na 1 januari 2015 alle uitkeringsgerechtigde. Er gaat een frisse Sp-wind waaien door het sociale uitkeringssysteem. En daar lusten de liberalen geen brood van.
Dan Claudio Bruggink. D66 liberaal. Ik had liever Fordje Fred gehad, maar die verkoopt liever auto’s. Dus een vakwethouder en ik meen te hebben gehoord, dat Claudio ook boekjes op universitair niveau doorgedronken heeft. Ooit, toen we een studiebeurs nog mooi in de kroeg konden omzetten in bier. Dan hebben we Anja Timmer. Onze liberaal socialist met inmiddels een dossierkennis waar ik U tegen zeg.
En last but not de minste onze eeuwige Irene ten Seldam. Nu ben ik soms wel een beetje flauw tegen haar geweest, maar zij is dus al sinds 1998 in de weer binnen de ridderpartij CDA en eindelijk is ze wethouder. Dus mijn vergelijking met een Pitbull gaat helemaal op. Een vasthoudertje dus. En dat vind ik erg mooi aan haar. Ze heeft inmiddels dus ook al een aardige (politieke) dossierkennis en weet ook veel van zaken die bij haar in het tasje zitten. Ook de manier waarop ze praat, zo met die tanden op elkaar, zo van “pas op hoor want ik bijt en laat je nooit meer los”. Helemaal mooi Irene, niks meer aan veranderen. En ze is zo trots op haar verdiende wethouderschap. Ze loopt eindelijk recht op. Een collega en ik keken uitgebreid naar haar schoenen of ze er niet naast liep. “Kan niet, want ik heb speciale veters gekocht” was haar ongevraagde respons. Mooi ad-rem dus.
En dan natuurlijk onze moeder der raadsleden. Mw. Jon. Tsja, wat moet ik daar nou van zeggen? Gewoon lief.

En dan de controlerende raad. Lagguh die Robin. Voornaam Nederland en achternaam Turks(?) Nou dan heb je de 2 beste bij elkaar. Politiek op hoog niveau. Komt via een dijk van een (CDA) achterban binnen via de SP. En denkt: “wat nou 80% ofzo inleveren en me het vuur uit de sloffen lopen voor zo’n zakcentje? Ammehoela idealisme en hoppa, terug in de schoot van het CDA. Politiek is leuk. En nu schreeuwen die Sp-ers moord en brand.. Sielugh hoor….
En die fractievoorzitter Frits. Ook een intelligente jongen, heeft ook doorgeleerd en een dijk van een baan als ik goed ben geïnformeerd. Mooi idealistisch lullen dan. Kan ik ook.
En dan die Iet, de raadsvolgster. Altijd leuk en vol energie, al jaaaren. Heb ik wel respect voor. Liggen dan ook regelmatig met elkaar in de clinch.

De nieuwe voorzitter van de raad als Mw. Jon niet voor mag zitten is dus “ons broekie” (mar) Drs. Arjen Maathuis. Geboren in ons Almelo in 1989. Wat is die gooser goeoeoed. Afgestudeerd bestuurskundige en doet nu bedrijfskunde, waar ik hem ook wel in zie slagen. Geen dom ventje dus. Maar dat wist ik al omdat hij als hobby VVD-stemmen heeft. Goedzo dus.

Om een lang verhaal nog langer te maken. Ik vrees dat ik mijn weddenschap ga verliezen en deze Almelose regering wel eens de komende 3 jaar en 8 maanden vol gaat maken.

Nmm. Chris..
 

Archief
Terug naar vorige pagina