Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
30-01-2014  

Groeten, nog uit Taiwan (9)


De geschiedenis van de VOC in Taiwan - Fort Zeelandia
 

Heerlijk, de verkiezingscampagne is weer begonnen. Kunnen we weer mooi puntkomma, mieren, muuge, zou slakken etc.
Maar ik heb het door, maar zoals het een goed politicus doet, pas als he ijzer heet is. En lieve mensen, lokale politiek is dus heel wat anders dan landelijke politiek!!! Uitroepteken...

Even weer wat verder kijken dan mijn neus lang is...
Toch is het westen van Taiwan is niks voor ons. Boeddahkoelere wat een massa volk. Hier wordt het gewoond en gemaakt. De i-Phoon6 wordt hier binnenkort gemaakt en daar wordt dus een hele fabriek voor gebouwd. En niet zo’n kleintje ook. ASML gaat een chips bakkerij beginnen binnenkort.
En daar is dus ook een hele volledige fabriek uit de grond gestampt. Ik geloof het, ik heb het gefilmd.. Maar dit is dus overbevolking. Doe mij de bergen maar en het zuiden… Hebben we het in Nederland toch best goed wel….

Zeg ik al jaaaaaaren, geen nieuwbouw van ons Heracles stadion, maar vernieuwbouw. Kijk, dat is nou juist de makke van Almelo. Traaaaaaag.
Enfin, dit geintje zal ook wel weer een paar jaar duren voordat dat vernieuwde stadion er is, maar goed, beter laat dan nooit.
En dan weer het gemeentebestuur de schuld geven van de zeepert van het scheepvaartgebouw. Moet dat optrekje eigenlijk niet op de gemeentelijke monumentenlijst?
Was het niet Dimence die de zwakke afspraken die gemaakt waren met ome Anthon Sjoers (wethouder toen en in zijn vrije tijd op het CDA stemmend) die op een gegeven moment zijn/haar keutel terug trok en een paar meter verderop ging bouwen?
En is het niet een gevolg van de crisis? En zijn het de banken niet die de crisis veroorzaakt hebben mét al die lui die hebberig alles wilden hebben wat ze eigenlijk niet konder betalen? Mede ook door vooral de (centrum) socialisten in Den Haag die ook geld uitgaven wat ze (we) niet hadden?
En wat dan te zeggen van de “lamme takken” die te beroerd waren/zijn om te gaan werken omdat “de uitkeringen even hoog was dan het loon”?
En nu schreeuwen ze moord en brand, dat Den Haag het verschil tussen uitkering en loon groter wil maken.
Lieve mensen, de koek is al meer dan op. En ook ik ben er flink op achteruit gegaan. Mijn huis is ook flink in waarde gedaald. Maar door trouw af te lossen en niet elke 4 jaar een nieuwe auto te kopen en behoudend om te gaan met mij centen, heb ik na 30 jaar ( ja, ja, zo lang woon ik al weer in ons Almelo) mijn huisje mooi vrij en zit ik nu al samen met “me Hanny” mooi al bijna 4 maand in Taiwan te fietsen.
Ooit van consuminderen gehoord? Medeoorzaak is de hebzucht van mensen én het geld uitgeven dat ze niet hadden én de banken en toezichthouders die het allemaal goed vonden, omdat de aandeelhouders winst wilden zien.. Zo = ut ennie anders...
Het interessante is, dat er een trend is naar meer kennis. Dus geld is geen macht meer, maar kennis is de primaire macht. Dat je daar geld mee kan verdienen is mooi meegenomen. Kijk maar eens hier in Taiwan…. Dus daar moeten we op gaan focussen, dat de kennis niet in verkeerde handen valt...
En dan oog ik toch richting Arabische wereld... Beetje zorgelijk toch wel.
Palestijnen in de Emiraten, de Chinezen… Nmm

Groeten van Chris

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina