Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-01-2014  

Groet'n uut Taiwan 7...

 

Even eerst wat rechtzetten voor diegene die Oost-Indisch blind zijn en graag lezen wat ze willen lezen om een zondebok te vinden voor frustraties die eigenlijk het onderwerp niet aangaan, maar voor wie de stap naar een psycholoog/psychiater te groot is, of die niet goed aanvullend verzekerd zijn daarvoor.
Ik vind Wat Wollie een perfecte instelling. Helemaal goed. Ik kwam er ook vrij regelmatig en heb daar hele leuke dingen gekocht. Van mij mag/moet het eigenlijk blijven. Maar helaas soms, we hebben in Almelo regels en daar moet ook een eigenaar/regelaar/organisator Hans van Wat Wollie, zal zich daar ook aan moeten houden. Kom op Hans, je hebt een gouden instelling onder je.
En natuurlijk weer een goed voorstel van een VVD-wethouder ome Johan Andela. Eindelijk gaan we ons afval scheiden. Ik doe het al jaren, maar goed, niet iedereen is zo goed als ik, om maar even bescheiden te blijven. En jawel hoor, facebook staat meteen bol. Happen naar de baas vindt het onzin en weet ik veel wat voor een bagger. Lees ik ook dat Tc Tubantia een hetze tegen is begonnen en dat allemaal om de leescijfers, dus de advertentie verkoop. Iemand die na de lagere school even is doorontwikkeld, die weet gewoon dat we inmiddels met ruim 17 miljoen mensen leven in ons kleine kikkerlandje. En dat de afvalberg gewoon over zijn/haar/de top is. Wat een gegil vooral van de lager ontwikkelde " lamme takken" die nog te beroerd zijn om een scheet te laten. Kijk, daar word ik nu helemaal emotioneel van. Wanneer je verder doorgeleerd hebt na de lagere school, dan weet je gewoon, dat er wat aan het afval gedaan moet worden. De eerste stap is het scheiden. En ja, uit ervaring weet ik dat dat wat meer moeite kost. Je moet dan naar Appie Hein stappen voor je plastic en dan meteen maar je glas in die container kieperen. En bij het Vincent van Goghplein heb je een kleren container en daar kun je je glas dan ook meteen kwijt. En via een omweg dan weer langs Appie aan de Nieuwstraat voor je plastic. En dan nog iemand die serieus inbracht dat door het moeten brengen van afval naar een punt haar fietsbanden extra sleten!! Kijk, door dat soort argumenten blijft Almelo een imago van "knakenstad" houden.
Jemig en dat meende ze nog echt serieus ook nog. Maar nee hoor, klaag en jammer, kost te veel moeite, bang voor afvaltoerisme. 1x per maand de restafvalbak ophalen. Hoe komen ze er bij.
Nou " lamme takken" dat hebben we dus aan jullie te danken, die gewoon te beroerd zijn, om even iets moeite te doen om je eigen vullis te scheiden. Jullie worden bedankt. En nou moeten jullie wel. Lekker puh.. Twerd tijd, nmm. Kijk, hier in Taiwan liep het een paar jaar geleden ook helemaal gierend uit de klauw. Niet te verbazen, want hier leven ze met ruim 24 miljoen Taiwanners op een leefgebied kleiner dan Nederland!!!! Openbare stortplaatsen werden massaal misbruikt en er was ook geen controle. Kwam er dan ook nog regelmatig een Tyfoon langs en dan nog eens een paar andere hele harde stormen, waar we in Nederland alleen maar van dromen, dan heb je het puinhoopplaatje compleet. Dus de openbare vuilnisbakken en bovengrondse stortplaatsen werden afgeschaft en er werd elke dag vuilnis opgehaald. Dat is wel grappig want die vuilniskar heeft een luidspreker z'n dak die een leuk deuntje speelt. Dus je hoort dat ding al van verre aankomen. Gelijk onze ooit een KCA (klein chemisch afval) wagen. Maar dat personeel moet dus ook betaald worden en dat komt uit de belastingen. Dus ze gingen hier meer belasting daarvoor betalen. Dat afval wordt ook bij de bron al zo goed mogelijk gescheiden. Papier, karton, glas en plastic in diverse doorzichtige plastic zakken. En dan het restafval in stevig zwarte zakken. Er zijn ook mensen die vrijwillig op sommige plekken afval ruimen. Moet je daar bij ons eens voor komen. Nu ruimen mijn overbuur en ik vaak ons eigen kruispunt op van zwerfvuil wat milieuterroristen daar zo neer pleren. Vooral zooi van McDonalds.
Hebben ze het daar gehaald en dan is het net voor onze voordeur op en hoppa, op de stoep maar. Ik ga er maar een camera voor neerhangen en dan dat soort aanslagen op mijn milieu op joetjoep zetten. Over camera's gesproken. Taiwan is dus het land met de meeste camera's. JemigdePemig, ik heb het gefilmd. En dan maar mekkeren over privacy bij ons in kaaskoppenland. Als jij een terroristische aanslag pleegt op min miliue en dat van mijn kinderen en kleinkinderen (ja, ja, we hebben er inmiddels twee) dan verlies je voor mij alle recht op privacy.
En het helpt, want in die gebieden waar geen camera's hangen wordt er wel weer een hele hoop afval gedumpt, te snel gereden enzo. En ik kan het weten, want m’n vrouw en ik fietsen nu al bijna 15 weken door het mooie Taiwan. We voelen ons thuis..

Groeten, Chris.


Vind in nmm…

 

Archief
Terug naar vorige pagina