Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-09-2013  

Twerd weer eens tijd…

 

Ben ik even blij dat ik geen “handigefoon” heb. Onhandige krengen. Kan die ook niet gejat worden.
Je mag het niet zeggen, maar het is waargenomen al bij de gay-parade in Amsterdam, dat vooral de Roemenen erg goed zijn in het vak zakkenrollen. Zij zien het tenminste als een vak.
Toen mijn trui in Roemenië uit onze auto werd gejat, vertelde de campingbaas, dat wij dus die trui niet nodig hadden, anders was deze niet gejat geworden. Kbedoel maar…
Nu ben ik goed in recht lullen wat krom is, maar tegen deze redenering kan ik dus echt niet op.

En let op mijn woorden: in Egypte begint de victorie. Niet voor ons, maar voor menig Moslim. Moet je toch eens kijken, ze schieten zelfs op minaretten. Tmoet toch niet gekker worden. In Egypte schieten de meer seculiere/wereldse moslims op de orthodoxe moslims. En ik denk dat de orthodoxe moslims het gaan verliezen. En in Syrië vecht ook iedereen tegen iedereen.
Maar die godslastering stuit mij het meest tegen de borst. Er kan daar geen scheet gelaten worden of het is weer “Allah Akbar”. Vrij vertaald is dat dus ons “gvd” (excusé le mois). Ik vind dat niet Halal.
Maar al met al ben ik blij dat ik in de goede tijd daar nog op tijd ben geweest, want nu is het ook een zooitje.
Al werd er voor de campingpoort toen ook al vuurgevecht gehouden tussen de militie en de politie, dus dit conflict speelt al jaren. Ik heb even geen id hoe alles zal lopen….
Maar volgens mij zit Israël er achter…
Mooi de aandacht verleggen van het bouwen op bezet gebied en dus daar lekker verder bouwen.
Maar ze hebben dat gebied niet bezet om knoflook te gaan verbouwen, dus waar praten ze over. En ze zijn een toppertje op VN-resoluties aan hun slipper te lappen, dus….

Maar het bewijs is geleverd; er zijn toch ambtenaren die na kunnen denken. Een groot gedeelte van het geld voor vredesmissies van onze Jantjes komt niet meer uit de defensiepoot, maar uit het potje van ontwikkelingssamenwerking. Helemaal goed dus. (nmm)
En waar mijn broek van op de enkels zakt; een India die geen nagel heeft om te bips te krabben, heeft me daar een atoomonderzeeër gebouwd van tig miljard. En dat ding vliegt nog in de fik ook nog. Nou best onderzeërtje dus. En wij daar dus ontwikkelingshulp geven? Ik heb het er erg moeilijk mee.
Daarbij komt ook nog dat mij altijd is geleerd: verbeter de wereld en begin bij jezelf. Nou dan eerst in Almelo de zaak glad, daarna in Twente, Overijssel, Nederland, Europa en eens kijken of er nog wat over is… nmm
En die Pim had ook een mooi id. Maken wij tanks en geweren? Nee dus, dat doen ze in Frankrijk en Duitsland. Nou laten die dan een landmacht hebben. Opdoeken onze landmacht. Maken wij vliegtuigen? Nee dus. Frankrijk, Noorwegen en Engeland wel. Mooi, mogen zij de luchtmacht hebben van ons. Waar zijn wij al sinds de ijstijd goed in? Juist, boten bouwen. Dus Nederland krijgt de marine. Opdoeken alles en alleen marine. Moet je kijken hoeveel Euries dat scheelt…

En beter nu even “heinig an” doen, dan failliet gaan.

Vind ik…

Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina