Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-05-2013  

Ik klaag niet hoor…

 

Volgens ome Gijs (Stork, ALA) klaag ik te veel. Nou daar ben ik mij helemaal niet van bewust. Ik vind het prachtig dat het buitenbad dicht gaat. Helemaal goed. Die overheidscenten (subsidie) voor een paar zwemhobbyisten moet maar eens afgelopen zijn. Dan mag het binnenbad wel open blijven hoor. En laten die anderen maar mooi naar de Leemslagenplas, of Grasbroek gaan. Of bij dat zandgat bij Wierden.

En ik klaag er ook niet over dat twee boven de gemeentelijke markt zijnde sporthallen dicht moeten. Overbodig dus en extra geld voor de aflossing van de schulden. En dat die IISPA overgenomen wordt door een commerciële rakker.. Ook helemaal prachtig.
Wat ik wel jammer vind, maar klagen hoor je mij niet hoor, dat dat nieuwe stadion er nog steeds niet staat. Jammer en nog steeds elke week weer een gemiste kans. Had zo mooi kunne zijn, dat verjaardagsfeestje van 110 jaar in het nieuwe stadion.
En dat het op Hemelvaartsdag rete gezellig was in ons centrum; geen kwaad woord hoor je van mij.
En hoe prachtig is het nu te zien, met dank aan de crisis, waar we voorheen geld over de balk smeten. De genoemde 2 sporthallen; het koetkekoet in beheer houden van de IISPA, wijkcentrums etc. En dat nu veiligheid anders geïnterpreteerd wordt vind ik ook prachtig. Voor de crisis werden kilometers snelweg in het licht gehouden. Maar gelukkig dat dat nu voorbij is. Lantarenpalen zijn over geschakeld op donker. En dus dan maar gewoon minder hard rijden…. Simpel toch?

En wat was het verjaardagsfeestje van ons Heracles toppie. Hele goeie vloer, goeie akoestiek gewoon goeie sfeer en dat voor 10 euries. (dat was het serieuze gedeelte). Ik klaag helemaal niet dat er maar 4000 mensen waren. Lekker de ruimte. Ik klaag ook niet dat er toch minimaal 8000 hadden moeten zijn.
Wat is er toch mis in ons geweldige Almelo? Kom op mensen vergeet dat Calimero gedrag. Geniet van de stad, het centrum. Kijk eens verder dan de neus lang is. Vergelijk eens met andere steden. Dan doet Almelo het helemaal niet slecht. Vraag eens van buitenkomers. Almelo scoort bij hen oog. Nu nog bij het eigen volk “uut ons Almeloooo” en dan gaat het helemaal goed komen.

Nmm.. Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina