Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-04-2013  

Visie en gebemoeial…

 

Ja ja, ik weet het meneer de redactie, maar het is het “spel der politiek”. En je kunt het met de VVD eens zijn of niet. Helemaal goed, maar met eieren gooien is een hele andere tak van sport.
En lieve redactie, de grote afrekening komt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. En dan zullen we zien dat de PvdA met zijn huidige nmm achterhaalde socialisme, de beste jaren gehad hebben.
Neem nou eens weer die 1nalaatste rumoerradio. Supermarkten op zondag open wel of niet. Tuurlijk en wel gisteren. Gewoon de 24 uurs economie. Ik wil gewoon wanneer ik wil, boodschappen kunnen doen. Al is dat midden in de nacht. En in het westen is dat al normale zaak van de zondag en de andere doordeweekse dagen. En Almelo wil zich toch als stad profileren? Nou dan. Open die winkels.
En wanneer er een winkelier is die uit geloofsovertuiging dat dan niet wil (met alle respect hoor….) nou dan blijft die mooi dicht. Diegene die betaald, die bepaald. En dat ben ik dus, de consument.
Anno 2013 is het toch echt afgelopen met al; die socialistische dwangneurosen en ook die kerkelijke dogma’s. Een ondernemer moet maar eens ondernemen. Wat nou zondagsrust… Tzal wat met al dat gevoetjebal en andere meuk. Wanneer er geld verdiend kan worden, dan is de heilige zondagrust al lang over de reling gegooid.
En de overheid moet eens stoppen met al dat gebemoeial met al die ondernemers.
Nu krijgen we weer die detailhandelvisie. Nou gelukkig is het een visie, dus daar kan van afgekeken worden….Het is toch van de gekke dat alleen een vishandel (foutje bedankt) op de alleen maar woning gerelateerde woonboulevard mag zijn. Weg met de woonboulevard en leve de koopboulevard. Er zijn per direct nog 3 ondernemers over die er gisteren al in wilden trekken. Maar helaas, de Almelose regering (lees college) bemoeid zich er weer mee.
Zonde, gemiste kans…
De Almelose regering moet nmm eens ophouden met een slechts kleine groep zeer goed lobbyende middenstanders te beschermen. Loslaten die handel en gaan voor die banaan..

Vind ik.. nmm

Chris

 

Archief
Terug naar vorige pagina