Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
28-02-2013  

Nieuw stadhuis moet en ambtenaren...

 

Krijg ik toch een hoop postbusvervuiling met dat foldertje tegen de nieuwbouw van een stadhuis. Ik ben dus een zware (93 kg.) voorstander van zo’n nieuw stad huis.
Iedereen die tegen de bouw is van het nieuwe stadhuis is echt verkeerd bezig. Regels zijn regels en zelf in de geest van de wet en regelgeving is dat ouwe schip gewoon op de klippen gelopen, vergaan, zinkende, einde. Maak er een bejaardenschip van, want die oudjes gaan toch wel in’t schip. Kunnen ze ook eindelijk een cruise maken, waar ze al jaren over mekkeren. Ofzo…

Wat een ziek hok dat gemeente schip. En ik kan het weten, want ik struinde daar al in 2001 rond van op het dak tot in de kelder. Toen heette zo’n kot nog netjes “sick building”. Nu is het een onverklaarbaar “bewoonde” keet, wat per drie jaar geleden, gewoon “onbewoonbaar” verklaard had moeten worden.
En nu denk ik alleen maar aan de mensen die er moeten werken. Jawel er zijn dus best een paar ambtenaren die werken daar, al heb ik de afgelopen 5 jaar wel mijn twijfels gekregen hoor. 100 van die lui, ft-ees zijn dat teveel zo stiekem sneakie er weer binnen gekomen. Het GOAL idee van die Geerding toen is dus helemaal mislukt. In theorie hadden de Geerdinks het wel aan het goede eind, het openingsfeestje van GOAL in het Polman, was ook heel leuk, maar wederom een gevalletje van een gedoe achter een ambtelijk bureau uitgedacht, wat in de praktijk gewoonweg niet loopt. Je hebt dus met mensen te maken. Sterker nog, je hebt met ambtenaren te maken. En met die lui, moet je niet lopen te fukken, want dan ben je mooi de Sjaak als burger…. En nu we helaas geen geld meer kunnen uitgeven wat we niet hebben, moeten er dus wel ambtenaren weg. Maar dat ze dan zo’n overenthousiaste archief ambtenaar aan de kant schuiven.. Een ambtenaar die wel durft te zeggen wat zijn gevoel hem in geeft, jammer hoor… Kun je zien dat binnen die vierde macht ook nog een inner cirkel is van een macht….

En we moeten wel een nieuw stadhuis hebben, omdat dat volgens mijn berekeningsmethode de goedkoopste, beste, menselijkste en ambtenaarvriendelijkste oplossing is.

Lekker beroep overigens dus, ambtenaar. Binnenkort lopen ze dus allemaal meteen kogelvrij vest en een hele goeie helm rond daar en praten alleen maar met de klanten door een dik kogelwerend glas.
Nee,op hondenpoep en verkeerd parkeren en zwerfvuil moet gehandhaafd worden, de regels opgevolgd worden. Maar wanneer er 153 mensen niet naar ARBO-wetgeving werken, dan moet dat kunnen. Ja, ik heb het over de ambtenaren die binnen het gemeentehuis nu werken (!). De rest is aanwezig en die kunnen we net zo goed in een leegstaande fabriekshal zetten op het industrieterrein. Stukken goedkoper en een internet verbinding is snel aangelegd.
Zo, nu heb ik het merendeel en misschien het overgrootste deel van het ambtelijk apparaat ook tegen mij in het harnas gejaagd. De 4e macht is nu tegen mij. Maar het leuke is, dat die ambtenaren waar ik mee te maken heb, mij ook nog gelijk geven..

En die raadsleden deugen ook van geen meter. Zijn niet capabel, regeren, dualistiseren en controleren niet op hoofdlijnen en zijn te puntkomma, mierzifterig en eigen eierig bezig, zonder enige kennis van zaken. Poortjes, dieren asiel, voedselbank, oudjes die te weinig bezoek krijgen, middenstanders die geld toe willen hebben om een toko te mogen hebben in de binnenstad? Om maar wat te noemen. Is dat een hoofdzaak?
Zo lees ik in de wakkerste krant… uhm, stja, uuhm, wat moeten we daar nou mee?
Gijs Stork, bert hümmels (moet echt met kleine letters hoor!) en nog een paar van die kanjers?

Zo die heb ik dus ook tegen mij in het maliënkolder gewerkt…

Kben wel weer lekker bezig..

Vind ik.. Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina