Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
19-02-2013  

De Goeiste

 

 

Nou wordt ik er helemaal niet goed van. We zitten weer in een recessie (klaaaaaaaaaag) omdat we dus te weinig consumeren. Lees besteden. We consuminderen dus te veel! En oh klaag oh klaag, we geven dus geen geld meer uit wat we dus niet hebben. Sterker nog, we lossen onze schulden af!!! Hoe dom kunnen we zijn. Het is toch bekend, dat je beter rood kan staan dan te krap zitten? Wat zeuren ze nou helemaal. Geld is rond gemaakt omdat het rollen moet. Wat nou aflossen hypotheek. Lees lening van de bank, zodat we kunnen wonen in een huis, wat jullie dus eigenlijk drie keer gaan betalen. En dan die rente van die huislening; lees hypotheek. Ik heb er één van 6 (zes) procent. Krijg ik net een mail van mijn spaarbank, ja die heldere, dat ze de spaarrente weer naar beneden jassen naar 2 procent. Ik noem dat woeker winsten en dat mag niet volgens Jezus in het 1e hoofdstuk van het nieuwe testament. En hij weet het, want hij nam maar liefst alle zonden van ons op zich. Maar daar over later….
Daarbij komt ook nog dat de hele wereld zich helemaal kapot lacht over die hypotheekrente aftrek. Dus iemand koopt een hok van zeg 1,5 miljoen. Zit dus in de hoogste belastingschaal van inkomstenbelasting, anders kan hij zo’n hut ook niet kopen. Dan heefttie dus ca. 50% belastingaftrek over die rente. Dus de helft van zijn rente betaalt de belastingbetaler. Hoer moet ik dat met droge ogen nu uitleggen aan een buitenlander…???
En nou we het toch over die dieven hebben; lees banken. Die SNS.. Wel heel gewiekst en knap hoor van die mopperhoofden van die bank. Helemaal terecht nadat ze van die kneiterhoge bonussen krijgen. Ze zijn ook zo goed, dat ze een financiële instelling dus eigenlijk een bedrijf dusdanig leiden, dat het gewoon niet failliet kan gaan! Hoe goed moet je zijn om dat voor elkaar te krijgen. Heeeel goed, neem dat van mijn aan.

 
Nationalisatie kostte een slordige 2,3 miljard, maar een faillissement kost nog meer. (Voor alle duidelijkheid: Een miljard is
duizend 
miljoen of 1.000.000.000 of 109 in de in Europa gangbare lange schaal. In het Engels is dit volgens de in de Angelsaksische wereld meer gangbare korte schaal billion, wat dus niet mag worden verward met het Nederlandse woord biljoen. Het SI-voorvoegsel voor een miljard is giga, afgekort G. Bijvoorbeeld 1 Ga = 1 giga-annum = 1 miljard jaar. De ontbinding van 1 miljard is in priemfactoren: 1.000.000.000 = 29 × 59
Bron: WiKipedia.
Dan moet je als bestuurder wel de goeiste van Europa zijn.
Maar ik zal het wel weer helemaal verkeerd zien….
Maar wie zijn billen brand, mag blij zijn niet andersom te hebben gestaan….
Groet’n

Chris

 

Archief
Terug naar vorige pagina