Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
15-02-2013  

Danke für die Blumen...

 

Ja hoor, ik leef nog wel. En hoe dat weet ik wel. Maar de inspiratie is gewoon even weg. Waar moet ik nu weer over gaan vomeren?
Moet het over die aftredende Paus zijn? Nou ik ben er niet rouwig om dattie weg is. Hij was voor mij toch een soort homo-hater. En dan de manier waarop hij het hele misbruik in die katholieke (moet dat nu wel of niet met een hoofdletter) kerk niet ter sprake wilde of durfde te brengen. En dan de manier waarom hij “bedankt vuur die bluume” zei.
Ik ben al jaren een enorme fan van de “bedankt fur die bluhme” maar hij stelde mij elke keer zwaar teleur. Ok, ze zijn dan ook niet te vreten die bluhmen, maar dat hoef je toch niet zo te laten merken, dat je ze toch wegpleurt na die tijd…
Nu ben ik wel een leesfan van allemaal samenzweringstheorieën, dus ik weet zeker dat deze paus niet vrijwillig het klooster gaat opzoeken.
Hij gaat het liefst wonen in een mooi huisje aan de goudkust van Frankrijk of het eiland Sylt. Maar hij wordt keurig onder de mat geschoffeld in de catacomben van het Vaticaan. Kan die mooi in de gaten gehouden worden. Wat wil je... een Paus die aan het twitteren is... Kun je toch niet hebben op die seniel gevaarlijke leeftijd? Voor je het weet...
En ik weet gewoon wat voor een goeds (naar mijn mening) zo’n opperhoofd van de Katholieke kerk kan doen voor de wereld en tegen de aids in 2e en 3e wereld landen. Gewoon condooms verplicht stellen! Minder aids en veel minder kinderen...
Maar nee hoor… niks van dat alles. Monogamie is heilig en dat daar in die ramstamlanden, waar ook jeuk erger is dan pijn…
Ben ik toch even helemaal benieuwd wie nu de nieuwe paus wordt. Berlusconi lijkt mij wel wat. Want dan kunnen we tenminste lachen. En we weten dat in Italië op dat gebied alles mogelijk is. Miss Porno Italy komt gewoon in de 2e kamer daar.
Maar vlak s.v.p. onze regering ook niet uit.
Wat te denken van onze ministeres van verdediging? Die zou ik ook niet in mijn puk-tentje of schuttersputje willen hebben. Ben ik geheid verzekerd van een paar slapeloze nachten.

En nu ik het toch over Den Haag heb, mooi toch die politiek van nu. Het CDA gaat dus helemaal weer op haar tanden om niet mee te gaan met VVD en PvdA. Markie en Sam zetten hoog in en halen precies er uit wat ze willen hebben op dat woningkiespijndossier. (3x de woordwaarde) Genieten toch?

Zo, heb ik mooi weer het CDA tegen mij in de maliënkolder gejaagd… Ook mooi..
Fietsen is gezond. Eet meer fiets…

Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina