Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-10-2012  

Lezen en Woehaaa en whohieaaaa... (Upd.)


Reactie: 05-10-2012

He Chris,

Dit keer zit je fout jongen, het was niet gedicteerd door ondergetekende. Ja ik had het gelezen en dacht bij mezelf laat hem maar.
Ja Jeannette is door het lint gegaan, waarom omdat zij al sinds ik wat zieker ben geworden het park zowat helemaal alleen doet met behulp van de enkele vrijwilligers die er nog over zijn.
Ik vindt dat de manier waarop ze dit doet niets op aan te merken is. En wat zij waarschijnlijk bedoelde met dat je er niet bent is als er wat georganiseerd wordt dat ze de straat op moet om hulp te vinden. Dit heeft te maken dat de stichting veel vrijwilligers is verloren door ziekte, overlijden enz. Daar is helaas niets aan te doen, maar het is natuurlijk ook leuk als je er tijdens een dag dat er wat georganiseerd wordt en je dat ziet hoe druk de mensen bezig zijn op het moment dat jij de gordijnen opent, er op afloopt en zou kunnen vragen, he, meiden en/of jongens kan ik mijn hulp aanbieden of iets dergelijks.
En voor mijn gevoel is dat wat Jeannette bedoelde en val haar niet zo aan, ik kan dat van je verdragen omdat ik voor mijn gevoel je wat beter kent en dat ze wat over je bus gezegd heb dat zijn zaken die je door middel van de website die je hebt of had heeft kunnen nalezen.
Vergeet niet dat in onze raadsperiode je daar ook van alles opzette en iedereen heeft kunnen lezen dat je dit gedaan hebt.
Het roken van je nu dat heeft ze ook wel eens van je gezien, kom op Chris laat eens zien dat je meer kunt dan alleen maar commentaar leveren en dan vooral achter de computer. En kom dan gewoon voor het park op door met de mensen daar samen te werken.
Ik vond dat ik even moest reageren omdat ik wel het idee had je haar persoonlijk aanviel.
Het is een fijne echte Twentse meid, die ik hoog heb zitten.

Groetjes, Astrid
 

Beste vrienden van het Goossenmaatspark en aan het e-mail adres te zien bij monde van Jeanette gedicteerd door Astrid(?) en alle anderen.
Wanneer jullie proberen mij voor joker (of Jan met de korte achternaam) te zetten; vooral zo doorgaan, want dan heb ik tenminste een mooi platform om mijn mening te ventileren om zo mijn doel te bereiken. Wederom een geval van niet goed lezen, of lezen wat je wilt lezen. (zie ook het begin van mijn schrijven hieronder).
Om te beginnen ben ik nooit, never een fan geweest van Pim Fortuin, lees LeefBaar Nederland, in tegendeel. Maar zo’n loodvergiftiging gunde ik hem ook echt niet hoor. Ik ben dus ook geen fan van SP en al helemaal niet van die Wilders. Laat dat nu eens voor één maal duidelijk zijn…
Alhoewel ik die Wilders steeds meer een normale politicus ga vinden. Ben benieuwd hoeveel “reuring” hij in de oppositie gaat brengen.
En wanneer je je niet kunt herinneren dat ik ooit in “mijn” park ben geweest.. Ach misschien een gevalletje van Altzheimer? Drank? Het eerste wat ik zie als ik mijn slaapkamergordijn opentrek is ons mooie park… Ik wil niet zeggen dat ik dagelijks in het park ben, maar ik ben helemaal blij met “ons” park. Heb onze kinderen schaatsen geleerd op de vijver. Menig balletje getrapt op ons voetbalveld. Highland games, zwerfvuil opruimen, eikenboom geherpland, het gedoe van “wat zou je doen met 2,2 miljoen weet je nog wel? (Maar dat weet Astrid ook wel, mooie tijd was dat) En ik ben ook niet altijd thuis, omdat er mensen moeten zijn die de schatkist moeten vullen met belastingcenten (btw o.a.) om de subsidies voor b.v. ons park uit te kunnen betalen. Ik kan dus niet in mijn erkertje zitten om op ons park te passen. Daar hebben we een park beheerder voor…. om kinderen terecht te wijzen, zooi op te ruimen enzo.
Waarom werd in die eik voor ons pas die rups opgeruimd nadat ik een beetje pissig voor de vijfde keer gebeld had naar de gemeente? Ik bedoel maar…. Dat ik wel alert ben, weet Hennie en de beheerder van het park ook wel en het bestuur van de Hagendoornschool.
Ik kreeg zelfs op mijn K*&ten, toen ik na een paar keer bellen zelf maar een speeltoestel ging repareren. “Gevalletje van aansprakelijkheid” kreeg ik te horen… En wie was dan aansprakelijk wanneer er een ongeluk was gebeurd? De gemeente dus.. Nu moet ik dus even lachen. (bhuaaaa…..l) En dat bankje voor de Hagendoornschool met die zooibak? Wie heeft dat geregeld? Vraag maar aan Theo Schouten. Nu dus burgemeester van Oldenzaal…
Ik wil alleen de mensen bewust maken van het feit dat die “vette, kleffe bek” met al die koolhydraten en transvetten helemaal niet gezond zijn. Obesitas enzo. Maar als jullie als vrienden je aangevallen voelen, prima, dat is dat gewoon een ding van jullie. En mijn tandarts is helemaal blij met die snoepzakken…
De complimenten die ik heb geschreven over de vrienden van ons park zijn dus niet gelezen? Jammer hoor… Lees nu ook eens de vorige columns over het park. Ik zal de volgende keer een filmopname maken, wanneer ik weer zwerfvuil uit het park opruim samen met mijn overbuur. Is daarvoor ook geen beheerder, of is het gewoon te veel en te vaak?
Ach en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat is niet goed. Waar gewerkt wordt maakt men fouten, maar geef het dan wel toe…
Nee mw. Tijhof (aan het mailadres te zien) hier slaan jullie even alle steigerplanken mis…
En dat elke vereniging patat enzo verkoopt: jammer… maar helaas… Economisch winstbelang boven gezondheidsbelang. En ga me niet vertellen dat het niet zo is…
Wij krijgen ze toch oh zo vaak in de praktijk. Gasten (m/v) van over de 100 kilo met rug- en knie klachten… En dan moeten de fysiotherapeuten er “maar wat aan doen” ten koste van tig euro per behandeling op kosten van de zorg. Ten koste van mensen die het écht nodig hebben… Maar wanneer je dan aangeeft dat ze (m/v) eerst maar eens een beetje af moeten vallen en een gezondere levensstijl moeten aannemen, haken ze af en gaan lekker verder met hun levenswijze. Prima, het is hun keuze, maar dan ook niet piepen..
Een sportvereniging die patat en frikadellen verkopen… Boeuuhhaaaaaa…
Moest je ooit eens kijken toen er nog in de kantines gerookt mocht worden.. Whoehaaaaaa, ik pis bijna in mijn broek… Sport en roken.. waaahhoeaaaa…
Je weet het toch, de echte sporter parkeert zijn auto het liefst zo dicht mogelijk bij de sportschool… woehaaaa… Dus lieve vrienden; eerst lezen en dan reageren. En als je ergens geen verstand van hebt.. inlezen!!!
Ga vooral door met ons park, want ik blijf het een heel mooi park vinden en…. Maar nu ik val in herhaling…

Ja, ja, de verzekering betaalt moet met een tee en niet met een dee. Ben ik nooit erg sterk in geweest in die stammen met tees en deetees en derde persoon enkelvoud. Ga ik wel vaker de fout mee in.. suuur…

Vind ik en dus velen met mij…
Groet’n Chris (de Vries)

En ja, en of ik gerookt heb.. shag, sigaretten, pijp, cannabis, nee geen crack.. als een schoorsteen. Totdat ik mij e.e.a. bewust werd, omdat o.a. mijn oom en mijn vader aan kanker dood gingen… Hej verder nog wat?

Archief
Terug naar vorige pagina