Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-04-2012  

Geachte meneer Red...

 

Geachte meneer Red. (naam bij mij bekend, waar z’n huis woont niet)

Dank voor uw reactie….

Er is dus een duidelijk verschil tussen lokale politiek en landelijke politiek. Maar dat weet u beter al menigeen…
De reacties van mijn lidmaatschap van de VVD zijn boven verwachting toch positief. Deze beslissing is overigens niet van de ene dag op de andere dag genomen….. Maar dat is u ook bekend….
En dat de koopkracht van de minima met 0,75 % gaat dalen? Ik geloof dat niet. De koopkracht gaat dan misschien wel over de hele linie achteruit, maar voor de minima komen er linksom of rechtsom weer regelingen, die dit weer zullen opheffen. Ik zal over een paar maanden weer eens gaan kijken bij de MediaMarkt. Wat daar nog weggesleept wordt elke dag… Crisis? Wat crisis…..
Men praat dus over het vallen van Rutte1 (Eén, uno) dus op naar Rutte 2 (twee) dus..
Maar dat ff of-topic….
De werkenden op de nullijn. Tsja, helaas pindakaas. Een erfenisje van het (a) sociale beleid en de invloed van vooral de PvdA en daarnaast van GroenLinks (in mindere mate) en dan vlak dat zooitje van de SP niet uit. Meneer Red; het is op, de centen zijn weg.

Aantal “rijken” stijgen? Ja, ik zie het bij de media markt. En het is crisis? We maken er een crisis van, door voor al heel hard te roepen dat het crisis is. Lekker doorgaan met negatief roepen, dan gaan we het nog eens geloven ook nog.
Zo ook lokaal. Meneer Talamini zat gisteren weer te schreeuwen hoe “waardeloos” Almelo is. Rampen binnenstad enzo.. Moet je eens in Hengelo kijken./ En het zijn vooral de Almelo-ers die Almelo niks vinden. De bezoekers geven het mooie Almelo nog steeds een voldoende. Maar goed mensen, blijven roepen dat Almelo niks is, dan gaan we het ook nog eens geloven..
En wat nou over mijn Goossenmaat. Een van de mooiste wijken van Almelo en ik kan het weten, want ik woon er al 29 jaar. Over het algemeen hard werkende mensen. Stratenmakers, bouwvakker, rommel opruimers, fietsenmakers, zelfstandig ondernemers etc. Ik hoor veel in onze wijk, dat men het een “schande” vind om in de bijstand te zitten. De Goossenmaat, een wijk waar nog een sociale controles is een noaberschap… Een heerlijke volkswijk….
Meer stenen… Voor leegstand? Nee dus. Lege plekken in de stad opvullen en dan te beginnen met die lege kantoorgebouwen. Maak daar woningen van… Als dat in Utrecht lukt, dan moet het in Almelo helemaal lukken… Maar voorlopig ligt de stenenstapelarij helemaal op z’n kont.. En dat komt niet door Rutte 1
En asfalt? Het is dus gebleken, dat 3 banen dus veiliger is dan de 2-baans wegen. Kijk maar in Duitsland. Dan is het maar zo… Dat gepiepel van de overheid (lees PvdA, SP en ook het CDA) heeft ons alleen maar een enorme schuld op geleverd, waar we nu voor moeten bloeden.
Het is toch ook van de gekke dat we schreeuwen om handhaving en wordt er dan eens gehandhaafd (werd gisteren weer overduidelijk tijdens het Rumoer in de bieb) dan schreeuwen we moord en brand…. Regels zijn regels en als ze niet gehandhaafd kunnen worden, dan moeten we die regels gewoon weer afschaffen…

En het groen wordt niet ontzien: er komt een extra belasting op kolencentrales, de btw voor zonnepanelen gaat naar 6% omlaag. Btw podiumkunsten gaan weer terug naar 6%. Eindelijk wordt die hypotheekrenteaftrek aangepakt. (Lees eens in het rond hoe dat in de rest van de wereld is met die hypotheekrente aftrek. Ik kan het niet meer uitleggen aan een buitenlander. Dat de samenleving betaald aan mijn koophuis….

Enfin, we zijn er nog lang niet uit, maar iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen daden.. En dat bemoederen van de overheid moet maar eens stoppen. Maar voor diegene die het écht niet kunnen, daar blijft een sociaal vangnet voor bestaan. Ook bij de VVD hoor…

En meneer Henni Nijhuis: “eindelijk uit de kast” dus.. Leuk, maar ik ben dus wel hetro, al vanaf mijn geboorte..
En meneer Jan van Vliet: Ach wat heet “overloper”. T= gewoon voorbij met PvdA, SP en PVV. Toch gewoon zielig die Samson.. Kheb best wel even medelijden met hem.. Zo, da’s genoeg medelijden…


Groet’n….. Chris..

En wat een bagger wedstrijd laatst van Heracles. Wel drie pinten, maar ook drie rode kaarten...Naschrift redactie:


Onze scribent Chris gelooft niet dat het Catshuis-overleg een nadelige koopkracht van 3,75 procent met zich meebracht voor lagere inkomensgroepen. Hij gelooft zelfs niet in 0,75 procent.
Als bewijs de doorrekening van het CBP met de koopkrachtdaling van 2011 t/m 2015 in de bijlage. tabel 4.

Overtuig u zelf!

Het kameraccoord van gisteren heeft een aantal zaken milder gemaakt. Daar had Rutte geen invloed op. Minister de Jager (CDA) zette zich in voor dit accoord.


Resultaten Catshuis-overleg en doorberekening CBP van vrijdag 20-04-2012 Na deze cijfers trok Wilders zijn steun in.

Archief
Terug naar vorige pagina