Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-04-2012  

Lid van de VVD en over detailhandel…


De VVD heeft nu een eigen representant op de Goossenmaat. Eentje die het eens is met de lijn Rutte en het prima vindt dat volgens plan van het gesneuvelde kabinet de koopkracht van minima volgend jaar zou dalen met 3,75 procent, van ouderen met 3 procent, de werkenden op de nullijn komen en het aantal rijken in dit land nog verder stijgt dan het de afgelopen decennia al heeft gedaan.
Een omslag van Leefbaar representant met idealen als meer natuur, minder asfalt en minder stenen naar meer ruimte en vrijheid voor ondernemers en grootverdieners om de Quote 500 te bereiken. Voor Chris zelf komt die omslag echter te laat!

Red.

Update: 30-04-2012
Inderdaad,een waardig vvd lid eerst zelf 29 jaar genieten van de hypotheek rente aftrek dus zelf je schaapjes op het droge en dan ervoor zijn om het af te schaffen. Huichelarij ten top. Zo blijkt nog maar eens er is geen enkele politicus te vertrouwen zelfs een die in een volkswijk woont niet.
Mijn naam is peter krol en woon in de nachtegaalstraat in almelo.
 

Ja, ik ben lid geworden van de VVD. Kben het gedoe nu helemaal spuugzat. Die maf van een Wilders die de stekker er uit trekt.. Schiet allemaal niet op en we worden er niks beter op. Ome Mark (Rutte) die z’n stinkende best heeft gedaan om wat te bereiken… Maar nee hoor…
Enfin dus, Ik bij de VVD, liberaal, verantwoording leggen bij diegene die het kunstje doet. Eigen verantwoording, Niet meer leunen op de samenleving als je het zelf ook kan oplossen… Maar…. Wanneer je het echt ( met de nadruk op echt) niet kan, dan is er een vangnet..
Het hele (Salon, PvdA) socialisme heeft ons nu genoeg geld gekost en het einde is nog niet in zicht…
Ok, de PvdA heeft best wel goed dingen gedaan hoor, maar uiteindelijk staan we wel met z’n allen 24 miljard (!) rood, in de min…
Die bemoeienissen van de overheid, de billen afvegen van die mensen die het best zelf kunnen..
Voorbeeld….
Was ik laats weer bij Radio Rumoer in de bieb. Moet je ook eens heen gaan, is best leuk…
Ging het over de detailhandel nota en visie enzo. Helemaal lagguh. Wat een zooitje is dat hier in ons Almeloooo. Neem nu maar weer eens onze woonboulevard. Daar mogen dus, volgens een of ander antiek bestemmingsplan, alleen maar woongerelateerde winkels komen. Wat daar dan een vissersspullenhandel daar te maken heeft is mij nog steeds een raadsel, maar goed, erfenisje van het CDA toen. Nu zitten we dus in de economisch dipje en door die oen van een Wilders, is daar voorlopig ook geen einde aan, maar dat ter zijde.
Nu weten we allemaal dat er weinig huizen gekocht, verkocht dus er weinig verhuisd wordt. En dat betekend dus weinig of in ieder geval minder woning gerelateerde zaken. Eindelijk doen we met z’n allen eens normaal in plaats van altijd maar meer, meer, meer. Maar daarover later. Consuminderen moeten we dus met z’n allen.
Met het gevolg dat er nu al drie “woongerelateerde” winkels uit ons woonboulevard verdwenen zijn. En als ik dan te horen krijg dar er vijf!!!! Ondernemers/winkeliers te popelen staan om die ruimtes te gaan huren. (waaronder een speelgoed winkel en volgens mij staat het meeste speelgoed toch in de woonruimte? Dus zeer woon gerelateerd lijkt mij)
Maar nee hoor, dat kabinet van Almelo houdt er de rem op…
Knaken, knaken en nog eens knaken….. Raad, doe er eens wat aan, gisteren.
En dan moet je die detailhandelaren uit het centrum horen piepen. Die zijn met hun knakenshops rete bang dat ze klandizie verliezen aan die woonboulevard en aan die plinten in het nieuwe stadion en Almelo nouveaux….
Nou heren centrumwinkeliers, doe er dan eens wat aan daar in dat centrum en niet met alleen leunen op de overheid, maar zelf eens wat. Meer muziek in de straat door straat muzikanten en meer lol en gein en minder voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Meer straat theater, draaiorgels. Regel dat…
Organiseer dan eens een shuttledienst tussen die woonboulevard en het centrum. Retourtje voor 1 euro b.v. Nee ome Anthon (Sjoers) geen monorail!!!! Gewoon een aardgasbus.
En woonvisiemensen: In plinten op de begane grond kan men uitstekend wonen hoor. Dat hoeven niet altijd winkels te zijn, GrotestraatZuid!!!
En diegene die betaalt, die bepaalt en dat ben ik als consument. En als ik woonachtig ben op het Kolleveld en in die omgeving en ik wil een Appie Hein in de buurt en Appie is het daar mee eens, dan komt er daar een. Punt en uit.
En als Appie daar meer winst kan draaien dan die Appie aan de Nieuwstraat, dan gaat die daar verkassen. Dan breken we die meuk daar af of integreren we die Acaciaschool in de te bouwen senioren winkel. En waarom kan die Lidl niet in die Mazda garage? Gaan we als college nou ook al verstand hebben van detailhandel? Net zoals we verstand hebben van grondaankopen en onroerend goed?
Vrije ondernemerschap heet dat toch?
En hoelang staat die plint op het Amaliaplein al leeg gereed om te kraken? Nee hoor, moraalridders van het CDA, daar mag geen speelhal in komen… Terwijl er in mijn tijd (zo’n 10 jaar geleden) al 8 ondernemers staan te wachten om ergens in Almelo zo’n speelhal te beginnen.
En te pas en te onpas worden er nu wel inbrengwinkels geopend en weet ik wat voor een knakenshops. Knaken stad dus dat Almelo… En wat doen we er aan regering en raad? We gaan weer bepiepelen, we gaan weer het weten voor een ander en we gaan weer de verantwoording op ons nemen die we niet kunnen nemen.
Het is toch van de gekke dat er 10 jaar over gedaan moest worden voordat dat Eskerplein daar aan de Ootmarsemsestraat eigen lijk helemaal rond was…
Almlooooo, traaaaag…
Maar rumoer was wel weer leuk.. Morgen, donderdags van 8 tot 9 ’s avond in de bieb. Komen…

En gaan voor die 75 ha. zonnepanelen op het park XL…..!! Nu is het niets, dan hebben we tenminste nog iets….

Vind ik. Groet’n Chris..
 

Archief
Terug naar vorige pagina