Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
07-12-2011  

Over: geluisterd, Mauro en ontwikkelingslanden…

 

Zo, eindelijk naar mij geluisterd. Ooit eens, toen ik nog bij Leefbaar Almelo zat en in de raad dus, meegedaan aan een ideeën wedstrijd over verkeer enzo.
Toen al gezegd (2003 oid) waar mogelijk is 130 km/u (en niet km/h want hour is Engels en uur is gewoon Twents). Wel een eervolle vermelding, maar dat kreeg elke inzender en verder niks. Nu heeft minister Schultz (VVD??) dus de knoop doorgehakt.
En nu maar kijken hoeveel doden het oplevert en erger nog gehandicapten. Want dat is ook berekend.
En dat de natuur er van peigert is ook een worst. Als we maar eerder bij moeders aan de tiet zitten.
De ene z’n dood (de 130 km/u rijders) is de ander zijn brood (weg asfalteerders, begrafenis ondernemers, revalidatie instellingen, autodemontagebedrijven (3x de woordwaarde, waren vroeger gewoon slopers) en andere weldoeners.

Waarom lijkt het nu wel of ik mijzelf tegenspreek?

Nou heel eenvoudig, er wordt weer eens niet gehandhaafd op dit geval. Flitspalen, trajectcontrole etc. Goudmijntje!!!! Kijk maar naar die paal aan de Wierdensestraat. Kunnen de overige belastingen omlaag.
Kijk maar eens naar die wegwerkers. Daar wordt ook te vaak de vouw uit de werkbroek gereden. Hang bij wegwerkzaamheden gewoon een stel flitscamera’s aan de vangrail en hoppa, miljoenen in de schatkist.

En nou heeft die Mauro Soedan de zaak helemaal belazert. Stom, stom, stom dat het is uitgekomen ook. Kun je nagaan hoe geliefd ons kikkerlandje is. Wees nu eens eerlijk. Stel je bent zwart, komt uit de Soedan en je bent minderjarig. Wat zou jij doen? Ik zou de hele tent ook dusdanig belazeren dat ik ook mooi in Nederland zou kunnen blijven. Helemaal lachen dus, dat zelfs een minister er in gestonken is. Schijt aan alle AMA’s die goede bedoelingen hebben. Wat nou solidair met mijn mede AMA’s. Ik eerst en dan de rest….. Ofzo..
Die instelling is bijna genetisch bepaald daar. Ikkuh, ikkuh, ikkuh eerst en de rest kan. En ik kan het weten want ik ben er geweest. Het zijn niet voor niks ontwikkelingslanden. Ze moeten nog…. Toch?
Of willen we wel dat die landen ontwikkeld worden? Dat begin ik mij zo langzamerhand af te vragen. Welke belangen spelen er dat we die landen onderontwikkeld houden. Al die mensen die veel geld aan ontwikkelingshulp verdienen?

En nu mag van mij die Mauro morgen terug naar zijn moeder daar… En dus daar het studievisum aanvragen, zoals het hoort..
Toch jammer dat nu weer de goeden moeten lijden..

Zo dat was weer lang genoeg gevomeerd…

Nog geen opa..

Groet’n Chris
 

 
09-12-2011  

Opa !!!

 

Ja, ja, ik ben opa.. (rapt)

Eind 2011

Elin.
4200 gram, meisje dus, 51 cm. En verder alles dr op en dran.

Dus op naar de beschuit met muizen en bier…

Groet’n Chris
 

< Vier generaties van het 'sterke' geslacht

 
23-12-2011  

Gaan voor die banaan…

 

Mogen we eindelijk ons helemaal te barsten rijden van onze lieve liberalen, maar nee hoor. Komen die moraalridders van die CDA weer in ons rijwater.
Moet ik toch weten of ik met 130 km/u (in het eggie wordt dat 148 km/u, want die filtsdingen zijn zo onnauwkeurig als de pest hoor) tegen de vangrail aan stuiter? Moet ik toch zelf weten of ik het milieu nog verder verpest door nog extra veel CO2 of roet in de lucht te gooien? Ik betaal genoeg belastingen voor die 130 (++) km/u. En ik ben dan mooi 5 minuten per dag eerder bij moeders achter de piepers. Niet dat dat zo belangrijk is, maar na de piepers ga ik mooi biljarten met de boys en dat kan dus ook 5 minuten eerder en dat op een half leven? Dat is dus een goede tijd investering.
En ik heb maling aan die lui die in de buurt van de ring (A-10) wonen of langs dat stuk van de A-1 ofzo… Gaan ze maar lekker verhuizen naar de polder of zo. Of verhuur die huizen aan Polen of andere mooi goedkope gastarbeiders. Zonde van die centen voor al die extra geluidswerende schermen en fluister asfalt. Gaan voor die banaan en gebruik die centen maar voor het extra asfalt voor nog meer 3 baans landingsbanen door de polder van het groene hart ofzo. Ik hou best van brulboeikikkers en andere beschermde dieren, beetje zout en peper erbij… lekker. En de dinosaurus is ook uitgestorven en ik leef ook nog steeds en de aarde draait ook nog steeds rond.
En scheit aan het nageslacht. Die krijgen hier toch niks mee te maken, want de peut raakt mooi op en dat zal mij niet meer jeuken, dan doen mijn kiezen geen pijn meer.. dus?

Gaan voor die banaan, aantrappen die handel en gas erop. Peddel to the metal.
Balen dat mijn VW bussie niet harder kan dan 115 km/u en mijn motortje ook niet boven de 100 komt. Want als ik toch een Ferrari of Bugatti had…!!!

CDA bemoei je even met die katholieke kerk enzo, maar niet met ons snelheid liefhebbers.
Ik bepaal zelf wel of ik mij in een rolstoel wil jagen…

Zo die onzin ben ik ook weer kwijt.

Prettige kerst allemaal en vreet je vooral te barsten…

Good goan.. Opa Chris

Archief
Terug naar vorige pagina