Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-12-2010  

Over: snelheid, subsidie en macht…

 

Jaaah hoor VVD en PVV willen gisteren nog naar die 130km/u op de snelwegen. Helemaal goed. Laat die 130gasjes zich maar mooi helemaal te barsten rijden. Hoe meer hoe beter. Het is net zoals bij die rokers. Hoe meer er vroegtijdig dood gaan, hoe meer er voor mij overblijft. Vermits ik niet meegenomen wordt door zo’n idioot die met 130 over de vangrail heen komt zeilen.
En door die ongelukken weer meer files en dan weer zeiken over weer bredere wegen en dan weer etc. etc. etc.
Die VVD en PVV begrijpen er helemaal niks meer van. Het is hun echt in de bol gera,mmeld.
Luister maar eens naar de file meldingen. Ongelukken, vrachtwagen met pech en wegwerkzaamheden die dus gedaan “moeten worden”.
Geloof mij nu maar: terug naar de 100 km/u en alle ellende is opgelost en het is nog beter voor het milieu ook.
Aan de andere kant gaat nu de benzine ook sneller op, dus zijn we sneller van dit gezeur af en kunnen de asfalt wegen weer opgeruimd worden..

Ok, ik ga voor de variabele snelheid. Dat heb ik al 8 jaar geleden in Den Haag geponeerd. Natuurlijk als het om 02.00 uur op de A-1 zo goed als leeg is, dan ga gerust je gang met die 130…., maar om dat te doen overdag, in Nederland…..
En de boetes op te hard rijden dan ook flink verhogen. Komt er in ieder geval wat geld terug in de schatkist wat nu uitgegeven is aan dat stomme asfalt…

En bezuinigen is nodig, daar is iedereen het over eens. Maar liever niet op, cultuur, defensie, sociale zaken, ontwikkelingshulp, politie, veiligheid, onderwijs en zo alles en nog meer.
Dus actie op alle bovenstaande…
Nu lees ik dat er dus gesubsidieerden in plaats van het geld te gebruiken voor sport of muziekles er patat en bier voor kopen.
Terecht dat tante Mieke en ome Anthon hier een boom voor plaatsen. Niet meer betalen aan de mensen zelf, maar aan de instantie..
En ook die cultuur. Let wel, cultuur moet, laat daar geen meningsverschil over zijn..
Maar ik heb wel eens culturele manifestaties meegemaakt waar een halve man en een paardenkop was en dat zo’n manifestatie wel subsidie kreeg..
En het is zo gemakkelijk. Een cultureel ei willen leggen, ego trippen ofzo en dan even subsidie aanvragen en hoppa…. Alleen de inner crowd was aanwezig.
Kijk daar is nu wat aan gedaan.
En die ontwikkelingshulp. Als aids mensen in Afrika hun pillen verkopen om daar wat centen voor te krijgen, dan heb ik er moeite mee….
Zo’n JSF straaljager… heb ik moeite mee. Laten we vooral samenwerken met andere landen. Zoals Engeland met Frankrijk doet en…. Samen sta je veel sterker….
Oeps. Ik zit bijna PVV/VVD te lullen…
Daarom zal ik ook altijd aan de linker flank blijven stemmen. Tegenwicht voor dat rechtse blok. Want als die toch aan de macht komen, dn is het de sterkste die overleefd…
En dat moeten we niet hebben.

En Almelo..
Gaat ook goed, we hebben een bak geld van de provincie gekregen en wij doen er hety zelfde bij..
Dus… aantrappen die handel, gas er op en voorla dat centrum nog mooier maken…

Vind ik…

Good Goan… Chris

 
15-12-2010  

Over: cultuur, marktwerking en kort houden

 

Dus er kan bezuinigd worden op cultuur… dat is suuur, (rapt) maar dat heet ook vrije markt werking.
Nu heeft de Amaliabios dat ook begrepen en gaat dus ook films uitbrengen die eigenlijk in het filmhuis Hof 88 thuis horen, volgens cultuurkenners tenminste. Maar tsja, ik ken “het volk” (sorry Herman, maar ik hou wel van je hoor…) van het Hof 88, omdat ik ook jaren bezoeker ben geweest van dat filmhuis. Met veel plezier overigens toen. Op een leuke manier de vrijdagavond stuk maken… Maar op de een of andere manier beviel mij de programmering niet meer en als gevolg van die niet meer bevallende programmering en het gemis van de popcorn en de beugels en de grijze golf van tweedbroeken en andere inspraak kleding, gingen mijn vechtgenoot toch maar naar cinestar en nu dus naar onze eigen geweldige bios aan het Amaliaplein….
Dus cultuur gasjes…. Marktwerking…. ga de uitdaging aan en op naar een concurrerende programmering…
En onlangs een cultuurmanifestatie meegemaakt met experimentele muziek, avant-gardistische muziek of hoe die paracetamol muziek ook moge heten.
Godsallahbudajezusmina wat een muziek…… En toch wel 17 mensen in de zaal…. En toch subsidie… Kijk dat bedoelt ome Mark (Rutte) en zijn club nou…. Ik begin aardig VVD te lullen geloof ik.. oeps…..

En tante Mieke en ome Anthon dan? Laten ze jaren toe, dat geld voor culturele deelname gewoon in de huishoudpot verdwijnt. (lees aan bier en roken opgemaakt wordt) En nu moeten ze bezuinigen en gaan ze eindelijk direct aan de instelling betalen…
En helemaal goed die reclamebelasting. Toeristenbelasting vind ik ook ok. Die gasten maken wel gebruik van jouw en mijn spullen, waar ik ozb en weet ik veel wat voor een belasting voor betaal….. En ik vond dat er ook een paardenbelasting moet komen. De overlast van duiven heb ik niet meer, dank zij een goed beleid van de pv Snelvlucht bij mij in de buurt. Goed gedaan jongens… Maar ik zal maar niet vertellen hoe het gekomen is, dat wij geen overlast meer hebben van die duiven…… Maar ik heb wel gemerkt dat overlast tegen te gaan is met goed overleg. Zo niet, dan straf…
Kreeg ik van mijn ouders ook, eerst waarschuwing met argumentatie, daarna een gele kaart en daarna een rode in de vorm van een corrigerende opvoedkundige pak op mijn lazer…
Jammer dat het uitvoeren van kattenbelasting niet mogelijk is, anders…..

Maar ik moest het kort houden van mijn vechtgenoot.
Dus daarom:

Vind ik en good goan…

Chris

 
28-12-2010  

Over: Joden, wereldmacht en industrie…

 

Ik wordt even helemaal niet goed over dat gelul over de Islam en Moslims en aanverwante zaken…. Angst, angst en nog eens angst….
Laten we het eens over de Joden hebben. Ik heb daar nu eens een en ander aandachtig gevolgd, maar weten we eigenlijk wel wat voor een invloed de Joden hebben op deze wereld? Nee, ik denk het niet. Neem van mij aan, ze beïnvloeden de hele wereld.
Let wel, ik leef vele malen liever onder een Joodse invloed dan onder een Moslim invloed. En wie net zoals ik gewerkt heeft in Israel, gereisd heeft in Israël die weet wat ik bedoel..
En dan ook nog eens het halve Midden-Oosten is afgejakkerd inclusief Noord en Oost Afrika met Iran en Pakistan er bij… Ik denk dat ik wat mag zeggen..
Doe mij dus het Joodse maar, voordat ik neergeschoffeld wordt als antisemiet ofzo…
Lagaajem en die Star-bier smaakt nog steeds tov-maot..
Kijk, ik heb bier drinken in Israël geleerd. Ook heb ik daar over water leren lopen, maar daar weet ik niks meer van, dat heeft mijn vriend mij verteld, de dag er op…
Maar nu even serieus….
De gehele diamanten handel, de goud handel, de gehele filmindustrie. Kijk eens hoeveel Joden er in hoge en andere regeringsfuncties zitten in de USA? En is dat nu nou net niet het machtigste land van de wereld?
Kijk eens naar die machtige lobby uit de US richting Midden-Oosten.. De US kan geen scheet laten of er moet toestemming zijn van de één of andere invloedrijke Jood.
Het hele gesodemieter daar in dat Midden-Oosten komt nu (anno 2011 bijna) toch grotendeels door Israëls starheid. Toch maar door blijven bouwen aan die nederzettingen buiten die muur in Gaza en West-Bank….
Zijn ze eindelijk een beetje verlost van die vreselijke concentratiekampen, bouwen ze zelf zo’n hoge muur en maken ze van het mooie Israël zoals ik het ken, één groot concentratie kamp.
Moet je er eens gaan rondtuffen.. De ene controle na der andere. Rusland was er niks bij in de slechte oude tijd…..
Wat hebben ze er aan? Of het moet zo zijn dat ze zo de Uzi verkoop in stand houden. Overigens een bagger wapen, maar wel makkelijk om aan 9 mm te komen.. Of dat Galiel ding.. En dan de nodige VN resoluties aan de schoen lappen…

Enfin lieden, denk daar maar eens over na…

Kom niet aan het Joodse volk, want dan is het een zere been, glad ijs en weet ik veel wat.
Maar als ik mag kiezen… doe mij de Joden maar, want die hebben Star-bier, Carmel wijn en hele mooie vrouwen.
En Ajax moet eens gaan doen waarvoor ze betaald worden. Winnen van al die clubs die onder Heracles staan…

Lachajem fe lehitraood.

Vind ik overigens… Chris

En Spong is van oude Engelse adel en niet joods…

 
31-12-2010  

Over: ambities, schelden en legaliseren…

 

Joepie weer de laatste dit jaar. Kunnen we snel beginnen met de eerste.
Goede voornemens? Nee niet echt….. Nog meer vakantie nemen, want ik vind vakantiewerk zo leuk…..

Wat ik niet begrijp is sommige hondenbezitters. Moet je ze horen schelden op die lieve viervoeter tijdens het uitlaten. Niet te filmen. En dat zijn dan dierenliefhebbers? Of is het gewoon een uitlaatklep ergens voor. Bijvoorbeeld in plaats van de vrouw helemaal de huid vol schelden de hond maar als pispaal… Ik hou ook van honden. Vooral van Duitse Herders. Die smaken het best…..

En wat ik ook niet begrijp is die IISPA. GodsAllahBuddahmachtig wat een gebouw…
Ik moest weer even denken aan dat voetbalstadion toen in Abidjan (dat ligt in Ivoorkust) Ja ik kom nog wel eens ergens….
Die gasten daar hebben geen nagel om hun achterwerkt te krabben, maar daar staat (stond?) me toch een stadion. Van die centen kon/kan de helft van de bevolking daar minimaal een maand te eten krijgen….
Die IISPA is me toch een mooi halletje, maar dat voor en stad als Almelo? Ik zou het prima vinden als de ambitieuze plannen van ome Anthon (Sjoers weet je nog wel toen, wethouder en nu gewoon burger en CDA-er en nog steeds overgewicht hebbende). In zo’n ambiance van dat mooie stadhuis, monorail, mooi centrum, mooi city markers, mooi nieuw stadion, mooi ROC, etc. Daar past zo’n IISPA mooi in. Maar nu de raad een beetje bang is geworden en al die mooie ambities het ronde archief in gaan. Dan krijg ik het gevoel van het bekende vaandel op die bekende boot vol met modder.
Jammer hoor…
Weg alle ambities? Ome Gijs, ome Gerrit, hallo CDA? Gaan we weer potten?
Beter rood staan, dan krap zitten.

Het Almelo-Nordhorn kanaal moet weer bevaarbaar worden voor de recreatievaart en schaatsen.
Hoe zet je Almelo op de nationale kaart? Een snelheiddeken neerleggen. Kom je mooi op RTL nieuws……
CDA-jongeren, als ik jong was zou ik op jullie stemmen even. De huis wied telers moeten gaan verkassen. Overheid ga wied telen. Miljoenen inkomen!!!! Export product nummer 1 wordt dat.
Alle drugs legaliseren. Dan kan ik mijn zware fietsslotketting thuis laten en mijn autoradio in de auto laten zitten…

Hou ze alle 10 bij elkaar...

Vind ik…

Chris

P.S.
Te koop: Huis schoonvader. Beymahuis 9, Almelo
Mocht iemand interesse hebben in ons huis aan de Platanenstraat 4, Almelo
Onze A-32 op Flevo Natuur is te huur...
Call me: Tel.: 06 - 51033428

Archief
Terug naar vorige pagina