Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-12-2009  

Over: Krotten, stationsliften en VVD/Fortezza

 

Nou is het wel even lagguh in de polluhtiek. Gaat in ene de PvdA verbieden (!) mensen hun krot te verkopen, omdat het krot niet goed geïsoleerd zou zijn. Nou vraag ik je! Nou is de PvdA dus mijn partij, dus heb ik even in het rond gevraagd waarom ze met dit idee kwamen. Wat de achterliggende gedachte is. Nou dat is heel eenvoudig. Politiek, met een hoofdletter Pe dus.
Het idee is stompzinnig. Maar heeft gerruth wilder het alleenrecht om stompzinnige ideeën te braken? Denk het niet toch?
Maar dit idee van dat verplicht isoleren heeft wel als bijwerking dat er in Den Haag over het geheel wordt nagedacht. Dus de subsidieregelingen worden weer tegen het licht gehouden en geëvalueerd etc.
Goed gedaan PvdA…….
Het zou wat. Kan ik voor weinig nu een Praxishok (of GAMMA, dat zeg ik) kopen waar de eigenaren nu voor de buitenwereld de verwarming, stoken zou ik dat niet mogen. Ik vind iedereen die nu nog in een enkelsteens, enkel glas hok woont een beetje dom, want je vergooit heel veel geld. En ik kan het weten, want ik heb zo’n Praxishok gewoond en met veel subsidie heb ik mooi die hele meuk laten isoleren en toppie hoor..
Het is eigenlijk meer een CDA braaksel. Dát zijn toch de moraalridders van Nederland? CU en al die andere SGP christelijke partijen?
Ook wel leuk is dat de meeste opperhoofden van de PvdA ook uit de theologische hoek komen. Ik moet nog steeds eens een preek meemaken van ome Bert (Kozijn, dominee van de PvdA)
Tzal je maar gebeuren: Mieke, Theo en Bert als wethouders.. Lijkt mij wel leuk een PvdA bolwerk in Almelo….

En die liften bij ons station. Eigenlijk voor veel gemeenschapsgeld gemaakt voor de ouwetjes en gehandicapten. Maar wat schets mijn verbazing? Die dingen worden hoofdzakelijk misbruikt door die gasjes van het ROC. En niet gasjes die gewoon lekker in hun lijf zitten met een mooie BMI, maar dan ook nog eens door die vetkleppen van 100 kilo of meer, dus die gasjes (m/v) die nu al de samenleving te veel kosten door dat vette lijf en dat ongezonde leven. In plaats dat die bolle toeters (m/v) nu de trap zouden nemen, nee hoor de lift. Voordeel van de lift nemen is wel dat ze nu mooi de tijd hebben om een sjekkie te draaien. Zo zie je maar weer, elk nadeel heb se voordeel. Maar lagguh blijft het wel.

En zit die VVD weer te mekkeren over het stadhuis in Fortezza. Ja, als ik van Looy was zou ik dat gemeentehuis ook wel in mijn Fortezza willen hebben. Conclusie: van den Woudenberg is vriendjes met die van der Looy, die projectontwikkelaar die Fortezza probeert te bouwen. En zoals de VDD behoort te doen: “old mans school”, ons kent ons, de ene hand wast de andere, vele handen in één broek: vriendjes polletjuhtiek dus! En de vlaggen hangen al halfstok.. Dank je wel VVD….
Maar zo hoort het ook bij de VVD. Als je op die partij stemt dan stem je voor “een hapje en een drankje” en vriendjes politiek en voor het stagneren van de ontwikkeling van ons Almelo.
Jammer hoor want het zijn best leuke mensen die van de VVD.

En verder is onze recreatie bungalow nog steeds te huur. Maar het is wel op een naturisten terrein FlevoNatuur.

En de groet’n, Chris

 
16-12-2009  

Over: Zooooijtjuh, rapport en Heracles

 

Wel lagguh hoor met die gerrutjuh wilders. De partij van de vrijheid.. ’t Zal wat. Ik ben eens even heel voorzichtig hun partijprogramma gaan doornemen. Ach, als je een tegenstander/vijand/opponent wil bestrijden, dan moet je weten wat ze van plan zijn. Nou en juist van dat verkiezingspartijproramma ging ik me toch een partij over mijn nek. Ik heb er maar geen film van gemaakt.
Nou las ik in de Spits laatst, (ik moet toch wat doen als ik in de NS file sta, lees vertraging (bij Nijverdal)), als er één partij is, die allemaal zaken verbied, dan is het de pvv wel… Ook meent die gerrutjuh en zijn vazallen, dat ons land dus kapot gaat aan de zoeking naar consensus, ook wel polderen genoemd. Ik geef toe soms moet je gewoon die hele handel aantrappen en gas d’r op (toch VVD?, Fortezza en gemeentehuis en Nieuwe stadion en, en, en) maar die consensus, oftewel overeenstemming, soms ook wel concessies doen hoor, beetje water bij de wijn (toch CDA/PvdA?) is juist hét middenpunt, hét sterktepunt van onze democratie. Dus ik krijg wel gelijk dat die pvv juist die democratie omver wil werpen.
En dattie alle coffeeshops wil sluiten. Alleen het idee al. Al die criminaliteit weer op straat. En die gup van een brinkman die te regelmatig wel erg diep in het glas kijkt en wel op een verslaafde manier. En dan die “kanjer” van een graus die z’n zwangere vrouw klappen gaf. Dat is toch crimineel gedrag? En daar wil “ons” gerritjuh juist wat aan doen.
Kijk eens naar die reclamespot op tv. Zittie met zo’n miep in zo’n gammele roeiboot, te roeien met de riemen die die heeft. Nou dat zijn me er wat en natuurlijk nog geeneens op één maat. Zooooiiijtjuh!!!
Al die verboden en verbiedingen en dat voor een partij die juist voor de vrijheid staat!!!

Ik lach mij het rekstok uit me broek.

Ja, en dan het vernietigend rapport over de bestuurscultuur in Almelo. Ik schrik daar wel van. Maar die cultuur heeft wel er voor gezorgd dat er bereikt is wat er bereikt is. Nu begrijp ik waarom Geerding (ooit een politiebromsnor, toen gemeente secretaris van onze gemeente en botte bijl hakker in juist dié bestuurscultuur met het project GOAL. Juist de juiste ambtenaar op de juiste plek en die doorslapers er uit. Koppen rolden en transfers werden doorgevoerd en uit eindelijk was iedereen (nou ja, bijna iedereen) best in zijn sasjes.

En het is nu eenmaal zo dat de raad gekozen is door de bevolking en vanuit die raad is dus uiteindelijk het college gevormd en dat heeft weer voor de 2e keer geresulteerd in een dichtgetimmerde coalitie. Dat is nun eenmaal de dictauur van de democratie. En daar komt ook nog bij dat de oppositie zijn en haar bek ook niet ,los trekt, met die SP voorop en ook nog nkiet op één lijn wil gaan zitten, met daarbij de VVD voorop, dus niet klagen en laat je horren volgend jaar 3 maart. Stem anders en stem maar PvdA, dan gaat het veel beter. PvdA en VVD b.v. met LeefBaarAlmelo als Bert Hümmels ook als wethouder, (Tinus bewaar me, maar goed, Huub Isendoorn van de éénmans D66 is het ook gelukt) en hoppa die Fordje Fred mag van mij er ook nog wel bij, als het CDA er maar uit is en in de oppositie komt. Ik heb het helemaal door… Maar zo’n rapport blijft wel schrikken.

En de foto: Lang leve de klimaatverandering. Hete zomers, warme winters en wijn uit eigen tuin bij het Nijreesbos.
De dinosaurus is ook uitgestorven en ik leef nog.

Prettige feestdagen allemaal en droom er maar niet van….

Groet’n Chris.

Ps. En Heracles doet het toch best goed en FcTwente ook wel toch?

Pss, nee ik was niet bij de installering van tante Jon (de nieuwe burgerjuffrouw van ons Almelo) omdat ik mijn lichaam weer even ter beschikking had gesteld aan de farmaceutische industrie of is het de medische wetenschap, of beiden? Enfin het schuift lekker)
Bij deze tante Jon, veel wijsheid en geluk gewenst… Ik kom binnenkort wel even de hand drukken…..

 
21-12-2009  

Over: Zooijtjuh, regels en stallingvoorwaarden

 

Nou we het toch over een zooitje hebben…
Kijk, regels zijn uitgevonden om nagestreefd te worden. Zo niet, dan kun je er voor kiezen om ze te handhaven. Dus bromsnor weer op de fiets om bonnen uit te schrijven en zo.
Maar wanneer een regel consequent overtreden wordt, dan zit er iets mis met die regel.
Een doorsnee Nederlander of Medelander, is gewoon weg te beroerd om een paar meter te lopen. Daarom worden ze ook bijna met z’n allen te dik, te zwaar en te ongezond. Gaan ze allemaal vroeg dood en daar moeten we met z’n allen vooral geen verandering in brengen, want die lui hebben wel mooi allemaal premies betaald juist voor mijn ouderdomspensioen. En daar wil ik heel lang van genieten, evenzo van mijn gewone pensioen. Daarom ben ik als niet roker, ook een voorstander van het roken. Maar daar heb ik het al over gehad.
Kijk nou eens bij het station bijvoorbeeld. Daar pleuren ze die fietsen zo dicht mogelijk bij de tunnel om vooral niet 20 meter extra te moeten lopen voor de bus/trein. Kijk eens in de Willem Kloosstraat en de …………….straat. Daar moet de auto voor de deur. Lagguh toch? Het liefst hebben de mensen hun geilige koejh ín de voortuin en eigenlijk het liefst ín de woonkamer. Waar ze dan die uitlaat voor gebruiken?????
En in de Willem Kloosstraat weet ik waarover ik praat, want ijk ben toe ooit eens alle deuren aan geweest om een inventarisatie te maken van het automisbruik door de bewoners van die straat.
Ik lachte mij de rekstok uit de broek.
GodsAllahTinusBoeddahallemachtig (poe hé, die heb ik allang niet meer gebruikt) wat een kul argumenten. Sommige huishoudens hadden zelfs drie (!) auto’s in de straat staan en dan was er zelfs nog één die een bedrijfsauto van de baas mee nam.
Enfin zie de foto en huiver……
Neem het fietsverkeerslicht rechtdoor aan de rechterkant van de Violierstraat bij de afslag Violierstraat en Brouwerijweg. Ik heb dar een paar uut toen staat posten. En eerlijk, met de hand op mijn kruis, niemand, maar dat ook écht niemand, geen enkel fietser, stopte daar.
Leuk toch dat op mijn initiatief dat verkeerslicht is weggehaald, met alle voordelen van doorstroming van dien.

Dus terugkomend op die fietsen aan de achterkant van het station (zie foto): of gewoon laten liggen, (ergerlijk vind ik) of elke dag weghalen, en dan wanneer ze binnen 4 weken niet opgehaald zijn, verkopen en het geld in de algemene middelen ofzo, of er bomen voor kopen en planten. Of misschien toch betere stallingvoorwaarden creëren aan de overkant van die Parrallelweg? Want die fietsenstalling daar is gewoonweg te klein en te vol. Politieke partijen, en ja ook de SP en de VVD hoor. Doe wat nuttigs met deze tip, anders schrijf ik zelf wel een briefje naar het college hoor, als jullie dat niet durven.

Kort maar krachtig en good goan. Chris

Vandaag 21 dec,waren dus alle files het gevolg van ongelukken met vrachtwagens en andere automobilisten. Allemaal dus té snel gereden.
En dan de files te laten oplossen door extra asfalt? Te betalen uit de gemeenschapsgelden van joe en me?
Hmm, heb het daar toch moeilijk mee…
Al met al ruim een half uur in de file bij Rijssen door zo’n idioot van een gekantelde vrachtwagen en daarbij nog een half uur in de file op het station in Hengelo (Ov), maar dat heet dan vertraging. Maar het gratizzz NS-kopje koffie smaakte prima.
Lang leve de winterbanden en weer behoor ik tot de verstandige minderheid van 20% die die pneus onder de vehicle heeft draaien….

 
26-12-2009  

Over: Belasting, Chaos en moskeen

 

Hè, verdikkie, heb ik die installatie van onze nieuwe burgerjuffrouw gemist. Ik was weer even mijn lichaam ter beschikking aan het stellen van de wetenschap cq farmaceutische industrie. En dit keer een middel tegen die ziekenhuis bacterie. Nou dat was een makkie, hoewel 10 uur zonder eten en alleen een glaasje water om die pillen weg te werken en dan nog 4 uur recht op zitten in bed. Was niet echt leuk.
“Maar elk nadeel heb se voordeel”, ik heb wel mooi weer duizend dia’s ingescant en weer ruim 600 euries schoon in de pocket. Heb ik mijn winterbanden voor de camper mooi terugverdiend even zo. Maar een andere groep die een of ander middel tegen Alzheimer of zo kregen, dat was wel andere krentewegge. Helemaal onder de uitslag, overgangsverschijnselen, juist bij mannen, dikke pret voor ons. Want er is toch geen beter vermaak dan leed vermaak. En die man die 2x per dag onder de pet-scan moest voor één of ander fraai middel tegen de gevolgen van alcohol verslaving of zo. Nou die werd kotsberoerd er van en pijn van dat masker dat die op moest.
Maar alles in het kader van de wetenschap, farmaceutische industrie en eigen portemonnee.
Ik heb nog geen antwoord van ome Ab ( Klink minister over geneesmiddelen enzo) gehad. Want ik betaal nog belasting over die centen en dat vind ik niet terecht.

Ja, en waar zal ik nu eens verder over zeuren. Het gaat allemaal prima eigenlijk. Ik heb dikke lol. Ik hou dus van chaos..
Ook op het spoor en op de weg. Gewoon rustig aan doen en lekker genieten van het gratis NS-kopje koffie.
Het is toch humor dat anno bijna 2010 een paar vlokken sneeuw, zo’n toestand teweeg brengt.
Maar kijk vooral niet naar landen om ons heen. Want dan ga je je doodschamen over het geklaag wat wij en Rover doen.

En nu we het toch over moslims hebben. Zie ik laatst en NOVA waar ik toch wel een beetje van schrok. Nu blijkt er in heel Turkije en dan met name in Istanboel geen toestemming gegeven te worden voor Christenen om een kerk te bouwen!
Oeps en nog eens oeps. Daar worden Christene gewoon in elkaar gemept en laten we het over homo’s maar helemaal niet hebben.
Oeps. En dan hebben die lui zo’n grote mond over een moskeetje en een minaretje als die niet door een af ander besluit niet gebouwd mag worden.
Let wel, ik ben een voorstander van bouwen van Moskeen hoor. Maar dan ook niet al te veel, maar een mooi moskeetje is niet lelijk.
Nu las ik ergens, dat de leegloop bij de moskeen al ingezet is. Dus ze gaan dezelfde weg op als de kerken.
Het grote voordeel is dan, dat over een jaar of 20 of 25, wanneer die Islamkerken ook leeg zijn gelopen, een projectontwikkelaar of woningbouwvereniging die gebouwen mooi goedkoop in handen kan krijgen. Dan die gebouwen mooi ombouwen tot appartementen en we hebben er weer een paar mooie woningen bij.
Dus wat zeurt die Wilders nou? Bang voor het Moslim geloof? Nou ikkuh niet. Die Rauvoets en de Paus, die hebben nationaal en globaal meer ellende (anno 2000 en verder) veroorzaakt (om maar even weer kort door de bocht te gaan) dan Mohammed hoor.
Maar dat komt niet voor CNN. Denk eens aan de slachtoffers van aids en incest? Daar is zo’n aanslag op die twin-towers eigenlijk niks bij. Ik bedoel maar, alles vanuit een perspectief…
Mag je van de Koran eigenlijk wel voorbehoedsmiddelen gebruiken? Hmmm, zoek ik even op.

Zo, en nu even uitbuiken van de kerst.
Herman Finkers was weer goeoeoed.

Vind ik, Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina