Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
07-11-2008  

Over: Barack, Nijrees en corroderen….

 

Tsja, gewoon even de inspiratie weg. Waar moet ik het over hebben?
Ome Barack is dus nu de machtigste man van de wereld, gelukkig maar en ome George is mooi het dubbel Joe Bush ingestuurd met ruime democratische meerderheid.
Mooi dat die hele republikeinse hoek een tik over de neus heeft gekregen.
En nu maar hopen dat het vestje van ome Barac een beetje lood tegen kan houden, want het is en blijft de US of A en daar houden ze wel van loodstrooien. Martin Luther, Kennedy om er maar een paar te noemen. En vlak Pim niet uit, maar dat was op ons mediapark, sorry Theo!

Enfin en dan in Almelo.

Die fietstunnels onder de Nijreessingel waar ik het laatst over had met ome Anthon, moeten voor bijna driekwart opnieuw worden betegeld.
Dat is de conclusie van het gezamenlijke onderzoek van aannemingsbedrijf TBI Haverkort, de gemeente Almelo en het onderzoeksbureau TNO.
Mooi poep dus, waarom nu pas en niet direct. Oh, ja dat zijn de ambtelijke molens…

En de COGAS is dus voor 6 miljoen de teil in gegaan. Dat is andere Bolletje dan mijn 7 duizend euries dus. Ik blijf mij verbazen hoe zoiets mogelijk is.
Maar enfin, een bank is ook maar een onderneming en er zijn er dus een paar flink op hun gebit gegaan.

En ome Wouter doet het prima en heeft ze allemaal bij de veter die banken.
Mooie vinger in de pap en nu maar hopen dat zoiets nooit meer mogelijk is.
Op naar de volgende blunder.

Ik was nog even in Amsterdam. Bezoekje brengen aan Herman van Veen. Wat blijft die vent goed overigens. Ook even voor het eerst bewust over die PC Hoofdstraat gelopen. En natuurlijk voor te veel euro’s een strakke bak koffie in één van die cafés gedronken. Maar wat een hoop lucht en poe há Wel veel rijk en best mooie winkels, maar dat is toch geld wegsmijten daar. Het was trouwens erg rustig..
Maar erg opgeklopt dus allemaal.

En verder was Amsterdam weer leuk. Gelukkig is er een goede nachttrein naar Utrecht, waar we onze bungalow voor de deur van ons dochter geparkeerd hadden.
Ik ben altijd weer blij over de dip van de IJsselbrug bij Deventer te zijn.
Mooi weer bijna Thuis in mijn Twente.

Weet je wat er bij mij is? Het al mij nu even een rokende rot zorg zijn. Ik ga best lekker en we werken ons nu even een slag in de rondte om met nieuwjaar naar Gambia te gaan en in Februari op wintersport.
Oh ja, het beklimmen van de Mont-Blanc gaat even niet door en die beklimming van de Mount-Everest dus ook niet.
Geen sponsors gevonden en de centen zijn dus naar onze bungalow op 6 wielen gegaan.

Ach een kwestie van keuze, maar zo is het hele leven toch?

Prettige feestdagen alvast (melig geintje)

Good goan.. Chris..

 
17-11-2008  

Over: diverse reacties via etc… en over systemen

 

Reacties van Macqait, onder zware dankzegging..

”En als je wel tegen de winst (= extreem hoge rente) kunt, maar niet tegen je verlies kunt... jammer, maar helaas. Maar Ome Chris gaat nu ineens op WB stemmen, omdattie zijn geld gegarandeerd heeft....
Politiek anno 2008. “

Kijk Macqait, ik ben dus altijd wel een richting PvdA geweest, ook in mijn LeefBaarAlmelo periode. We hadden goede samenwerking zowel met GroenLinks en de PvdA. Ware het niet dat ik geen verrader ben, ben ik halverwege dan ook niet overgestapt naar die PvdA. Al had ik er wel heel veel zin in….
Dus…..

Vergelijkende studie economische systemen, volgens Macqait
(heb ik dus niet geschreven!!!!)

Socialisme
Je hebt 2 koeien en je geeft er 1 aan je buurman die géén koeien heeft.
Communisme
Je hebt 2 koeien. De regering neemt ze allebei af en geeft je een beetje melk.
Fascisme
Je hebt 2 koeien. De regering neemt ze allebei af en verkoopt je melk.
Nazisme
Je hebt 2 koeien. De regering neemt ze allebei af en schiet je vervolgens neer.
Bureaucratie
Je hebt 2 koeien. De regering neemt ze af, schiet er ééntje dood, melkt de andere en giet de melk dan weg...
Traditioneel kapitalisme
Je hebt 2 koeien. Je wisselt er één voor een stier, je kweekt een hele kudde koeien, verkoopt die én gaat leven van de rente.

Lehman Brothers en Fortis kapitalisme
Je hebt 2 koeien. Je verkoopt er 3 aan een dochteronderneming in Korea en gebruikt daarvoor het krediet dat je via je schoonmoeder hebt aangevraagd bij een Brusselse bank. Vervolgens voer je een ruil door met een Amerikaans bedrijf om je 4 koeien op te kopen en aan je terug te schenken, zodat je de belastingen op de 5 koeien kan terugtrekken. De subsidies die Europa je uitbetaalt voor de melk van je 6 koeien investeer je via een stroman in je Koreaanse dochteronderneming. In je jaarrapport geef je 8 koeien aan mét een optie op een 9de. Je verkoopt 3 koeien om een Amerikaanse kwekerij te kopen en wordt vervolgens op Amerikaanse veemarkt ontmaskerd omdat je eigenlijk niets van koeien weet. Je beweert achteraf dat je niet begrijpt dat je stallen leeg staan en je vliegt achter slot en grendel... .

Amerikaans systeem
Je hebt 2 koeien. Je verkoopt er 1 en dwingt de andere om melk voor 4 te geven. Je bent verbaasd als het beest doodvalt.
Waals systeem
Je hebt 2 koeien. Je gaat in staking omdat je er 3 wilt.
Japans systeem
Je hebt 2 koeien. Je manipuleert hen genetisch zodat ze tien keer kleiner worden dan een normale koe én zodat ze twintig keer méér melk geven.
Duits systeem
Je hebt 2 koeien. Je manipuleert ze genetisch zodat ze 100 worden, maar één keer per maand moeten eten én zichzelf melken.
Brits systeem
Je hebt 2 koeien. Ze zijn alle twee gek.
Italiaans systeem
Je hebt 2 koeien, maar je weet niet juist waar... . En nu ga je spaghetti eten.
Russisch systeem
Je hebt 2 koeien. Je telt ze en ontdekt dat je er 5 hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat je er 30 hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat het er 17 zijn. Je stopt met tellen en opent je 4 de fles wodka van deze ochtend.
Frans systeem
Je hebt 2 koeien. Ze zijn de belangrijkste koeien ter wereld.
Zwitsers systeem
Je hebt 500 koeien, maar géén enkele is van jou. Je verdient geld door ze voor “onbekende” buitenlander bij te houden.
Hindu systeem
Je hebt 2 koeien en je aanbidt ze.
Vlaams systeem
Je hebt één koe en je trouwt er mee.

Nederlands systeem
Je hebt twee koeien, je stalt ze tijdelijk in IJsland omdat je hebt gehoord dat het daar veilig is voor ze en dat ze daar wat meer melk geven. Die melk kun je gebruiken voor allerlei onzinnige doeleinden waar niemand op zit te wachten. Het gaat een tijdje goed, totdat het kouder wordt. Dan ben je verbaasd als ze doodvriezen, want iemand had jou verteld dat het wel veilig zou zijn.
Ik zou het gezicht van God nu eens willen zien. Zal ie lachen of zal ie huilen.

Reactie van Dhr. Visser:

P.S. en dan ook nog te lezen dat als enige in de regio “DE cogas” voor miljoenen het schip in is gegaan. En ik maar bezuinigen dat m’n gasrekening laag blijft en ondanks dat NOG 200 euro’s bij moet betalen. Is dat de compensatie van het hufterige Cogas?”

Maar wanneer een wethouder/bestuurder “voorzichtig”en “behoudend” met gemeenschapsgelden om gaat, dan is hij ook verkeerd bezig. En wie verzint zoiets nu, dat zo’n bank om ver gaat. Hoewel? Ik heb begrepen dat de directeur van Ice-save enige tijd in de gevangenis heeft gebromd…..Kwa van akte.

Groetend en blijf reageren..

Chris

 
24-11-2008  

Over: Mongolen, netwerken en twee maten….

 

“Wat een achterlijke Mongolen” was de reactie van ons bankforum gisteravond na het kritisch bekijken van Zembla . (http://www.google.nl/search?hl=nl&q=uitzending+gemist+zembla&btnG=Google+zoeken&meta=cr%3DcountryNL)  (1e hit)
Ik had dus zin om direct voor het toetsenbord te gaan zitten en een vomeersel uit de knoppen te rammen, maar dit vereiste toch een nachtje slapen.

Hoe zet je Almelo op de kaart?

Neem een cabaretier en laat hem woussen over stoplichten.
Neem een raadslid en laat hem vomeren over een metro in Almelo (rapt)
Neem een wethouder en laat hem gijzelen.
Om maar wat te noemen.

Met een draaiende camera in discussie gaan over wat je wel of niet tegen het Nederlandse volk moet zeggen. Wat ging neefje Schopman (gestudeerd communicator) af! En dat is dan een voorlichter die het allemaal moet weten. Die moet weten hoe om te gaan met de media! Als ik neefje Melsen was geweest, had ik die Schopman even onder de tafel of na de opname een “schop met het voetje” gegeven. Om maar in de sfeer te blijven.
By all means! Waar zijn ze in hemelsnaam bang voor? Dat e.e.a. rondom het Masterplan eindelijk transparant wordt?
Het is toch al lang duidelijk dat het hele plan aan elkaar hangt van netwerken. Dat heette vroeger dus vriendjes politiek (let wel “politiek”) en ook wel lobbyen genoemd. In bepaalde kringen ook wel “bruine arm halen” genoemd….

Maar het nadeel is, wanneer ome Anthon (Wethouder bouwzaken en masterplannen, CDA) en zijn collegiaal bestuur de zaak transparant maakt, dan komt er bijna niets van terecht van het hele plan of duurt het tot minimaal 2099 voordat de eerste paal geslagen wordt.
Want iedereen binnen de politiek weet dat ambtelijke molens heel langzaam draaien.

En dan de zielige vertoning van onze opper ome Menno (Burgervader van ons Almelo en VVD stemmer).
Sorry hoor, maar het had hem echt gesierd om toch die tv-man commentaar te geven, al was het alleen maar met de mededeling dat “hij geen commentaar mocht geven lopende het onderzoek of zoiets, bla,bla, bla.. Dat is toch politiek? Een hele hoop lullen en niks zeggen?
En bijna de hele raad ook zijn mond dicht. Neefje Bert (LeefBaarAlmelo) ook! Wat is er aan de hand daar in die raadszaal? (Complies naar de baas van de SP)

En ik weet uit een persoonlijke ervaring hoe die regelgeving in elkaar zit. Neem mijn zijraampje. Niet zichtbaar van de openbare weg, omdat er een rij garages voor staan. Of je moet in een heel grote vrachtwagen cq hoogwerker zitten, die toch niet bij ons de wijk in mag.
“Maar het raam kwam in een zijmuur van een vrijstaand huis, dus bouwvergunning aanvragen! Weg 100 euries…

Ik zie er de humor wel van in, maar ik kan ook begrijpen dat een Ahmet O. daar helemaal tureluurs van wordt, al die regelgeving en het meten met 2 maten.
En ja, die J. Torny met zijn zakenpartners met hun gelegenheden. Die hebben een grotere betekenis voor het hele horeca gebeuren in Almelo. Dus die krijgen gewoon meer voor elkaar.
Dus wordt er gewoon met twee maten gemeten. Dat was mij al lang bekend, maar ik heb dan ook informatie van binnen uit. Punt uit, en daar is niks aan te doen, dus hoe gaan we daar mee om? Niet tegen vechten, maar mee om weten te gaan.

En dan de deal van ome Anthon met Smit; helemaal lagguh toch. En hij krijgt het voor elkaar allemaal. Nou las ik ook ergens in de krant dat ome Anthon ook heeft gedaan aan dé nationale sport toen hij nog ambulant in de handel zat. (Vrij vertaald: marktkoopman was). Belasting ontduiken dus. Heeft hem een aardige slok duiten gekost toen, wat allemaal naar de schatkist is gegaan, zo heb ik begrepen. Wie dicht bij het vuur zit warmt zich het best.

Ja en die Ahmet O. Tjonge, jonge. Kijk iemand een pistool tegen het hoofd drukken is nog tot daar aan toe, maar ome Bert (Kuiper, wethouder PvdA over ook bouwplannen en ordening in de ruimte enzo) en de aanwezige ambtenaren bij het afscheid zoenen.
Dat doen we toch niet in Nederland? Zou het een tongzoen zijn geweest of gewoon zo’n lekker natte lebber? (geintje)

Een korte, maar zeer begrijpelijk periode van verstandverbijstering van die Ahmet O. Stom, stom, stom stom, stom… En ons bankforum vond het een leuke tent en de broodjes Kameel smaakte er uitstekend volgens enkele forum leden.
Als hij nu even bij mij of bij www.jeejar.nl was langs geweest. Bij stadsbestuurders moet je dus meegaan met de flow en geduld hebben. Heb je dat niet, nooit aan beginnen.

Nou herinner ik mij in ene, dat neefje Torny en zijn collega’s, aan de overkant ook een eettent wil gaan openen. Oeps….

En waarom ze de zoon van ome Henk (Slettenhaar, opperhoofd CDA) er nu weer bij haalden?
En de familie banden van nichtje Xandrien (v.d. Woudenberg, opperhoofd VVD) en de dochter van ome Anthon (werkt blijkbaar achter de tap bij één van die kroegen van het consortium Torny) geen idee.

Het hemd is nader dan de rok, wie het dichts bij het vuur zit warmt zich het best, maar wie zijn billen brand, moet op de blaren gaan zitten.

Ik herhaal: Ome Menno met pensioen, Ome Theo burgerpappa van Almelo, ome Bert (Kozijn) wethouder op de sofa van ome Bert (Kuiper, ook PvdA en die gaat dan weer even als school manager bezig tot zijn VUT). Ons bankforum als adviesorgaan, voor minimaal de Balkenende norm, geef ome Athon een vette motie van wantrouwen, die die wel zal overleven, maar toch… Even een schop met het voetje….

Heb het lef eens in je lijf om mij te vragen terug te komen in de politiek! Ik heb het geduld niet en brrrrrr.

Wordt vervolgd.. Chris

Archief
Terug naar vorige pagina