Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-10-2012  

Lezen en Woehaaa en whohieaaaa... (Upd.)


Reactie: 05-10-2012

He Chris,

Dit keer zit je fout jongen, het was niet gedicteerd door ondergetekende. Ja ik had het gelezen en dacht bij mezelf laat hem maar.
Ja Jeannette is door het lint gegaan, waarom omdat zij al sinds ik wat zieker ben geworden het park zowat helemaal alleen doet met behulp van de enkele vrijwilligers die er nog over zijn.
Ik vindt dat de manier waarop ze dit doet niets op aan te merken is. En wat zij waarschijnlijk bedoelde met dat je er niet bent is als er wat georganiseerd wordt dat ze de straat op moet om hulp te vinden. Dit heeft te maken dat de stichting veel vrijwilligers is verloren door ziekte, overlijden enz. Daar is helaas niets aan te doen, maar het is natuurlijk ook leuk als je er tijdens een dag dat er wat georganiseerd wordt en je dat ziet hoe druk de mensen bezig zijn op het moment dat jij de gordijnen opent, er op afloopt en zou kunnen vragen, he, meiden en/of jongens kan ik mijn hulp aanbieden of iets dergelijks.
En voor mijn gevoel is dat wat Jeannette bedoelde en val haar niet zo aan, ik kan dat van je verdragen omdat ik voor mijn gevoel je wat beter kent en dat ze wat over je bus gezegd heb dat zijn zaken die je door middel van de website die je hebt of had heeft kunnen nalezen.
Vergeet niet dat in onze raadsperiode je daar ook van alles opzette en iedereen heeft kunnen lezen dat je dit gedaan hebt.
Het roken van je nu dat heeft ze ook wel eens van je gezien, kom op Chris laat eens zien dat je meer kunt dan alleen maar commentaar leveren en dan vooral achter de computer. En kom dan gewoon voor het park op door met de mensen daar samen te werken.
Ik vond dat ik even moest reageren omdat ik wel het idee had je haar persoonlijk aanviel.
Het is een fijne echte Twentse meid, die ik hoog heb zitten.

Groetjes, Astrid
 

Beste vrienden van het Goossenmaatspark en aan het e-mail adres te zien bij monde van Jeanette gedicteerd door Astrid(?) en alle anderen.
Wanneer jullie proberen mij voor joker (of Jan met de korte achternaam) te zetten; vooral zo doorgaan, want dan heb ik tenminste een mooi platform om mijn mening te ventileren om zo mijn doel te bereiken. Wederom een geval van niet goed lezen, of lezen wat je wilt lezen. (zie ook het begin van mijn schrijven hieronder).
Om te beginnen ben ik nooit, never een fan geweest van Pim Fortuin, lees LeefBaar Nederland, in tegendeel. Maar zo’n loodvergiftiging gunde ik hem ook echt niet hoor. Ik ben dus ook geen fan van SP en al helemaal niet van die Wilders. Laat dat nu eens voor één maal duidelijk zijn…
Alhoewel ik die Wilders steeds meer een normale politicus ga vinden. Ben benieuwd hoeveel “reuring” hij in de oppositie gaat brengen.
En wanneer je je niet kunt herinneren dat ik ooit in “mijn” park ben geweest.. Ach misschien een gevalletje van Altzheimer? Drank? Het eerste wat ik zie als ik mijn slaapkamergordijn opentrek is ons mooie park… Ik wil niet zeggen dat ik dagelijks in het park ben, maar ik ben helemaal blij met “ons” park. Heb onze kinderen schaatsen geleerd op de vijver. Menig balletje getrapt op ons voetbalveld. Highland games, zwerfvuil opruimen, eikenboom geherpland, het gedoe van “wat zou je doen met 2,2 miljoen weet je nog wel? (Maar dat weet Astrid ook wel, mooie tijd was dat) En ik ben ook niet altijd thuis, omdat er mensen moeten zijn die de schatkist moeten vullen met belastingcenten (btw o.a.) om de subsidies voor b.v. ons park uit te kunnen betalen. Ik kan dus niet in mijn erkertje zitten om op ons park te passen. Daar hebben we een park beheerder voor…. om kinderen terecht te wijzen, zooi op te ruimen enzo.
Waarom werd in die eik voor ons pas die rups opgeruimd nadat ik een beetje pissig voor de vijfde keer gebeld had naar de gemeente? Ik bedoel maar…. Dat ik wel alert ben, weet Hennie en de beheerder van het park ook wel en het bestuur van de Hagendoornschool.
Ik kreeg zelfs op mijn K*&ten, toen ik na een paar keer bellen zelf maar een speeltoestel ging repareren. “Gevalletje van aansprakelijkheid” kreeg ik te horen… En wie was dan aansprakelijk wanneer er een ongeluk was gebeurd? De gemeente dus.. Nu moet ik dus even lachen. (bhuaaaa…..l) En dat bankje voor de Hagendoornschool met die zooibak? Wie heeft dat geregeld? Vraag maar aan Theo Schouten. Nu dus burgemeester van Oldenzaal…
Ik wil alleen de mensen bewust maken van het feit dat die “vette, kleffe bek” met al die koolhydraten en transvetten helemaal niet gezond zijn. Obesitas enzo. Maar als jullie als vrienden je aangevallen voelen, prima, dat is dat gewoon een ding van jullie. En mijn tandarts is helemaal blij met die snoepzakken…
De complimenten die ik heb geschreven over de vrienden van ons park zijn dus niet gelezen? Jammer hoor… Lees nu ook eens de vorige columns over het park. Ik zal de volgende keer een filmopname maken, wanneer ik weer zwerfvuil uit het park opruim samen met mijn overbuur. Is daarvoor ook geen beheerder, of is het gewoon te veel en te vaak?
Ach en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat is niet goed. Waar gewerkt wordt maakt men fouten, maar geef het dan wel toe…
Nee mw. Tijhof (aan het mailadres te zien) hier slaan jullie even alle steigerplanken mis…
En dat elke vereniging patat enzo verkoopt: jammer… maar helaas… Economisch winstbelang boven gezondheidsbelang. En ga me niet vertellen dat het niet zo is…
Wij krijgen ze toch oh zo vaak in de praktijk. Gasten (m/v) van over de 100 kilo met rug- en knie klachten… En dan moeten de fysiotherapeuten er “maar wat aan doen” ten koste van tig euro per behandeling op kosten van de zorg. Ten koste van mensen die het écht nodig hebben… Maar wanneer je dan aangeeft dat ze (m/v) eerst maar eens een beetje af moeten vallen en een gezondere levensstijl moeten aannemen, haken ze af en gaan lekker verder met hun levenswijze. Prima, het is hun keuze, maar dan ook niet piepen..
Een sportvereniging die patat en frikadellen verkopen… Boeuuhhaaaaaa…
Moest je ooit eens kijken toen er nog in de kantines gerookt mocht worden.. Whoehaaaaaa, ik pis bijna in mijn broek… Sport en roken.. waaahhoeaaaa…
Je weet het toch, de echte sporter parkeert zijn auto het liefst zo dicht mogelijk bij de sportschool… woehaaaa… Dus lieve vrienden; eerst lezen en dan reageren. En als je ergens geen verstand van hebt.. inlezen!!!
Ga vooral door met ons park, want ik blijf het een heel mooi park vinden en…. Maar nu ik val in herhaling…

Ja, ja, de verzekering betaalt moet met een tee en niet met een dee. Ben ik nooit erg sterk in geweest in die stammen met tees en deetees en derde persoon enkelvoud. Ga ik wel vaker de fout mee in.. suuur…

Vind ik en dus velen met mij…
Groet’n Chris (de Vries)

En ja, en of ik gerookt heb.. shag, sigaretten, pijp, cannabis, nee geen crack.. als een schoorsteen. Totdat ik mij e.e.a. bewust werd, omdat o.a. mijn oom en mijn vader aan kanker dood gingen… Hej verder nog wat?

 
06-10-2012  

Kinderboerderij, miljoenen en bezuinigingen…


...En voer nu eens eindelijk die paardenbelasting in.. En verplicht de eigenaar van zo’n knol de poep zelf eens op te ruimen. Dus de paardenchauffeurs minimaal tas van plastic boodschappenformaat bij zich.. Zo niet dan handhaven met 88,56 euro incl. administratie kosten…
 

Nou heb ik uit zeer wel ingelichte bronnen vernomen dat het bestuur van de Twentse zorgcentra, dus diegene die alles regelt voor onze kinderboerderij, onze stadsboerderij Beeklust dus…voornemens is om de kinderboerderij op een zondag te sluiten! “Omwille van de gemeentelijke bezuinigingen”… Bij alle meningen.. Hoe halen ze het in hun hoofd. Ik zeg bewust geen hersens, want wie met zo’n id komt heeft ze niet, denk ik (laat ik voorzichtig zijn, want voor dat ik het weet heb ik weer zo’n bejegening aanklacht o.i.d. aan de sportpantalon hangen).
En nou gaat dus de PvdA daar vragen over stellen las ik op AlmeloNieuws
Nou hartstikke mooi, maar uit zeer welaangeboorde bronnen die zeer wel inzicht hebben heb ik dus vernomen dat die klaag klaag zorginstellingen, die DTZ’ers dus, die dus tig subsidies krijgen van de gemeente, blijkt dus miljoenen winst te maken!!!!!! En het totale vermogen van die DTZ is nu wel ruim 23 miljoen (da’s zo’n getal met 6 nullen dus!!!) en dan praat ik over Euro’s… Ik ben dus even 2 regels stil….
Ik adopteer dus geen kip uit die toko. Die haal ik wel bij Appie.
PvdA (of welke andere partij dan ook) stel hier maar eens vragen over…

En nu we het toch over bezuinigen hebben: Laten ze eens bezuinigen op dat hele overheid apparaat en dan te beginnen bij de ambtenarij. Minstens 100 ambtenaren de deur uit, al dan niet actief of passief… Zoals afgesproken toen ik nog in dat apparaat rondliep. En in ene kom ik er achter dat er maar liefst 97 fte’s boven de afgesproken 800 zijn!!! Ik zal het wel weer mis hebben, maar toch. En dan te bedenken dar het inwoners aantal niet is gegroeid!
Ik begrijp het even niet meer…
En dan meteen de kiesdrempel omhoog voor de raad, zodat ons mooie unieke Almelo goed te besturen wordt. Meteen 7 raadsleden minder en een wethouder minder. En nou ik toch lekker bezig ben, meteen de Netwerkstad Twente invoeren. (Almelo, Oldenzaal, Hengelo (Ov), Borne, Enschede en dan pakken we Wierden en Twenterand er ook maar meteen bij. Voor de onderhandelingen…
Ik noem het expres geen “Randstad Twente”, want dan associeer ik te veel op files, gedoe met buitenlanders (allochtoon mag ook niet meer…)
Eén burgemeester, een stuk of 6 wethouders en dan gewone deelraden… Alleen met die bezuinigingen kan die kinderboerderij open blijven en nog veel meer…
Dan meteen de hele stad 30 kilometer per uur maken en knetterhard handhaven op snelheid. Weet je dat één verkeerbord € 400,= kost? “Vut d’r met”… Verkoop ze maar aan Indonesië voor 200 miljoen en doe daar dan maar 80 Leopard tanks bij. Zijn we daar ook meteen van af…

< <
En voer nu eens eindelijk die paardenbelasting in.. En verplicht de eigenaar van zo’n knol de poep zelf eens op te ruimen. Dus de paardenchauffeurs minimaal tas van plastic boodschappenformaat bij zich.. Zo niet dan handhaven met 88,56 euro incl. administratie kosten…

Nou heb ik ook vernomen, dat er in ons mooie Almelo niet overal getrouwd mag worden. Is dat weer zo’n gevalletje van ambtenarij?
Laat ze toch trouwen waar ze willen.. Of dat nou in het Nijreesbos is, in de draaimolen van Preston, of in een speeltoestel bij Dolle Pret. Wat is er onvergetelijker dan trouwen op een andere locatie dan in de trouwzaal in ons gemeenteschip (waar we inmiddels al weer aardig de boor mee in zijn gegaan en tussen de wal en het zijn gevallen)?
En op een trouwbudget van gemiddeld zo’n € 10.000,= maken die paar centen extra kosten ook niet veel meer uit…
En de filialen van de bieb gewoon dicht en dan iedereen die een bieb kaartje heeft gratis met het OV naar de hoofdvestiging..
Dus politieke partij die dit aanspreekt, neem het mee. Mijn ideeën zijn vrij van copyright.

@ Casper… voor de duidelijkheid: ben van links sociaal liberaal (LeefbaarAlmelo) naar rechts sociaal liberaal (VVD-lokaal) gegaan…. En landelijk van het Femke Halsema GroenLinks, naar de Mark Rutte VVD. En mijn stemadvies blijft bij Obama, net zoals 4 jaar geleden. Dus niet echt pendelend, heen en weer lijkt mij…

Vind ik, is mijn bescheiden mening…

Chris de Vries…

 
11-10-2012  

Asiel en sielugh…

 

Eindelijk weet ik dan iets uit mijn toetsenbord te vomeren over neef Harry (de Olde PvA). Over het algemeen vind ik hem het stoeltje in de 2e kamer niet echt waard, maar als democraat zeg ik laat hem maar even voor die 4 jaar.. Niet dat ik het niet altijd met hem eens ben, maar hij heeft/brengt te weinig om het niet mee eens te zijn en daar ben ik het niet mee eens. Nu zijn er wel meer 1-mens fracties in onze 1e kamer van Almelo. Behalve die van ome Jan (Veenstra) van de Christen Uni. Maar dat is een apart (positief) verhaal.
En samen sta je nog steeds sterker, maar dat hebben de singels in de Almeloose 2e kamer nog steeds niet echt door, helaas…
Maar goed, neefje Harry dus. Hij heeft in de gaten dat je niet vroeg genoeg met de verkiezingscampagne kan beginnen en bij hem was dat dus het dierenasiel.
Hij heeft eigenlijk wel een punt. Het asiel en eigenlijk alle asielen, zitten overvol, behalve Artis en Burgers zoo, maar dat zijn aparte takken van asiel sport.
Hoe lossen we dat op?
Kijk, we eten dus zielige kalfjes, konijntjes en van die lieve aaibare biggetjes, van die hele lieve reetjes en hertjes. Van die aaibare knuffel wilde zwijntjes. Vlak ook die hele lieve kippetjes en haantjes niet uit.. Sieieluuugh. Oh ja en wat denken we van al die ganzen die vergast zijn laatst en zo in menig voedselpakket van menig voedselbank terecht zijn gekomen. Overigens ben ik helemaal niet tegen een voedselbank, maar ik ben wel fel tegen het misbruik maken van.. Zodat mensen die het echt nodig hebben, naast de pot urineren…

Maar ohweeh wanneer we zeggen: “laat die lieve katjes en hondjes op een vredige manier inslapen… En dan heb ik het nog helemaal niet over opeten. Kzou niet weten hoe een kat smaakt overigens. V.w.b. de honden gaat mijn voorkeur uit naar herder (Nigeria en Dahomé) en ook wel naar de terriër (Jakarta). De saté anjing was best lekker onafhankelijk welke hond er voor gehighjacket was. Is het actief euthanaseren van deze asielbeesten niet barmhartiger, dan ze zo te laten verblijven in zo’n asiel? En nu we toch economisch bezig zijn: alles draait om bezuinigingen heden ten dage en dit asiel is niet mijn achtertuin, dus…

En @ Astrid: bedankt voor de opheldering, maar een kort door de bocht opmerking van mijn kant lost op… en beterschap en @ Jeanette: nogmaals: 3werf chapeau voor wat jullie doen voor ons park. Maar de onwaarheden/beschuldigingen, gepost door Jeanette schreeuwden wel om een respons en dus weer een mooi platform…. Ik voel mij dus zeer betrokken met/bij het park. Mijn week heeft helaas maar 8 dagen en mijn dag slechts 26 uur en daar moet ik het mee doen… En achter mijn computer zie ik alleen maar draden. Ik zit vóór mijn computer/beeldscherm…
En er zijn dus ook nog mensen die moeten werken om zo de belastingcenten bij elkaar te verdienen, waaruit diverse subsidies (o.a. voor ons park) uit betaald kunnen worden…
En ik heb wel wat op- en aanmerkingen en speel die dan door naar mensen die er écht iets aan kunnen doen. En ik doe mijn vrijwilligers werk via onze praktijk…
Het ging mij om de patat en frikadellen en ik gebruikte die dag voor een platform tegen obesitas en ongezonde levensstijl. Zowel bij jongeren als bij de ouderen…
En om je overspannen te laten maken voor een park? Advies: betrokkenheid is goed, maar dan niet ten kostte van je eigen gezondheid. Want als je volledig uitbrand, dan hebben ze helemaal niks…
En wanneer wij alles overnemen wat in Amerika is, dan zie ik e.e.a. somber in… Een vettaks invoeren? De super cocacola’s gaan in New-York het verbied in: http://www.csmonitor.com/Business/Latest-News-Wires/2012/0601/Why-Coke-and-McDonald-s-balk-at-big-drink-ban-in-Big-Apple-video

Zo mooi kort dit keer… op 1 A-4tje

Groet’n

Chris (de Vries)

 
25-10-2012  

Over harnas en trein…


Het uitzicht vanuit de trein varieert van stedelijk tot natuur, van snelweg tot kunstobject. Bovenstaande foto is niet in het buitenland gemaakt, maar bij Leidschenveen (ZH). Een kunstmatige terp met daarop een klein kerkje met een uurwerk.

Bijzonderheden:
Kunstenaars: Dennis Loohuis en Laurens Kolk
Titel: De Terp
Locatie: Leidschenveen
Materiaal: Diverse materialen
Opdrachtgever: ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen i.s.m. Stroom Den Haag
Budget: € 90.000 (ontwerp en realisatie), gemeente Den Haag voert het beheer (uurwerk, graffiti coating)
Datum oplevering: 2009
 

Nou blijk ik toch de hele vriendenclub van de Goossenmaat tegen mij in het harnas gejaagd te hebben. Was niet de bedoeling, maar helaas. Gelukkig bestaat die vriendenclub slechts uit twee vriendinnen, dus helemaal bang hoef ik er niet van te worden, gelukkig, maar toch…
Nu sprak ik onlangs één van die vriendinnen, die mij hopelijk nu weer wat liever vind en nu blijkt dat er dus helemaal of slechts moeilijk mensen te vinden zijn die zich in willen zetten voor ons mooiste park van Almelo en de rest van de wereld. Ook is zij redelijk “out geburned” van al het commentaar wat zij krijgen. Tsja, het is nu eenmaal een feit dat je het nooit goed doet, wanneer je in zo’n organisatie team zit. Maar al dat commentaar kun je op twee manieren behandelen. De positieve kritiek kun je gebruiken en de negatieve kritiek door spoelen.. Ga er maar van uit als bestuurdert, dat je het nooit goed doet.
Toch blijf ik er bij, dat de combinatie van sport evenement en patat niet te lijmen valt. Misschien de volgende keer een viskraampje? Ik weet wel een bedrijf die voor niet al te veel daar wil komen staan.
En natuurlijk gun ik de kids wel een patatje. Onze kinderen hebben ook best hun patatjes en balletjes gescoord, maar tijdens zo’n sportdag moet er wat anders komen blijft mijn mening.
Goed voorbeeld doet goed volgen…
En dan ging de winst ook nog naar een goed doel in Ghana! Dus wij zijn goed en bezorgen onze kids een vet hart. Nou die gasten in Verweggistan lachen zich helemaal een breuk. En denk nou maar niet dat wanneer wij in de ontlasting zitten, dat zij daar een gironummer 555 gaan openen om ons te helpen. Kijk maar wat er in Marokko gebeurd met de Spanjaarden die daar nu komen “gastarbeideren”. Worden er echt minimaal behandeld…
Nee, verbeter de wereld en begin bij jezelf en dan begin maar met de jeugd, want daar zit de toekomst…

Oh ja, een ongelijk toegeven van mijn kant. Het betreft mijn mening over drie-baans wegen en die 130 km/u. Blijkt toch de welvaart en ook de economie gediend te zijn met die 3 banen per richting. Ook die 130 km/u verhoogd het welzijn van velen… En wat is er mooier dan een meerderheid van gelukkiger mensheid. Het kost even wat maar dan heb je wel wat. Jammer dat er dan zoveel geld getrokken wordt uit de zorg, onderwijs, milieu, natuurbehoud, etc. Maar wat moeten we? Offers brengen aan de heilige koe/kalf.. Het ding is niet voor niks heilig verklaard. Ik ga morgen gewoon lekker met de trein, kan ik zien hoe lieden over de A-1 € 1,89 per liter 95 wegblazen de uitlaat uit….

Ajuus…

Vind ik… Chris (de Vries)

Archief
Terug naar vorige pagina