Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-09-2013  

Twerd weer eens tijd…

 

Ben ik even blij dat ik geen “handigefoon” heb. Onhandige krengen. Kan die ook niet gejat worden.
Je mag het niet zeggen, maar het is waargenomen al bij de gay-parade in Amsterdam, dat vooral de Roemenen erg goed zijn in het vak zakkenrollen. Zij zien het tenminste als een vak.
Toen mijn trui in Roemenië uit onze auto werd gejat, vertelde de campingbaas, dat wij dus die trui niet nodig hadden, anders was deze niet gejat geworden. Kbedoel maar…
Nu ben ik goed in recht lullen wat krom is, maar tegen deze redenering kan ik dus echt niet op.

En let op mijn woorden: in Egypte begint de victorie. Niet voor ons, maar voor menig Moslim. Moet je toch eens kijken, ze schieten zelfs op minaretten. Tmoet toch niet gekker worden. In Egypte schieten de meer seculiere/wereldse moslims op de orthodoxe moslims. En ik denk dat de orthodoxe moslims het gaan verliezen. En in Syrië vecht ook iedereen tegen iedereen.
Maar die godslastering stuit mij het meest tegen de borst. Er kan daar geen scheet gelaten worden of het is weer “Allah Akbar”. Vrij vertaald is dat dus ons “gvd” (excusé le mois). Ik vind dat niet Halal.
Maar al met al ben ik blij dat ik in de goede tijd daar nog op tijd ben geweest, want nu is het ook een zooitje.
Al werd er voor de campingpoort toen ook al vuurgevecht gehouden tussen de militie en de politie, dus dit conflict speelt al jaren. Ik heb even geen id hoe alles zal lopen….
Maar volgens mij zit Israël er achter…
Mooi de aandacht verleggen van het bouwen op bezet gebied en dus daar lekker verder bouwen.
Maar ze hebben dat gebied niet bezet om knoflook te gaan verbouwen, dus waar praten ze over. En ze zijn een toppertje op VN-resoluties aan hun slipper te lappen, dus….

Maar het bewijs is geleverd; er zijn toch ambtenaren die na kunnen denken. Een groot gedeelte van het geld voor vredesmissies van onze Jantjes komt niet meer uit de defensiepoot, maar uit het potje van ontwikkelingssamenwerking. Helemaal goed dus. (nmm)
En waar mijn broek van op de enkels zakt; een India die geen nagel heeft om te bips te krabben, heeft me daar een atoomonderzeeër gebouwd van tig miljard. En dat ding vliegt nog in de fik ook nog. Nou best onderzeërtje dus. En wij daar dus ontwikkelingshulp geven? Ik heb het er erg moeilijk mee.
Daarbij komt ook nog dat mij altijd is geleerd: verbeter de wereld en begin bij jezelf. Nou dan eerst in Almelo de zaak glad, daarna in Twente, Overijssel, Nederland, Europa en eens kijken of er nog wat over is… nmm
En die Pim had ook een mooi id. Maken wij tanks en geweren? Nee dus, dat doen ze in Frankrijk en Duitsland. Nou laten die dan een landmacht hebben. Opdoeken onze landmacht. Maken wij vliegtuigen? Nee dus. Frankrijk, Noorwegen en Engeland wel. Mooi, mogen zij de luchtmacht hebben van ons. Waar zijn wij al sinds de ijstijd goed in? Juist, boten bouwen. Dus Nederland krijgt de marine. Opdoeken alles en alleen marine. Moet je kijken hoeveel Euries dat scheelt…

En beter nu even “heinig an” doen, dan failliet gaan.

Vind ik…

Chris.

 
06-09-2013  

Smart

 

Ik vond Markie Rutje gewoon goed. Natuurlijk helemaal uit z’n blote bolletje, maar we weten natuurlijk nooit wattie in zijn brillenpootjes heeft zitten. Of in zijn brillenglazen heeft geprojecteerd geworden… Over visie gesproken… Maar ik hoor zijn visie: Iedereen moet, waar hij/zij het kan de eigen broek ophouden. Waar het écht niet kan, helpt de overheid. Einde van de doorgeslagen verzorgingsstaat. Resultaat hier van € 48 miljard in de roodstand.. Het doorgeslagen socialistische principe van ”liever rood staan dan krap zitten” kan gelukkig niet meer... Rood is dus uit en dat blijkt wel; de PvdA is flink aan het verliezen… Geen misbruik meer van gemeenschapsgelden…

En nee, ik ben smart, dus heb geen smartfoon. Wanneer ik dus voorbij kom fietsen is dat gerammel niet van mijn fiets, maar van de centen die ik in mijn zak hou. Ik heb een simlockvrije foon gekocht van Alcatel. Een Franse telaanbieder. Die gooide net zoals KPN ooit een half miljoen foontjes op de markt voor € 15,= met € 10,= aan beltegoed. Dus voor € 5,= heb ik een foon met radio en zaklampje en ik kan nog bellen, gebeld worden en sms-sen en er zit een wekker op. Wat wil ik nog meer…? Wie is nou smart?
Kompjoeteren doe je met een kompjoeter, foto’s maken doe je met een fototoestel en filmen doe je met een filmcamera. Punt.. Vind ik..
Nu heb ik verstand van Window’s (vanaf 3.11) van IOS en Android v.a. 3.8 én van Linux en ooit eens geprogrammeerd in basic (wie niet?) C en nog wat uiltjes enzo..
Ik ben zelfs zo goed, dat ik een MacBook pro (met een flash, maar mijn voorkeur gaat uit naar MacDonalds hoor..) helemaal kneiter vast heb laten lopen. Dat was zelfs een felicitatie van Appel helpdesk cashen.. Ik ben smart genoeg nu om om te gaan met appeltjes, Sony’S, Samsungs en Aldi-Meuk.. Maar toch zweer ik bij mijn Alcatelletje. Nixnie smart, appen, geapt worden, continue met me face op het schermpje, niks niet gedoe. Bellen, sms-sen en mooi goedkoop sim-only voor weinig.
En voor al dat andere gedoe heb ik iemand… Hanny heeft de hele trio appelline. Mooi man.. Kost ff wat maar heb je ook wat…… Wie is nu smart?

P.s.
Gaat die joint fight striekert toch door. Niet te geloven!! Heel die luchtmacht opheffen.. Laat dat over aan de Fransen, Engelsen en Noren.. en die coibois uut Amerika.. Laten wij dan gewoon doorgaan met boten bouwen... Daar zijn we altijd goed in geweest... Alleen een marine. Landmacht en Luchtmacht er uit.. NMM

Nog 30 dagen..

Nmm Chris

 
20-09-2013  

Wat een onzin, maar toch…

 

Nou moet het toch niet gekker worden.
Kan ik volgend jaar weer geen nieuwe auto kopen. Die van mij is al 3 jaar oud en de asbakken zitten vol en hij moet nodig gewassen worden.
En me platte beeldscherm is ook al 3 jaar oud en maar 125 centimeter diagonaal. En nu heeft Sony juist een nóg plattere van 130 cm uitgebracht. Kben toch wel gek toch?
En mijn smartfoon is ook al 2 jaar oud. Ik moet toch echt die Apple 5 hebben. En ik moet toch wel sneller kunnen interrrnettuh op dat smart ding, dus ik moet beslist een nieuw abonnementje met onbeperkt minimaal 4g internet hebben hoor…..
En me keuken is ook al 5 jaar oud. en me badkamer ook al.. bah.. Kan ik nu niet meer nieuw kopen.. Krijg geen krediet meer van de banken.

Ik moet bezuinigen, inleveren, consuminderen.
En ik heb het al zo slecht. Mijn vrouw en ik werken ons 4,345 slagen in de rondte om om de 3 jaar een nieuw bankstel te kunnen kopen, de 15% rente van Wehkamp, Neckermann en Otto te kunnen betalen die aan dat persoonlijke credietje vastzit om de trouwerij ooit eens te kunnen betalen met die nieuwe uitzet van toen…
Me huis met de 4,32 maal over de top hypotheek kan ik ook niet verkopen nu, want dan ga ik minimaal 60 duizend euro onder de zeespiegel..

Hoe moet ik nu op wintersport? En ik wil volgend voorjaar ook nog met voorjaarsvakantie met de kinderen. En ik mag gewoon hun de zomervakantie ook niet ontzeggen. Hebben ze recht op. De herfst vakantie zit er al 5 jaar niet meer in…
Ik wil veilig, wanneer het donkert is, 145 kilometer per uur jakkeren over de A één tot en met 35. Gaan ze die lampen uit doen. Stelletje mafketels daar in Den Haag…

En dat Koningkijkhuis? Verkopen die handel. Hup op e-bay. Ik wil een president zoals Berlesconie Macaronie. Dan kunnen we nog eens lagguh. En dan krijgt ieder raadslid tenminste ook een auto met chauffeur waar ze recht op hebben. Dan krijgt elke ambtenaar die 5 uur per dag voor zijn computer/beeldscherm zit ook per maand 1 dag vakantiecompensatie. Oh, dat was in Griekenland. Maar toch..
Ik wil ook gewoon voor miljoenen aan hoge snelheidsschroot blijven kopen, ondanks dat het bij het uit de fabriek komen al rijp voor de sloop is…

En wat mij het meest dwars zit is wel het feit dat ik geen geld meer kan uitgeven wat ik niet heb. Dat is de grootste baal…
Beter rood staan dan krap zitten. Na ons de zondvloed.
Wat nou participatie maatschappij. Denk je dat ik de stront van mijn hond ga opruimen? Denk ut niet. Ik betaal honden belasting.
Ik pleer mijn McDonalds papier enzo gewoon op straat. Wordt wel opgeruimd door die SOWECO gasjes. En daar betaal ik dan weer belasting voor om die aan het werk te houden.

En er zijn wel ambtenaren die na kunnen denken hoor…
Kijk, een ambtenaar kost zo rondom de € 2100,= gemeenschapsgeld per maand. Nu worden ze ontslagen en komen in de bijstand na een jaar op 2. En dat kost rondom de € 1200,-. Bezuiniging zo’n € 900,= per maand per ambtenaar. Enschede 900 de doodlopende weg uit.

De laan is al wegbezuinigd….
Dus 900 van die gasjes hebben dus jaaaaaaaaaren op onze kosten daar overbodig zitten te knipogen door één oog open te doen….
Kunnen er in Almelo wel 93 er uit. Kan daar mooi het nieuwe Heracles stadion van gebouwd worden. Blijft er nog genoeg geld over voor mooie bomen en ander groen…

Verbeter de wereld en zorg eerst goed voor jezelf. Toch?
Ik moet weer mijn eigen broek op gaan houden. Zelf mijn verantwoording nemen. En ik heb nu juist zo’n moeilijke jeugd gehad. Ik wil er wel eens flink over gaan praten. Denk je nou echt dat ik voor die € 40,- per maand ga werken en mijn bijstand op ga zeggen? Kijk wel link uit. Kan gewoon niet. Ik heb het veel te druk met uhm uhm werken ofzo…
Ik wil krijgen waar ik recht op heb. Of ik het nodig heb zal me wordt wezen. En als ik het niet nodig heb, verkoop ik het toch mooi op marktplaats…?
Wie maakt me wat?

U worden bedankt Markie Rutte en Diederikkie Samson.
Ik klaag niet hoor, maar ik heb er helemaal genoeg van hier in Nederland. Ik ga emigreren naar Taiwan. Want daar wordt het allemaal gemaakt…. Ook het potje…

Ajuus met z’n allen…

Nmm Chris

Archief
Terug naar vorige pagina