Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
19-08-2013  

Kbedoel maar…

 

Houdt het dan ook nooit op daar in die Arabische wereld? Goed, nou was die Morsi dan wel “democratisch” gekozen, voor zover dat morgelijk is bij die Arabieren, maar hij voldeed dus niet. Wist ik wel van te voren; wanneer die conservatieve Moslims zich er mee gaan bemoeien, dan is het hommeles in de tent. Jammer, jammer, jammer, maar aan de andere kant, alles beter dan een dictatuur. En de wereld draait gewoon door of je het nu wil of niet. Vooruitgang enzo. De sociale media laten binnen een seconde zien hoe het gaat. We houden de verwereldlijking toch niet tegen, dus stop het vechten daartegen en leer er mee om te gaan. Is mijn advies.

En wat verder. Ach, zomerreces. Ook nog zoiets. Denk ik ff die spuiten tegen hondsdolheid (rabies) te halen.. Beter even een spuit dan een levenslang dood dus.
Is het een serie van 3!!! En dan ook nog € 100,= per stuk..!! GGD Twente dus.
GGD Arnhem, Nijmegen en/of Wageningen die vragen er maar € 100,= voor.
Dus daar ook al vrijenmarktwerking...
GGD Twente moet zeker op die manier dure huur van het Twenthe Centrum terughalen bij de klanten.. Jemig... Twordt dus Wageningen....
Verder nog steeds op zoek naar een Giant fiets in Tapei op 9 oktober.. voor weinig...

En:
De gemeenteraad van Almelo wil zo snel mogelijk na het zomerreces een kerntakendiscussie voeren. Wat moet de gemeente nog wel doen nu er steeds minder inkomsten zijn, en wat niet? De gevolgen kunnen ingrijpend zijn, aangezien het niet bij discussie blijft. Er moet geschrapt worden en dat gaat de Almeloër voelen.
Maar eerst moet op een rijtje worden gezet wát alles precies kost. En dat levert interessante informatie op, vooral als min of meer abstracte bedragen worden uitgesplitst. Neem de theaters. Hof 88 wordt, ondanks alle voornemens tot privatisering in de afgelopen jaren, nog altijd door de gemeente geëxploiteerd. Een voorstelling in dit kleine theater in de Hofkamp kost de gemeente 4.400 euro. Elke voorstelling in het veel grotere Theaterhotel kost de gemeente echter nog 600 euro meer. Dat komt door de subsidie van een half miljoen euro die de gemeente tot 2017 jaarlijks uitbetaalt aan de familie Hammink.
Cultuur is toch al een dure aangelegenheid. De muziekschool, poppodium NAXT en het Kreatief Centrum zijn jaarlijks goed voor 2.400 deelnemers. Per deelnemer betaalt de gemeente 500 euro aan deze organisaties. De bibliotheek telt 18.411 leden en de hoofdvestiging en beide filialen krijgen jaarlijks 200.000 bezoekers over de vloer. De gemeentelijke subsidie komt neer op 109 euro per lid. Met de amateurkunst en cultuureducatie op de scholen worden 18.000 kinderen en 160 volwassenen bereikt. Omgerekend 15 euro per persoon op jaarbasis.
Almelo telt op jaarbasis 106 evenementen en voor ieder evenement telt de gemeente omgerekend 6.600 euro neer, onder meer door de subsidie voor de stichting Stadspromotie. Er zijn 104 marktdagen per jaar en elke marktdag kost 3.400 euro. Het is overigens wel de bedoeling om de markt te verzelfstandigen.

Kbedoel maar...

Chris

 
27-08-2013  

Oh ja... nog even dit...


Backpacker in Taiwan
 

Oh ja, kben weer opa geworden. Pracht van een kleindochter weer.. Mooi toch?

Resteert mij toch de vraag nog steeds: wie is nu eigenlijk de oorzaak van die 48 miljard tekort?
Wie oh wie heeft geld uitgegeven dat WE niet hadden?
Wie oh wie heeft de BV Nederland eigenlijk failliet laten gaan?
Daar al eens aan gedacht?
En beter dat wij zelf deze shit opruimen (au, au, au) dan dat Brussel zomenteen de curators op ons dak sturen.
Want dan zijn we helemaal de pisang....
Beter even pijn, dan helemaal failliet..
En het gaat allemaal goed komen...
Dan maar even geen nieuwe lap-top/auto/flatscreen etc.. Snap je?
Einde van de oververzorgingsstaat....
En helaas pindakaas..Tsja het is nu eenmaal een democratisch feit dat een aangenomen wet in de 2e kamer, ook nog eens door de 1e kamer goedgekeurd moet worden.
En daar heeft D66 dus een sleutelrol. Op zich niks mis mee, maar nu is die Pechthold me dus een partij arrogant geworden (nmm), dat die mooi de deksel op z’n neus heeft gekregen. Tot na Prinsjesdag kan hij gaan vissen, want hij D66 mag dus helemaal al niet meer méédenken. Beetje dom Alexandertje Pech… Wie het onderste uit de kan wil, barst vanzelf, ofzo…

En nu is er in Amerika dus een vrouw uit een 8-baan geslingerd. Helemaal niet leuk, ik heb het nooit zo gehad op die 8. En nu gaat een maand later de Efteling in ene heeeel goed de stoelsluitingen controleren in hun 8-baan… Lekker op tijd dus. Ik zou er een baan uithalen hoor. Ik ga meer voor de 7-banen.

En onze neef Fred (D66) wil in plaats van een senioren-getto op de plaats van het oude stadhuis een stadstuin. Man, man, wat denk je wel dat dat niet kost? Mooi verkopen dat oude schip via marktplaats en mooi iets op bouwen voor welgestelde senioren…
Een stadstuin.. tzal wat. Van gras kan ik niet leven hoor…..

En: Op een veiling in de Amerikaanse staat Californië is een zeldzame Ferrari uit de jaren '60 verkocht voor 27,5 miljoen dollar (20,6 miljoen euro). Dat is de op een-na-hoogste prijs die ooit voor een auto op een veiling is betaald. Wie biedt voor me bussie uit ’78 (T2b 1600 handgeschakeld, 100% gereviseerd).

Nog een paar dagen en dan komen deze vomeersels uit Taiwan. Want daar wordt het allemaal gemaakt !
Mijn rugzak zit vol en weegt 17,3 kilo…
Kzal jullie niet missen.. lol

Chris.
 

Archief
Terug naar vorige pagina