Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
06-08-2011  

Over: Cannabis Almelonia

 

Kijk ik op de site van de VVD Almelo omdat ik even niks beters te doen had, zie ik daar dat in het “smoelenportaal” ze de smoelen van ome Gerrit en Johan zijn vergeten. (ja, ja, tzal wel…)
Kun je nagaan. Hebben ze een website en dan kijkt niemand er naar. Ben ik nou de enige gup die daar achter komt? Kan toch niet zo zijn… Verder wel grappig.. Ik mag die lui wel. Trouwens wel direct aangepast door de webmaster. Niet lulluh, maar poetse. Ik krijg de laatste tijd trouwens steeds meer de neiging richting VVD en ik ben niet aan de drank, ook niet aan de heroïne of ander snuif spul. En ik wordt ook nog steeds opa van een meisje, dus daar kan het niet aan liggen. Volgens de webmaster ligt het aan de leeftijd.. Wijsheid klomt met de jaren zegt hij. Ik denk dat ik hem maar ga slaan even, want ik ben al heel wijs, al eeuwen…

Eigenlijk ben ik het “gezeik” helemaal zat. Polderen, polderen en nog eens polderen. Daar was ik ooit ook eens erg goed in, maar in principe heb ik nu meer geschiedenis dan toekomst (56 jaar)
Het Ten Cate stadion had er al moeten staan. Of het ASITO stadion, what´s in a name?

Oh ja, nog wat id´tjes voor de PvdA om over te nemen. Minder verkeersborden in Almelo. In de hele bebouwde kom maximaal 30 km per uur, ook voor fietsers hardlopers en scoot´s. (ik noem dit maar, want zo heb je een onderhandelingspuntje wat je dan kan laten vallen)
En meneer Hammink (en alle andere sportliefhebbers. Zal ik mijn voorstel voor een trimparcours in de Schelfhorts en andere wijken even opzoeken. De foto heb ik al kunnen traceren….

En ik begrijp er even nu helemaal niks meer van. Worden verenigingen door subsidiestops gedwongen om creatief te zijn. Om nu zelf de broek op te houden. Middelen te vinden die de samenleving geen geld kosten. Nou is zo’n sportvereniging aan de Rietstraat succesvol bezig met een hennep kwekerij en nou mag dat in ene niet. Goed, dt illegaal aftappeb van stroom is wel een foutje, maar ach, het verkopen van weed is ook niet legaal, maar ook niet illegaal, oh, ja het wordt gedoogd.

Ik weet een manier dus dat de Gemeente Almelo meteen uuit de kosten is en de begroting kloppend heeft. Wat… zelfs geld over houdt.
Weed gaan kweken. Cannabis Almelonia commercieel gaan kweken

Goed zo CDA-jongeren, jullie hebben gelijk

Oh ja, ons huis aan de Platanenstraat is te koop: wie biedt?

Vind ik, Chris...

 
14-08-2011  

Over: Hoe verknipt kan je zijn?

 

Je bent jong, koopt een stel geweren enzo en ratelt zo maar even 68 jongeren om de zeep. Plaatst een dikke bom voor een gebouw.. Ok, ik ben het ook wel eens oneens met socialisten, liberalen, moslims, katholieken, gereformeerden, colleges van B&W en ander politiek en seksueel gekleurde, maar om dan meteen een hele zooi van die mensen om de zeep te helpen?
Maar het interview met die vader van die Anders Behring Brevik gaf mij duidelijkheid. Hij had hem, zijn zoon dus al 15 jaar niet gesproken en dat zal dan ook wel andersom zijn…
Zo zie je maar weer, dat “foute” ouders een hele grote invloed hebben op de geestelijkheid van kinderen…
Maar dan nog: als je al 32 jaar bent, dan heb je een eigen verantwoording gecreëerd… Dan ben je toch heel erg verantwoordelijk voor je eigen daden…
Maar goed er lopen inmiddels meer “gekken” buiten een inrichtring rond, dan in een inrichting… En dan krijg je dit soort dingen.
Tzal je maar gebeuren. Loop je even lekker te winkelen in een winkelcentrum, wordt je doodgeschoten, door een of andere idioot. Vertel je ook niet meer na.. Is niet eerlijk.

Maar hoe voorkomen we dat?
In ieder geval die wapen wet te handhaven en nog strenger te maken. Wapenvergunningen nog moeilijker af te geven. En dan maximaal voor 1 wapen. Je kan er toch maar met 1 schieten tegelijk…
Psychologische toetsing…
En maak het maar prijzig, dan haken dit soort broekies wel af. Hoewel, die gasten hadden voor een kapitaal aan wapens in de kast staan. En ik heb begrepen dat ze ook niet echt dom waren. Hoewel? Hoe Dom ben je wanneer je een massamoordenaar bent, wordt?
Ben je dan nog wel mens?

Wat ik ook niet begrijp. Je hebt om een scheet te laten twintig vergunningen nodig en machtigingen en andere papierkraam.. Maar elke moron (idioot, debiel etc..) kan zomaar een kind in elkaar zetten.. (oeps, hier krijg ik wat over te horen… Ik hou mij vast….)
Maar denk er maar eens over na. En ach waarom heb je kinderen? Voor de kinderbijslag, om te mishandelen en om al voor ze geboren zijn, ze in de crèche te stoppen.. (oeps, hier krijg ik ook wat over te horen, vast wel…)
En toen was er die majoor Bosschard van het Leger des Heils (rip) , die tegen een ander geweldig kanon Moeder Theresa (rip) in Calcutta ooit eens zei, dat ze zich afvroeg of het wel zo barmhartig was al die arme hongerende kinderen in het leven te houden? Moeder Theresa was wel heel verdrietig over deze uitspraak, maar denk er maar eens over na…
Dit gerelateerd aan die hongersnood die er nu is in Somalië.
Ik weet het dus ook helemaal niet meer. Gelukkig woon ik in Almelo, pak zo een boterham en word in November opa van een kleindochter.
Giro 555?
Wat hebben we het toch goed…

Good Goan

Vind ik, Chris

 
22-08-2011  

Over: to beam or not to beam...

 

Nou moeten jullie weten, dat ik dus van de periode ben van Super 8 celluloid en prrrrrr enzo.
Dus mijn vechtgenoot en ik naar de Amalia bios om daar “Super 8” te gaan zien.
Leuke film overigens.
Wat was de angst van menig super-8 operator zoals ik: juist een knapper... Trouwens een 35 mm operator had daar ook last van hoor.
Is overigens bij mij nooit gebeurd, maar er is wel eens midden in een voorstelling een lamp doorgebrand… Lol...
Enfin, om een lang verhaal nog langer te maken; het viel ons op dat er direct dus alles mis ging die avond. De reclame zat door de trailers, geluid klopte van geen centimeter, maaaarrr:
Het beeld was zo rete scherp, dat het gelijk was aan HD-kwaliteit op de tv van mijn kameraad. (Wij hebben geen HD-plattescherm nog…)
Wat was daar nou aan de vingers?
Enfin, na een paar keer heen en weer gesteggel en een beugeltje verder met zoete pop-graan… konden we gaan voor die banaan.
Mooie kwaliteit, dus daar moest ik meer van weten... dus…
Met open deuren ontvangen door de operator, die zonder geuren maar met HD-kwaliteit kleuren, ons de operating rooms ( 2 stuks!) liet zien.
Koelére wat een beamers. Die wil je echt niet thuis hebben!!!
Vooral die 3-d beamer.
En de film?
Waar je je vroeger een hernia of 2 tilde aan die celluloid rollen en maar plakken, nu is het een HD-tje van 100 gieg ofzo...
Geen gestink meer van dat celluloid en van die loei-hete projectie lamp. Geen geratel meer van die 35mm. projectoren…
Centrale server in een hoekje, de film op een HD on de beamer. Het “origineel” dus in de kast en gaan voor die peer..

Mooi man. To beam or not to beam, that is not the question anymore...

Dank voor de rondleiding bioscoop..

Groet’n Chris
Vind ik…

Fotoreportage (8 foto's)...

 
27-08-2011  

Over: strijkstokken en lekker bezig

 

We geven dus een smak centen aan ontwikkelingslanden.
80% blijft aan een of andere strijkstok hangen en mooi, 20% bereikt wel de doelgroep.
Maar die 80% strijkstokken, zijn wel zo machtig dat ze dus het hele systeem overeind kunnen houden, ter meerdere eer en glorie van hen zelf, die machtmisbruikers en ellende voor het volk.
Dit gaat dus al decennia zo. Het is dus een visuele cirkel. Dat verzin ik niet zelf, maar dat hoor ik van een bobo uit het bankwezen die er voor doorgestudeerd heeft en die ook boter op het hoofd hebben. Wij, de gulle gevers, blijven geven en onderhouden dit systeem dus.
Iets geven, betekend dus dat die 20% nu wel even gered zijn, maar dat het systeem van corruptie en machtsmisbruik niet is gestopt, maar in stand gehouden wordt door die 80% strijkstok gelden…. En daardoor krijgen we over een x aantal jaren weer zo’n ramp als nu in de hoorn van Afrika. Grote droogte etc.
Maar wat is de oorzaak van die grote droogte? Klimaatsverandering door de zooi die wij in de lucht hebben gegooid de afgelopen eeuwen? Moeten we die gasten dan maar lekker laten verreken? Ik denk het niet, maar wat dan wel? Scholing en eten zijn het belangrijkste.
Maar hoe krijgen we de volle 100% daar met scholing en eten?
Wanneer een persoon door zo’n kleinschalig credit na een periode lekker aan de gang is en een leuk bedrijfje heeft opgestart, dan komt er weer zo’n zambo die “beschermgeld” eist.
En niet zo’n beetje ook. Wordt dat niet betaald, dan vliegt de boel in de fik..
Wanneer er nu geen mensen zijn die dus honger hebben, dan hebben die gastren ook niks meer om te onderdrukken.
Ik moet steeds aan een uitspraak van majoor Bosschard denken tegen moeder Theresa toen in Calcutta ooit. Majoor zei: “’Is het wel zo barmhartig om die kinderen te laten leven?”
Denk daar maar eens over na….
Die kids rollen van de ene ellende naar de Andre en die machtswellustelingen kunnen lekker door wellusten. Kijk maar eens naar Wit licht van Marco…
Enfin giro 555. Doe maar wat je er mee wil.
En wordt dan meteen orgaan donor, maar da’s een ander verhaal…

Wij hebben het gelukkig goed. Kijk maar eens bij die profronde. Met paraplu’s tegelijk worden er snoepgoed etc. opgevangen en niet alleen door kids, maar genoeg volwassenen vechten om de meeste emmers vol snoep en zooi. Eigenlijk best een beetje gênant volwassen kerels zich zo te zien “greediën”. Alhoewel volwassen? Dan worden ze in ene weer kinds. Of is het een vroege dementie? En uiteindelijk vreten ze nog van de straat ook, zelfs plat gereden snoepjes. “Ze zitten toch nog in de verpakking?”

Maar het was weer een toppie profronde. Hoewel. Jakkeren die gasten met een ware doodsverwachting over dat smalle parkoer, met minimaal een snelheid die een bekeuroing oplevert van € 120,= p.p. En dan ook nog eens zonder licht. Hoppa weer een bon van een eurie of 40. Dat maal een keer of 30. Dan het onnodig toeteren van die reclame caravan. En dan afval op straat gooien. Goudmijntje mensen!!!! Dan drank op de openbare weg. En dat ze zelf “’in de kroeg bier in plastic schenken! Ik ben maar aan de cola-light gegaan. Bier uit plastic ‘;in de kroeg, daar moesten ze minimaal € 150,= boete op leggen.
O, wat was ik weer lekker bezig.
Ik ga verder me bussie restaureren…

Groet’n Chris...

Vind ik

Archief
Terug naar vorige pagina