Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-05-2013  

Vind ik, nmm...

 

Wat zijn er toch simpele mensen toch..
Kijk het zit zo: politiek is een geval van compromissen zoeken. Onderhandelingen voeren enzo. Dat is politiek. En niet op een dictatoriale manier je zin door drijven zoals de Sp en de PVV (in mindere mate nu) wil en ook die vroegere PvdA.
En dat is wel allemaal te danken aan het sociaal liberalisme van Samsung en Rutte hoor. En het is ook te danken aan de hebberigheid van de mensen, de banken en de toezichthouders en daarbij de overheid die er allemaal aan verdienden. Maar uiteindelijk zijn het toch wel de burgers die de meeste pijn moeten leiden. Maar ach na jaren van overdadige welvaart, mag het nu wel eens een tandje minder. Het vroegere socialisme van b.v. Den Uil (rip) is echt achterhaald. Iemand met een uitkering of een minimum inkomen, die wel elke 2 jaar een nieuwe plattescherm tv wil hebben, een dikke auto of een nieuwe fiets. Ik gun het ze best hoor, maar het kan nou eenmaal niet….
Ik ben wel blij met de crisis, ondanks dat mijn huis nu schier onverkoopbaar is,of ik moet het weg gaan geven. En gelukkig hoef ik mijn huis niet te verkopen, dus dat gaat helemaal goed komen.
En ook dus een compliment naar de vakbonden toe is hier wel op zijn plaats. Tuurlijk happen die ook in die zure appel. Maar waar waren zij toen er op een te grote voet werd geleefd? En dan maar telkens mekkeren over nog meer loon en nog hogere inkomsten enzo. Dus ook de vakbonden hebben meegedaan aan het ontstaan van de crisis.
Maar gelukkig hebben ze dat zelf ook wel door en politiek als ze zijn, hebben ze zich aardig koest gehouden de afgelopen 2 jaar. Want dan zijn er namelijk genoeg van die domme schapen die dus blindelings achter die schreeuwbeken van een lagere vakbondsbonzen aanlopen en dan heb je dus anarchie van de bonden.
Maar gelukkig is er dus duidelijk van bovenaf een waarschuwing uitgegaan van mensen, niet te hard schreeuwen, want anders loopt alles gierend uit de klauwen. Dus ook de vakbonden zijn aan het politiekeren geweest.
En dat het centrum van Almelo dus aan het krimpen is: mooi, dan kunnen we van wat er dan over is, zeg van af het Amalia Plein tot zeg het Kerkplein, wat moois van maken.

En die f*&%ng projectontwikkelaars; laat die maar mooi failliet gaan ofzo, want die hebben de samenleving al genoeg ellende geleverd. Van de Looy en consorten. Die belachelijke hoge huren die ze durven te vragen en nu gelukkig dus steeds minder krijgen….

En dan eindelijk die handtekening van ome Andela. Na 10 (!!!!) jaar steggelen en (jawel ) wel 2000 (!!!!, duizend) handtekeningen via Marcel Ensink (niet de kosten meegerekend….
En wanneer de burger al zoveel geld over de balk gooit, dan mag de overheid dat toch ook wel..
Weet je wat “zonde geld” is? Deze handtekeningactie en half dik zijn…
Enfin die koe hebben we ook leren zwemmen. Eindelijk…
Nu dat nieuwe stadion nog en daarna ons centrum inbreiden….

En de troonswisseling was goed en uiteindelijk dat Koningslied was ook eigenlijk wel leuk.

Nmm, Chri

 
14-05-2013  

Ik klaag niet hoor…

 

Volgens ome Gijs (Stork, ALA) klaag ik te veel. Nou daar ben ik mij helemaal niet van bewust. Ik vind het prachtig dat het buitenbad dicht gaat. Helemaal goed. Die overheidscenten (subsidie) voor een paar zwemhobbyisten moet maar eens afgelopen zijn. Dan mag het binnenbad wel open blijven hoor. En laten die anderen maar mooi naar de Leemslagenplas, of Grasbroek gaan. Of bij dat zandgat bij Wierden.

En ik klaag er ook niet over dat twee boven de gemeentelijke markt zijnde sporthallen dicht moeten. Overbodig dus en extra geld voor de aflossing van de schulden. En dat die IISPA overgenomen wordt door een commerciële rakker.. Ook helemaal prachtig.
Wat ik wel jammer vind, maar klagen hoor je mij niet hoor, dat dat nieuwe stadion er nog steeds niet staat. Jammer en nog steeds elke week weer een gemiste kans. Had zo mooi kunne zijn, dat verjaardagsfeestje van 110 jaar in het nieuwe stadion.
En dat het op Hemelvaartsdag rete gezellig was in ons centrum; geen kwaad woord hoor je van mij.
En hoe prachtig is het nu te zien, met dank aan de crisis, waar we voorheen geld over de balk smeten. De genoemde 2 sporthallen; het koetkekoet in beheer houden van de IISPA, wijkcentrums etc. En dat nu veiligheid anders geïnterpreteerd wordt vind ik ook prachtig. Voor de crisis werden kilometers snelweg in het licht gehouden. Maar gelukkig dat dat nu voorbij is. Lantarenpalen zijn over geschakeld op donker. En dus dan maar gewoon minder hard rijden…. Simpel toch?

En wat was het verjaardagsfeestje van ons Heracles toppie. Hele goeie vloer, goeie akoestiek gewoon goeie sfeer en dat voor 10 euries. (dat was het serieuze gedeelte). Ik klaag helemaal niet dat er maar 4000 mensen waren. Lekker de ruimte. Ik klaag ook niet dat er toch minimaal 8000 hadden moeten zijn.
Wat is er toch mis in ons geweldige Almelo? Kom op mensen vergeet dat Calimero gedrag. Geniet van de stad, het centrum. Kijk eens verder dan de neus lang is. Vergelijk eens met andere steden. Dan doet Almelo het helemaal niet slecht. Vraag eens van buitenkomers. Almelo scoort bij hen oog. Nu nog bij het eigen volk “uut ons Almeloooo” en dan gaat het helemaal goed komen.

Nmm.. Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina