Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-04-2013  

Visie en gebemoeial…

 

Ja ja, ik weet het meneer de redactie, maar het is het “spel der politiek”. En je kunt het met de VVD eens zijn of niet. Helemaal goed, maar met eieren gooien is een hele andere tak van sport.
En lieve redactie, de grote afrekening komt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. En dan zullen we zien dat de PvdA met zijn huidige nmm achterhaalde socialisme, de beste jaren gehad hebben.
Neem nou eens weer die 1nalaatste rumoerradio. Supermarkten op zondag open wel of niet. Tuurlijk en wel gisteren. Gewoon de 24 uurs economie. Ik wil gewoon wanneer ik wil, boodschappen kunnen doen. Al is dat midden in de nacht. En in het westen is dat al normale zaak van de zondag en de andere doordeweekse dagen. En Almelo wil zich toch als stad profileren? Nou dan. Open die winkels.
En wanneer er een winkelier is die uit geloofsovertuiging dat dan niet wil (met alle respect hoor….) nou dan blijft die mooi dicht. Diegene die betaald, die bepaald. En dat ben ik dus, de consument.
Anno 2013 is het toch echt afgelopen met al; die socialistische dwangneurosen en ook die kerkelijke dogma’s. Een ondernemer moet maar eens ondernemen. Wat nou zondagsrust… Tzal wat met al dat gevoetjebal en andere meuk. Wanneer er geld verdiend kan worden, dan is de heilige zondagrust al lang over de reling gegooid.
En de overheid moet eens stoppen met al dat gebemoeial met al die ondernemers.
Nu krijgen we weer die detailhandelvisie. Nou gelukkig is het een visie, dus daar kan van afgekeken worden….Het is toch van de gekke dat alleen een vishandel (foutje bedankt) op de alleen maar woning gerelateerde woonboulevard mag zijn. Weg met de woonboulevard en leve de koopboulevard. Er zijn per direct nog 3 ondernemers over die er gisteren al in wilden trekken. Maar helaas, de Almelose regering (lees college) bemoeid zich er weer mee.
Zonde, gemiste kans…
De Almelose regering moet nmm eens ophouden met een slechts kleine groep zeer goed lobbyende middenstanders te beschermen. Loslaten die handel en gaan voor die banaan..

Vind ik.. nmm

Chris

 

 
19-04-2013  

Op kosten van...

 

Whoeaaaaaahhh, ik plas weer helemaal in mijn broek van de lol. En wel om het feit dat die 2 Irakezen de boel mooi hebben bedonderd en iedereen er mooi intippelde met hun ADA. Vooral de RABO bank gaat voor 2 miljoen op het gezicht. De jihad tegen de banken, joepie de poepie. En wederom keken we/ze er naar en deden verder niks. En in de hebberige hoop er flinke winst uit te halen gingen diverse mensen met die 2 gastjes in zee. Die zitten allang in Bagdad of misschien wel in de Emiraten. Ons kent ons. Lijken net Belgen.
Die hebben dus eindelijk het licht gezien met dat autovignet. Uitmelken die heilige koe. Klaar. De gebruiker betaald. Punt. Wanneer komt Nederland nu eens om de hoek zeilen met autobaan vignetten enzo? Een koe is om te melken..
En dan dat paardenvlees. Ook helemaal goed. Ik wil gewoon geld toe krijgen wanneer ik vlees koop. Punt. Veel en goedkoop, daar gaat het mij om. En dat ik er dan nog gratis epo en groeihormonen bij krijg, helemaal goed. Wat zeuren we nou? En dat er nu ook al paardenvlees in de halal rundervlees is gevonden? Jihad!!!! Tegen die paarden.. of die verkoper(s)? Ach het zal wat. Als ik mijn vleesje maar krijg en dan wel veel en heel goedkoop. Punt uit, toch?
En gelukkig is eindelijk de schuldigen gevonden voor de huizencrisis. De banken zijn dus niet goed gecontroleerd door de overheid en de klanten van de banken wilden te hebberig veel. Bah, wat krijg ik weer gelijk.
Maar nu komt ook de socialist in mij naar boven. Kijk, de banken hebben hun verantwoording niet genomen, dank zij de druk van de aandeelhouders en anderen die gewoon, zoals een goed ondernemer, veel geld willen verdienen. De klanten wilden alles verhypotheken; de auto, keuken, badkamer, huwelijk inclusief huwelijksreis etc. 7 maal de hoogte van het inkomen; 4x de waarde van het huis. En het kon allemaal!! Mooi toch? Dat waren nog eens tijden. Na ons de zondvloed, de zorgen voor morgen.. Pluk de dag, wat nou? Pluk het moment. Wie dan leeft die dan zorgt. En nu zitten een hele hoop mensen in de zware problemen. Mooi toch? Er si geen mooier vermaak dan leedvermaak. Geen eurocent medelijden met die lui. Wie zijn billen brand moet mooi oip de blaren zitten of wie z’n ballen brand zit op zwart zaad.
Lang leve de crisis. Want na een crisis wordt het alleen maar mooier. Komen we er sterker weer uit. InsjAllah of Dejovalente. Ik pak ze allebei maar, om er zeker van te zijn dat het goed zit.
Verbrassen die centen, opmaken die poen en dan lekker de bijstand in, leven op kosten van de samenleving. Zo werkt dat.. Geloof ik…
Kheb nog een huis te koop voor weinig roept u maar..

Nmm, vind ik..

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina