Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-04-2011  

Vrijeval van 5000 meter...

 

Die Maories bleven ons interesseren, dus hup naar het noorden van Nieuw-Zeeland. Wij Nederlanders passen ons altijd dus snel aan. Dat betekende dus ook snel aanpassen aan de levenssteil van de Maories daar. Elke avond dronken en vette hamburgers bij een of andere Mac. Dat trainen we er thuis wel af.. Elk na heb se voor: wel dat lokale bier leren drinken. De eerste gooi je gewoon weg, want die smaakt nooit en na de tweede begint het pas lekker te worden. Summit uit de tap is ons favoriet geworden.
De charme van de Maories was eigenlijk helemaal een beetje weg, toen ik via Google ontdekte dat ze vroeger gewone kannibalen waren. De missie heeft het een beetje weten weg te bijbelen overigens. Is ook eigenlijk niet vreemd, want het enige zoogdier dat er voor 1840 te eten was, was het menselijke zoogdier. Dus “what the heck”.
Maar het zelfde gevoel hadden we bij de Indianen in Noord US en bij de Aboriginals. Oh wat zijn we zielig, de overheid doet ons geen recht, we zuipen ons klem en zitten apathisch bij de pakken neer en gokken op een paar intelligente soortgenoten die voor ons de hete kastanjes uit het vuur halen. Nu doen de Maories het een tikkie beter dan hun eerder genoemde lotgenoten, maar toch……

Even wat corrigeren. De werper bij cricket moet proberen drie paaltjes met daarop een dwarspaaltje te raken en dat probeert een slagman te voorkomen, door die bal op tijd een ram te verkopen. En bij de pot die wij eens maar nooit weer bezochten, hadden ze twee slagmannen. En liters thee. Echt een Job Cohen spelletje…
En van het aantal gasjes dat hier in de bajes zit, is slechts 70-80% Maorie en niet anders. Excuus.
En we hadden laatst een wasbak waar het water wel rechtsom wegliep…

Gespot de afgelopen 5 weken: 1x een Lada, 1x een Maserati, 1x een Renault, 2x een VW-bus, 3x een Kever, 3x een Porsche, 3x een Fiat, 3x een Jaguar, 4x een Peugeot..En voor de rest ook wel wat andere Europeanen en dan een hele hoop Jappen en Kia’s. Diesel en benzine tank je hier als Nederlander met plezier. En ze betalen ook nog een soort wegenbelasting en de zwaardere wagens hebben een teller op het achterwiel en dat wordt eens per jaar afgelezen en die betalen nog eens extra wegenbelasting. Niet te veel overigens, want ze hebben hier nauwelijks 2 baans wegen en de overige wegen, daar mag je maar 100 k/u. De gebruiker betaald dus redelijker dan bij ons in Almelo. Maar ze hebben hier geen last van vorstschade, maar meer van groei schade. Het land blijft in beweging en daar weten ze in ChristChurch dus nu ook weer alles van….. En dat bewegen kost asfalt en menskracht…..

<< En dan is toerisme toch wel product nummer één. Dus de 3e hoogste bungy-jump van de wereld.. Tim had daar lol in en de hoogste vrije val en daar hadden Hanny en Tim lol in. Van 5000 meter uit een Cesnatje springen met een kerel op je rug, die dan wel een parachute heeft. En dan 70 seconden als een vogel vrij naar beneden gieren… En dan maar hopen dat die chute van die rugkerel open gaat, want hij heeft geen reserve en Hanny geen levensverzekering….
Hanny heeft het gedaan… Chapeau, maar ik heb dat adelaargevoel maar mooi aan mij voorbij laten gaan…..

Goed, we hebben de camper ingeleverd. Lisa en vriendje op het vliegtuig gezet, huur-Jap gehaald en met zoon nog even een weekje in het noorden toeren..
Mooi weer, maar dan heb ik dit land wel gehad… Pfff weer 22 uur vliegen. Maar hier gaat morgen de wintertijd in en bij ons al de zomertijd.
Leuke ervaring dat NieuwZeeland. Misschien kom ik ooit wel eens terug als ik zwaar gepensioneerd ben ooit, later, maar doe mij nu Frankrijk maar…

Vind ik..Cheers, Chris

Fotoreportage (5 foto's)...

 
18-04-2011  

Ik ben d'r achter...

 

Ik weet helemaal hoe het zit nu. Kijk: Nieuw-Zeeland is een land zo klein als half Europa. (klein gezien dan op een universeel platform) In dit land wonen zo’n ca. 6 miljoen mensen. En van die 6 miljoen wonen er ca. 2 miljoen in Aukland. Blijven er dus 4 miljoen over om te verdelen over de rest van die twee eilanden.
Wat ons opviel was de weinige vuil die er rondzwierf. Maar in de dichter bevolkte gebieden werd het, hoe dichter bevolkt des te meer zwervend vuil. Met als toppertje de campus en de omgeving van de universiteit en diverse hogere scholen, waar dus veel jongeren aanwezig woonden. En veel op Mac gelijkende Starbucks en Saveways met hun Kentuckey Fried meuk.
Conclusie: De jeugd/jongeren maken de meeste zooi. Dan komt van invloed de dichtheid der mensen.

Nu dit betrekkend op Nederland. Conclusie: Schei uit te mekkeren over al dat zwerfvuil, leer er mee te leven en accepteer het dat het er is en zoek vanuit dat oogpunt een oplossing.
In Singapore b.v. mag je geen kauwgom kauwen in het openbaar. Minimaal 100 dollar boete. Scheelt van die smerige kauwgomplekken overal. Roken in het openbaar is ook verboden dus scheelt van die mondstukken. En afval zomaar op straat gooien, dat kost je minimaal 2 weken bajes en een verplichte opvoedcursus. En dan is er een lik op stuk en no-onzin beleid. Niksnie “moeilijke jeugd gehad”. Hoppa, brommen.

Trouwens in het Nieuwe-Zeeland is er hele grote stukken openbaarheid ook een rookverbod.
< Hele centra’s van steden is een alcohol verbod en daar wordt ook gehandhaafd. En met die ongewapende Bobby’s moet je niet lopen te fukken, want ze hebben een noodknop en binnen een paar tellen staat een of ander legaal ex crimineel team blauw/zwart voor je neus die wel gewapend zijn en die niet voor de kat of poes zijn. Wat een zich police noemend gajes. Daar is de Nederlandse mobiele eenheid helemaal niks bij.

Niks geen gepolder of ander PvdA en GroenLinks gezeur. Hoppa, de beuk er in….
<< Ook met die honden. Ze waren die hondenpoep echt helemaal schijtziek, dus in centra’s en parken enzo gewoon een totaal hondenverbod. En dat verbod wordt dan ook kneiterhard gehandhaafd. Zo zit dat in zo’n “politiestaat” als Nieuw-Zeeland. In een Asielzoekers centrum, daar wil je nog niet je schoonmoeder in zetten, laat staan uitgestrooid worden…. Wat nou 5n jaar procedure. 6 maanden en dan of een inburgeringcursus die er niet om liegt en ook verplicht is, of met het eerste vliegtuig weg.

<<< Helemaal lagguh was wel dat in het parlement gediscussieerd werd of Kentucky Fried Chicken een bepaalde quarter pounder hamburger wel of niet mocht verkopen….!!!!

Ben ik blij dat ik in Nederland woon. Lang leve het gepolder en gezeur en geklaag.

Vind ik… Chris.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina