Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-03-2008  

Over: W**ld$#s, Burkini┬┤s en allergie├źn

 

Ik word helemaal knetterbek van die Wil#$@rs en vooral van die film. Laat hij die film gewoon vertonen. Kijk hij wil gewoon dood die man. En wie zijn wij dan om dat tegen te houden? Die man heeft dus gewoon zelfmoordneigingen en ach laat hem. Hij brengt wel wat leven in de brouwerij en de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat deze opgediend wordt. Hij is van hetzelfde geval als die hele Pim Fortuin. En eigenlijk gunde ik hem die loodvergiftiging ook niet. En eigenlijk had ik hem wel als minister president willen zien.

Lagguh joh. Eén keer per jaar een 2e kamer vergaderring helemaal in het donker. Spannend…..

Samen met zijn holmaten zoals W%&$$#s. Niks tegen homo’s overigens, in tegendeel, allemaal lieve jongens. Ik heb er geen last van. En die cartoons over Mohammed ook. Gewoon even plaatsen in alle dag- en weekbladen. Dan zijn we daar ook vanaf en we hebben dan mooi een signaal naar Ali Ben Baba toe, hoe wij dat regelen in het vrijere westen…

En ach, wanneer het aan de Christen Uni ligt, zouden alle abortussen en euthanasie ook verleden tijd zijn en zouden de coffeeshops ook dicht gaan en alle naturisten terreinen weer in een verdomhoekje gezet worden. Maar gelukkig gooien ze in naam van van Al-Tinus niet met bommen en parkeren ze geen Jumbo’s tegen de piano op de 120e etage van één of andere hoog tweeling gebouw.

En ik vind die Burkini’s wel wat hebben overigens. Gaan ze in ieder geval zwemmen in plaats van thuis zitten te niksen en Turksfruit zoetetroep te eten en dik te worden. Mooi laten gaan. Ze komen er dan vanzelf achter dat een normaal badpak toch fijner zwemt…


En wie weet komen ze eens in bikini… 

Als Tinus dat wil. (ins Tinus dus…)

Ik schrok mij half allergisch toen ik las dat binnen afzienbare tijd 50% (!!!) van alle kinderen wel ergens allergisch voor is. Waren ze maar allergisch voor patat, chips en andere vette poep…

Luchtverontreiniging, slechte milieukwaliteit ín de huizen, en nu komt tie… overmatige hygiëne. Dus te vaak handen wassen etc…. En natuurlijk weer die verkeerde eetgewoonten.

Ouders doe er wat aan, anders gaat het helemaal mis met onze toekomst, want de jeugd heeft de toekomst, maar de jeugd is allergisch, dus de toekomst is allergisch en dat is niet goed….Tot zover..

Chris……

 
09-03-2008  

Over: Cultuur vs welvaart en onderbroeken douchen

 

Kijk het is eigenlijk heel eenvoudig. Zet onze cultuur en onze maatschappij welvarendheid nu eens af tegen de cultuur in laten we zeggen de meeste ontwikkelingslanden of 2e-wereld landen en overige bananenrepublieken. Of laten we preciezer zijn tegen de meeste moslimlanden zoals, Pakistan, Iran, Syrië, Turkije, Marokko, Algerije etc. (In de meeste ben ik overigens enige tijd geweest... dus ik weet wel waar ik zo ongeveer over vomeer…) Onze cultuur heeft ons eigenlijk aardig wat welvaart gebracht. Het kost ff wat moeite en tijd, maar dan hebben we tenminste ook wat. Ook de cultuur in de meeste westerse landen. Uhm, even denken of ik een uitzondering kan vinden. Nee niet echt. Dus ik praat over westerse Cultuur gecombineerd met ontwikkeling en welvaart.

Nou diezelfde welvaart kan ik in bv. Turkije eigenlijk nergens vinden of het moet al zijn in metropolen zoals Istanboel of Ankara of aan de Middellandse-Zeekust op diverse plekken waar dus westerse culturisten vertoeven all-in. Maar verder is het eigenlijk naadje pet, chador, burka, arabierendoek of fez…Dus willen wij onze welvaart niet verliezen, dan moeten wij wel vasthouden aan onze Cultuur in Nederland, anders worden we net zulke landen als Marokko en Turkije. En dat wil ik niet. Of het moet enkel het weer zijn, maar in het Oosten van Turkije heb ik het ook best knap koud gehad. Minimaal 11-stedentocht weer….

By all means gaan die gasten oorlog voeren met die Kurden mét ónze wapens! Dus wapens van de VN, waar wij dus ook lid van zijn en aan mee betalen. En dat land wil bij de UE? Lagguh. En eigenblijk willen ze onze welvaart en mét behoud van hun cultuur? Eigenlijk willen ze hun cultuur ook hier in Nederland.. Ja, kijk en dát wil nou dus nét niet samen, kijk maar in hun eigen land.

Dus eigenlijk willen ze dan ook weer niet. Eigenlijk willen ze onze cultuur want daarom zijn ze ook hier gekomen en gaan niet massaal terug. Dus eigenlijks het een storm in een glas water.

Turkije mag van mij bij de EU, maar dan wel meer richting onze cultuur, want anders blijft het een bodemloze put.

Conclusie, men moet zich zo veel mogelijk aanpassen aan onze cultuur, anders wordt Nederland ook een bananenrepubliek. Maar Nederland zal echt nooit een Moslimcultuur worden. Dat is niet reëel. Daarvoor is die godsdienst nu nog (ik herhaal: nu nog) te machoachtig, te beperkend te dogmatisch en te opleggend. Net zoals de Gereformeerden 30 jaar geleden ook nog waren en vlak de Katholieke kerk niet uit zo’n eeuw geleden.

Dus een zware religieuze cultuur in Nederland ala Rouwvoet oid? Dat gaat toch niet meer lukken, zolang Deap Throat nog mooi wordt uitgezonden, zonder dat er aanslagen op een tv-zender gepleegd wordt. (VPRO/BNN) (Nee ik heb niet gekeken, ik heb hem al gezien in het Leidseplein theater in 1975 met die 49 stoelen).

En de cartoon van die biddende mensen die blij zijn dat Tinus de tv-mast zeer suggestief in zijn/haar mond neemt om zo de vertoning van de pijp film tegen te houden… (NRC van zaterdag jl.) Kijk dat moet kunnen..

Dat is persvrijheid.

En als nou 518 tv-zenders die film van Wilders gaan uitzenden, dan hebben we dat ook gehad. Trouwens het hele buitenland begrijpt niks van de opheft over iets wat nog niet gebeurd is..

En ik sport nog wel eens in een sportschool en daar sporten ook wel Turkse medelanders. Niks mis mee dus…

Maar als ik mij ga douchen, dan ga ik gewoon in mijn blote kont onder de douche. Mannen onder elkaar. Maar ik heb eigenlijk nog geen Turkse man gezien die zijn onderbroek uittrok en ook in zijn blote kont ging douchen. Die gasten houden allemaal hun onderbroek aan onder de douche. Kijk daar begrijp ik nou geen moer van.

Bang om hun piemeltje te tonen? Ach wat heet, pfff, we weten toch allemaal dat het bij allemaal er anders uit ziet en dat zij nou besneden zijn, och dat heerst ook bij de Joden en bij menig Nederlander overigens.

Of zou het ergens inde Koran staan? Kzal mijn imam eens vragen als ik hem weer zie.. Of zou het schaamte zijn? Dat is het volgens mij. Kzal ze eens vragen overmorgen wanneer er weer een paar van die gasten bij mij onder de douche staan met hun onderbroek aan. Maar ik spreek geen Turks en zij wel. Want die gastjes (van wel inde 20 jaar) spreken geen woord Nederlands, tenminste daar in de kleedkamer niet. Ze verstaan het wel overigens.

Ik weet wel dat ik de volgende keer tegen mijn maat Engels ga praten…Ach nee, toch maar niet want dat is onze cultuur niet.Komt er laatst trouwens een patiënt bij ons in de praktijk. Een jong meisje uit Turkije en die spreekt dus bijna geen Turks meer. Ja, een paar woordjes. Desgevraagd vind zij Nederlands ook makkelijke en mooier. Bijkomend nadeel is wel, dat zij dus niet met haar oma kan communiceren. Want oma spreekt slecht 27 woorden (give or take 7) Nederlands..

Tja, dus ach..

En dat speciale woordenboek voor de VMBO: kan een oplossing zijn, als die gasten maar een beetje Nederland kunnen lezen.Misschien ook iets voor die buitenlandse medelanders uit Turkije en Marokko oid? Plaatjes kijken kunnen we allemaal toch?

Dat was ut… Chris

 
13-03-2008  

Over: milieu, kernenergie en geloof

 

En nog nooit is een vat ruwe olie zo duur geweest en nog nooit betalen we zoveel voor onze voeding voor onze heilige koe. Lagguh toch? En wat doen we dr aan? Helemaal niets. Hoewel?

De NS heeft al weer meer reizigers gehad dan ooit. Me Hanny en ik dus me moekie ff weggebracht naar Schiphol. Die gaat weer wat baantjes zwemmen in Australië. Vindt ze leuk. Een of andere worldserie of Masters ofzo. Ik ben de tel kwijt bij dat mens, ook het aantal medailles wat ze mee brengt naar huis.

Maar ook daar heeft ze dus echt moeten betalen voor de dure brandstof, voor die Jumbo’s en dan nog een of andere milieutoeslag. Milieu is dus booming business en daar wordt me toch een geld aan verdiend.. heerlijk… Enfin nog 42 jaar en de benzine is op. Misschien bij mij ook en dan doen mijn kiezen ook geen pijn meer, maar ook de peut voor onze heilige koeien.

En wat dan? De fossiele stoffen zijn sowieso niet meer te betalen dan. Dus dan is er slechts één alternatief: en dat is kernenergie. Nu kan GroenLinks wel heel erg protesteren tegen die transporten, maar het alternatief zonne-energie en wind- en water energie loopt ook niet iedereen warm voor: ook die milieuactivisten niet!

Willen ze ergens een molenpark plaatsen, en dat is dus uitstekend, komen er weer andere milieuactivisten (zoals die Middelkamp b.v.) die dat dan tegen weten te houden, omdat het horizonvervuiling is of geluidscirkels of weet ik veel wat… Nou vraag ik je… Knetterbek wordt ik er van.

Gewoon neerplempen die molens. Ik geniet wanneer ik door Pruissenland of de Polder rij en her en der van die molens zie. Een verrijking voor de horizon.

En nu mag ik met mijn bussie van 30 jaar jong ook al niet meer Amsterdam in. Nou deed ik dat al jaren niet meer, maar toch, het principe. En nu weet ik dat mijn bussie helemaal 100% aan de CO2 norm zit elk jaar en ik stel dat ding zelf af, want vakmensen uit de garage hebben alleen verstand van chip getunde motoren en kleppen stellen kunnen ze al helemaal niet meer….En Berlijn mag ik niet meer door en Keulen en Bonn. Mooi toch scheelt weer, neem ik lekker de bus, metro enzo (rapt.

Dus kernenergie heeft de toekomst. Nu is kernenergie één van de mooiste energie soorten. Ook heel schoon, want er is geen CO2 uitstoot wat de aarde weer opwamt. Nu is dat jammer, want ik ben persoonlijk wel een voorstander van warme winters en hete zomers. Al kan dat volgens Al Gore wel betekenen dat wij in Almelo nét 1 meter natte voeten krijgen

Nou en wat dan nog? De dinosaurus is ook uitgestorven en ik leef nog en de aarde draait nog steeds de zelfde kant op. Wel zielig dat er nu ijsberen verzuipen omdat ze zo snel geen ijsschotsje meer kunnen vinden om uit te rusten.

Maar wat het probleem was van kernenergie is dus dat afval. En wat er met dat afval gebeurd (de). Dat weet ik en dat kan ik jullie ook laten weten. Want Frankrijk b.v. die dumpte die zooi gewoon in de Sahara. En dat weet ik weer, omdat ik zelf in 1981 langs die dumpplaats ben gereden op weg naar Niger via de Hogar piste. (Tammarasset-Agadez, zoek maar op op de 113 kaart van Michelin)

Dus niet lulluh, kernenergie en dan goed omgaan met dat afval.

Chippen die containers en dan via Google Earth die zaak volgen. Kunnen ze met triatlon gasten ook, dus met zo’n grote container minimaal. Dáár hadden die milieugasten 20 jaar geleden meer energie in moeten steken. Het beter omgaan met dat afval… En niet plompverloren tegen kernenergie an-sich moeten ageren…

He, heerlijk dat ik het allemaal weet op ter lossen.

Kannie wachtuh op die film van Wilders en vooral de reactie van uit de moslimwereld.T= toch van de gekke dat een stel van die onderontwikkelde Afghanen b.v die zich dan moslim noemen, zich nu al druk maken over een film die er nog helemaal niet is. En in Omman worden nu al Nederlandse producten geboycot.

En ik begrijp niet dat de moslim wereld in Nederland niets zegt tegen die gasten daar in Papaverland, waar dus heroïne van gemaakt wordt. of die andere bananenrepublieken. Dat mag dan wel volgens de Koran. Zooi groeien waar mensen van dood gaan en wat verslavend werkt? Enfin, dus even hypocriet zooitje als dat de gereformeerden, katholieken en hervormden 60 jaar geleden waren..

Dus er is hoop… Maar dan ben ik 110 jaar jong …..

Kzal het er eens met mijn Imam over hebben binnenkort..

Salem Aleikum of Godehaves of Gule Gule…

Mooie film de “Kite Runner”(Vliegeraar)

Chris…

 
19-03-2008  

Over: Heracles analyse, onderbroek douchen en pensioen

 

Tinus, wat had ik even de ziekte er zwaar in. Ons Heracles met 1 strafschop de teil in. Nou mag ik dat clubje Katholieke RodaJC al helemaal niet. Beetje teveel gesponsord door de kerk ooit eens?. En dat mag dan wel? En zo’n Vitesse (ook al zo’n bagger club, alleen de naam al en dan dat bagger stadion van hen, moet jhe die grasmat maar een zien, bagger) mag dan geen 6 miljoen subsidie krijgen? Het moet toch niet gekker worden met dat gesubsidieerde voetbal, in de volksmond ook wel betaald voetbal genoemd. Ja, betaald door gemeenschapsgelden. Dat Vitesse moet gewoon weer terug naar af.

Neem nu bijvoorbeeld Excelsior. Kijk, daar kan ik respect voor opbaggeren. Die houden tenminste hun broek nog zelf op. Neem of geef een paar ton bretelsgeld van de gemeente, maar dat moet kunnen.En neem nou bijvoorbeeld ons Heracles. Die krijgen indirect ook wel wat gemeenschaps eurotjes, maar Tinus allemachtig zomaar 6 miljoen.

En wat dacht je dan mij mijn andere club Ajax. Ook toch lagguh?Hup tante Neli (Kroes is het hoor, want van die Smit is ze allang af…) Enfin maar met strafschoppen verliezen dat is toch wel heel suur..Ik vind het ook niet eerlijk. Ga dan gewoon een derde verlenging in en diegene die dan het eerste een doelpunt maakt heeft gewonnen. Dan ga je tenminste eervol ten onder of win je eervol. Maar dit is wel zo schlemielig en dan nog zo’n shit bal aan de binnenkant van de paal.

Suuuuur..

Ik wilde eigenlijk live kijken, maar ik kon helaas geen betaalbaar kaartje krijgen en voor die 40 euries ben ik mooi naar België (Die kroeg dus) gegaan om daar op het grote scherm de wedstrijd te bekijken, samen met het halve 1e team van Rietvogels. Leuk joh. En lekker warm en dat voor de helft van de prijs.Ik ga wel vaker een potje Heracles kijken bij België en dat bevalt mij eigenlijk wel goed… Die hou ik er in…..Om een lang veerhaal nog langer te maken. Heracles is voor mij de winnaar. Maar dan heb ik ook geen verstand van voetballen. Heeft iemand overigens mijn analyse op radio Oost gehoord? Het was voor mij een beetje te vroeg om te luisteren.En eindelijk heb ik het aangedurfd om met 2 allochtonen (Armeen en Turk) een gesprek aan te gaan, waarom zij toch mét hun onderbroek aan gaan douchen en zelf met de onderbroek aan de sauna in! (Hengelo bij mij in mijn sportschool) Die Turk zei dus helemaal niets, maar die Armeen ging wel een heel gesprek aan. Blijkt dat dus die Armeen een Christen was en dan zal die Turk wel een Moslim zijn geweest, maar dat maakt dus in dit onderbroeken geval geen verschil.

Om een lang verhaal nog langer te maken. Het heeft allemaal te maken met opvoeding en schaamte..Ze hebben zelfs gevraagd of er geen douchehokjes gemaakt kunnen worden, omdat ze het niet leuk vinden om die mannen naakt te zien rondlopen onder de douche en in de kleedkamer. Nou gelukkig heeft de sportschooldirectie daar geen soelaas op gegeven. Alleen het idee al.. Alleen de vraag al.

Alhoewel, douche hokjes.. hum, wacht eens even… Kan ik wel gezellie met mijn vriendje saampjes onder de douche, zonder dat de overige heren dat zien ofzo. Maar helaas ik ben geen homo.. (oeps, wat zeg ik nou weer…) Ik vind het altijd wel lagguh zo met een stel kerels onder elkaar onder de douche en een gein dat we soms hebben…..Nee dus voor mij geen onderbroekenlol, ben ik nooit een voorstander van geweest.

Enfin, om maar duidelijk aan te geven dat ik toch een lichte irritatie voel bij het horen van zo’n vraag…

En wederom ben ik niet de enige overigens, wanneer ik zo in het vierkant of zeshoekig vraag….

En dan nog vreemd vinden dat zo’n eikel (in mijn mening) van een Wilders zoveel idioten (in mijn mening) achter zich krijgt…

Maar bij navraag bij de leiding bij mijn sportschool fit4almostfree, bleek dat ze al meerdere opmerkingen en zelf klachten binnen hadden gekregen van ingeburgerde sporters. Dus er komt nu een duidelijk geschreven verbod op het scheren, met onderbroek in de sauna/douche en de verplichting in de sauna op een handdoek te gaan zitten. Maar dat laatste deden ze al, dat wel, ook in hun Hamman..

En dan niet ook in het Turks of Marokkaans, nee gewoon in kaaskoppentaal….

Enfin, we houden het in de gaten..

Prettige paas en denk er aan, niet te veel eieren.

En wist je dat met pensioen gaan dodelijk was…?

Chris

 
23-03-2008  

Over: Verdrietig

 

Ja, ik baal een beetje en ben eigenlijk wel een beetje suuuur. Mijn vorige column ging vrij scherp kort door de bocht en redelijk ongenuanceerd over: moslimcultuur en Arabieren en zich moslim noemende mensen die zich achter het geloof verschuilden om allemaal ongein uit te halen en weer een kat richting die Wilders (!). Maar dit vomeersel is dus op aandrang van mensen van deze site afgehaald. Men voelde zich gegriefd.

Mijn column weer eens doorlezende kan ik daar wel ergens wat bij indenken, maar toch..

Let wel:

Het is geenszins nooit mijn bedoeling om mensen, culturen en geloven te kwetsen via mijn geschriften of in woord en daad. Mijn geschriften zijn mijn gedachte op dit moment en natuurlijk met een vette knipoog naar de realiteit. Een goed lezer heeft een half woord nodig, maar het is ook regelmatig zeer kort door de bocht en jawel: ook wel ongenuanceerd. En het zijn ook momentele vomeersels van mijn kant…En een waarschuwing en een aantippen van mijns inziens de oorzaak.

Ik heb dus de scherpe kantjes er even afgehaald zodat een iets minder goed lezende ook e.e.a. beter kan begrijpen, hoop ik….En ja: ik ben soms wel eens een ongeleid projectiel ja… en wat dan nog?

Wie heeft er drie jaar van zijn leven door vele Moslimslanden gereisd en een studie van die cultuur gemaakt? Wie leest er regelmatig de Koran? Wie is er naar Mekka geweest? Wie spreekt er een redelijk woordje Turks, Marokkaans, Arabisch? Wie koopt er regelmatig zijn waren in Turkse Toko’s? Wie gaat er regelmatig in het openbaar de dialoog aan? Wie komt er als het even kan bij open dagen bij moskeeën en andere instellingen? Ik dus. En zo kan ik nog even doorgaan.

Ik een anti-Moslim? Hoe komt men er bij. Moslims die mij kennen, weten best hoe ik over dat geloof en over geloven en culturen denk….Dus lieve mensen, lees eens tussen de regels door en mail mij dan ook persoonlijk, via het www.almelonieuws.nl zodat ik in het openbaar een en ander kan nuanceren en nader toe lichten. Een telefoontje naar de hoofdredacteur is voor mij zo onbevredigend.

Zo komen we tenminste tot een dialoog en komen we er helemaal uit.

Zo gaat het allemaal goed komen. Want op de manier zoals het nu gegaan is, heb ik er eigenlijk helemaal even geen zin meer in. Maar ik zal de gewraakte column herlezen en nuanceren…

Kan die er mooi weer op… lijkt mij..

Even in het kort dus..

Groet’n Chris

 
30-03-2008  

Over: Ontwikkeling, omdraaien en emigreren

 

Binnengekomen mail:
Hallo Chris. De moslim gemeenschap voelt zich gegriefd door de column. Ze hebben begrip voor de vrijheid van meningsuiting maar vinden dit te ver gaan. Ben gebeld door een vertegenwoordiger van de moskee. Ik heb je column er af gehaald, niet omdat ik bang ben maar wil niet dat jij en je gezin hier moeilijkheden over krijgen. Misschien moet je het meer in het jasje van Wilders en Verdonk zetten. Je weet wat ik toentertijd heb meegemaakt en wil jou dit besparen. Vrijheid van meningsuiting? We gaan de verkeerde kant op in dit land.

Voorschrift:
Het is geenszins mijn bedoeling om mensen, culturen en geloven te kwetsen. Onderstaand is mijn gedachte op dit moment en natuurlijk met een vette knipoog naar de realiteit. Een goed lezer heeft een half woord nodig, maar het is ook regelmatig zeer kort door de bocht en jawel: ook wel ongenuanceerd. En het zijn ook momentele vomeersels van mijn kant…
En een waarschuwing en een aantippen van mijns inziens de oorzaak.
Ik heb dus de scherpe kantjes er even afgehaald zodat een iets minder goed lezende ook e.e.a. beter kan begrijpen, hoop ik….
En Moslims die mij kennen, weten best hoe ik over dat geloof en over geloven en culturen denk….Ik hoop dat de secretaris van de Yunus Emre Moskee (mooie moskee overigens http://www.almelocami.nl/Nederlands/Nederlands.htm ) nu wel tevreden is. Zo niet, laat hij mij maar even mailen.
Chris

Daar komt tie weer…. Een beetje later dus :>))
Wat is het toch ook een “achtergebleven, onderontwikkeld volk” daar in Afghanistan toch? Verbranden ze een pop die van geen kilometer op die “apuhenkop” van een Wilders lijkt en wel voor een reden die er nog helemaal niet echt is. Voor iets dat alleen maar in theorie nog maar betstaat!! Nou vraag ik je. Dat deed de inquisitie in de middeleeuwen ook met ketters en heksen.
Kun je nagaan hoe lang de weg is die zich moslim noemde gasten nog moeten gaan.
Bijna niemand in die hele “ontwikkelde” moslim wereld van West Europa en Amerika, staat echt tegen dit soort gasten op om hun even duidelijk te maken dat dit soort zaken echt uit een oertijd stamt en dat ze eens verder moeten kijken en nadenken dan hun neus lang is. Tenminste ik hoor en lees ze bijna niet.
Enfin er zijn dus heel wat ontwikkelde moslims die dus ook bang zijn om hun mond open te doen en te zeggen wat ze eigenlijk van denken, want zij vinden dan dat ze hun kameraden verraden of zoiets. Het is dus een angst. Nee, het is de machtwellust van een paar hele kleine zich moslim noemde trekkertjes, die echt ontzettend veel lol hebben om dit soort zaken te bekokstoven. En helaas dus ook het geld. Hetzij uit de papaver (legaliseren die heroïne dus) en uit de olie. (dus snel over op andere energie voor auto’s)
En ik heb gelijk, want kijk maar die olieboeren uit de Emiraten zijn snel over gegaan op andere inkomsten, zoals toerisme en investeren in westerse zaken, want de olie raakt daar op.. Leuk toch..
Nou een echte arabier verraad zijn eigen moeder nog, nee fout voorbeeld, want een moeder is heilig, maar in iedergeval zijn eigen broer nog voor een miljoen dollar hoor. (ook even weer heerlijk iedereen over één kam scheren…) Kijk maar wat er in Iran is gebeurd met dat sadam zooitje toen TEXACO dat land binnen was gevallen olv George Dubbeljoe Boesh.
Voor 5000 dollar beloning gingen ze heel vet in het aangeven van “foute” ex- sadam gasten. (expres niet met een hoofdletter, want ik kan weinig respect voelen voor dat soort sadam gasten. En die sadam noemde zich ook een moslim. En wat dacht je dan van die boef van een Bin-Laden? Ook een Moslim? Ik zou me doodschamen als moslim. Ik zou me bekeren tot het Janinisme of Boehisme ofzo…. Nou neem van mij aan, dat Allah, Mohammed zich wel 7x om hebben gedraaid in hun graf. En daarbij Abraham, Izaak, Jacob en weet ik veel hoe die andere aardvader heet ook. Het kan toch nooit de bedoeling zijn van een geloof om mensen te vermoorden enzo….
En bijna niemand uit de hele moslim wereld die er wat aan doet (generaliserend even hoor…) En de lol is dan ook nog dat ze (wederom generaliserend dus) hier bij ons in het Westen ook een moslimcultuur willen hebben.
En aangezien we alleen maar in de buurt van Emmen olie vinden en nog wat gas in de Noordzee, kunnen we het hele Saoedi, Emiraten en Iran moslimolie verhaal wel vergeten. Dus we kunnen dan alleen maar in plaats van aardappels papaver gaan verbouwen,en dat lukt met de huidige winters en voorjaars ook niet.
Dus wat blijft er over wanneer die gasten zoals Bin Laden, hun zin krijgen in Nederland? Een bananenkoninkrijk wat volledig afhankelijk is van voedselprogramma’s van de Verenigde Naties. En er is geen voedsel meer, omdat China en India heel veel auto gaat rijden en dus de koolzaadproductie en maïs etc alleen maar geruild wordt voor de biobrandstof dus dat betekend een einde van Nederland.
Nou, nou, nou en wij niet meer in de blote kont in de sauna en onder de douche in de sportschool. En alle naturistenterreinen dicht en de Playboy uit de schappen en geen mooi Sloggy reclame van 3 meter hoog op de billboards.. Geen vrouwenvoetbal meer etc..
Hmmm lijkt me nix.
Als het zover komt ga ik emigreren naar Friesland of België.. let op mijn woorden.
Salem Aleikum en Godehaves. En voor de Hebreeuwers onder ons Lehiteraoot…
Oh ja, mijn complimenten voor de Nederlandse Moslim Omroep dat zij tenminste wel de “ballen hebben” om die Wildersfilm uit te zenden, waar de hele rest van omroepland de lef niet heeft.
Heel jammer dat Wilders niet op dat aanbod ingaat. Ook wel begrijpelijk, want zo zou er heel wat gras voor zijn voeten weggemaaid worden.
En mensen neem het allemaal niet té serieus, Het gaat allemaal goed komen.
Chris dus… :>)
P.s. De tekst uitgesproken door ome JanPeter (minister president van Nederland en in zijn vrije tijd CDA-er) over het braaksel van die Wilders, zou mijn tekst kunnen zijn.
Complimenten.
En de reactie van uit de Moslim hoek, heel goed, ook mijn complimenten.
Kom ik misschien nog op terug…..

Archief
Terug naar vorige pagina