Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
16-02-2015  

Mooi poep...

 

Je zal maar chronisch ziek zijn en in de WAO zitten. Mooi poep. Niet alleen het feit dat je chronisch ziek bent, maar ook dat je dus in februari al je eigen risico al kwijt bent. Maar gelukkig kun je bij zorgverzekeraars wel een betalingsregeling treffen. Doet iets minder “au”. Tenminste wanneer je niet voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor wat betreft de gekozen zorgverzekering. Want ik denk dat vooral de “knaken zorgverzekeraars” vast geen betalingsregeling willen overleggen. Dus die mensen hebben naast hun chronische ziekte ook nog een chronisch pijn in de neus van die deksel. Dan weet ik, dat de meeste chronische zieken ook nog eens in een top pakket zitten voor wat betreft de aanvullende verzekering. Weer mooi poep, want dat is dus extra duur.

Maar dan heb je de gezonde mensen. Moeten dus minimaal de basisverzekering betalen. En wanneer ze een beetje handig zijn en goed berekenen ook nog aan aanvullend pakketje met b.v. fysiotherapie er in. Maar ze zijn gezond, dus dat is elke maand “weggegooid geld”. En geld weggooien, dat is ook mooi poep.

Al geeft het hen wel het goede gevoel, solidair te zijn met de chronisch zieken, want daar gaat o.a. heel veel van dat “zinloos” betaalde geld heen. Maar dan blijft er nog een bak “zinloos geld” over.
Rest de vraag waar dat “weggegooide geld” nu elke maand heen gaat.
Om te beginnen naar een veel te duur zorgsysteem wat wij dan zorgverzekering noemen. De volgende vraag is hoe het mogelijk is, dat wij deze zorgelijke situatie zo hebben laten ontstaan.

Er was eens een ziekenfonds waar iedereen in zat, tot een bepaald inkomen. Daarna moest je je particulier verzekeren. Maar dat werkte volgens de oude socialisten ongelijkheid in de hand. Moest dus op de schop en de uitgekookte zakenmensen (zowel uit het linkse als rechtse kamp) zagen daar brood met kaviaar in.
Hoppa en de ellende was begonnen. Toen kwam de grote groep “knaken Nederlanders” om de hoek kijken. Die wilde weer “keuze”, collectief, goedkoop, zelf bepalen wie wat en waar.
Om een lang verhaal nog langer te maken: Het gevolg is: 5 grote, kartelachtige zorgverzekeraars, die via onderlinge onderverdelingen, rookgordijnen, onduidelijkheden etc. uiteindelijk 54 UZOVI nummers hebben weten te creëren. En elk UZOVI nummer staat voor een verzekeringsmogelijkheid.
En elk gedeelte van ons mooie Nederland is weer door het kartel verdeeld. MENZIS is b.v. Oost Nederland. Maar we hebben de oneindige keuze en daar gaat het om. Vrijheid van keuze.
Dan komt er ook nog eens bij, dat Nederland één van de beste, zo niet dé beste zv van de wereld heeft. Kost ff wat maar dan heb je ook wat. Maar dat is bijzaak.

Hoe komen we hier uit?
Het z.v. moet op de schop. Eén ziekenfonds met daarin een door de overheid geregeld pakket! Met nadruk: door de overheid! En dat zeg ik als liberaal. Dit moet geregeld worden door de 2e en uiteindelijk de 1e kamer dus. Niks meer door al die zv. maatschappijen.
En wanneer je dat ziekenfondspakket niet goed genoeg vind, ga je dan lekker extra bij verzekeren. Ongeveer gelijk aan het Belgische systeem.

Conclusie: privatisering is goed, maar met het zorgsysteem en de NS, hebben we de plank mis geslagen..

Je suis Chris…
 

 
24-02-2015  

Je suis Charlie...

 

Je suis Charlie

Enfin, sommige idioten vinden dus dat men niet voor een mening mag uit komen. Of gewoon een cartoon mag tekenen. Of ze hakken je kop er af of verzorgen je een loodvergiftiging. Maar wees eens eerlijk, het moest er eens van komen.
Je weet als je loopt te fukken met Allah en Mohamed enzo. Wees nou eens eerlijk. Mohamed uitbeelden op een varkens lichaam; ik bedoel maar: moet dat kunnen? Nou ik heb er lang over nagedacht; ik vind van niet dus.
Ik kom uit een journalisten familie, dus ik ben met de pen opgevoed. Mijn vader was rechtlijnig, nam geen blad voor de mond, maar kwetste nooit iemand.
Dus ik ook niet. Dat is met een kalligrafeerpen bij mij genetisch ingetatoeëerd. En mocht ik iemand ooit gekwetst hebben, dan mail mij even, dan kunnen we het uitpraten.
Gelieve niet meer te bellen, want dat vind ik ook worst.
Dus bij Charly Hebdo wisten ze donders goed waar ze mee bezig waren. Er liep niet voor niets een gewapende knakker rond daar op die redactie.
Maar, om een lang verhaal nog langer te maken; om dan een AK-40 helemaal leeg te schieten: NOT DONE!!!! Punt. En nu in Kopenhagen weer.
Ooit heeft de grotegroep Joden in Frankrijk via de rechter een verbod voor elkaar gekregen op een bepaalde publicatie. Kijk zo hoort het. Menig Katholiek zal ook wel geknarsentand hebben bij het zien van bepaalde tekeningen van Pausen en aardbischoppen. Maar om dan meteen met een bomcorset zo’n redactie binnen te stormen? Nee dus.!
Toen ik Jezus aan het kruis uitmaakte voor “Tinus aan de rekstok”, kreeg ik het hele CDA van Almelo over me heen. Als je daar eens op goegeld, krijg je de Paus, Epke Zonderland en nog meer meuk. Dus waar hebben we/ze het over?
Ga een in de materie van Charly Hebdo en kijk eens wat ze getekend hebben over God, Jezus, de Paus, Berlesconi, De Gaule, Obama etc. Niet te geloven en minimaal een bom waard als je tenminste de zgn. “moslim waarde” er op loslaat.
Alleen het feit al dat die gasjes er van overtuigd zijn dat ze gelijk hebben. Dat Allah en Mohamed dit zo gewild zouden hebben. Niet te geloven. En dan dat IS en dat Boko Harem. Jemig de Pemig; dat gaat toch alle verbeelding te boven. Iemand levend verbranden. Brrr. Ja, ja, dat deden we in de middeleeuwen ook. Pffffff, die kennen we nu wel.
Kun je nagaan, hoe lang die gasjes nog te hebben gaan.
Gelukkig is er nu wel wat reuring in de keet in Moslimwereld. Steeds meer moefti’s en andere dominees zijn ook van mening dat is enzo niet kan.
Nu kun je de vraag stellen of die IS-BokoHaram gasjes wel mensen zijn? Ja, ja. Ik durf ze te stellen. Zijn het niet gewoon mens gevaarlijke dieren? Maar zelfs een dier moord niet uit overtuiging of omdat die het leuk vind. Dus wat zijn het dan wel?
Nieuwe entiteiten in de vorm van mensen? Een gen wat ergens weerverkeerd is gemuteerd en toen kwam er IS/Boko. Wat 500 jaar geleden de kruisvaarders en de inquisitie heette.
Enfin, ik weet het wel: ik zeg jammer, want het pure Moslim geloof, het echte is gewoon mooi en zuiver, net zoals het pure Christendom.
En het gaat allemaal goed komen.

En ja, ik was er bij op de Dam toen.

Je suis Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina