Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-02-2008  

Over: apen, sneeuwvallen en niet gemist...

 

Ja, ja, het leven van een column schrijver gaat niet altijd over fluisterasfalt. Krijg ik een boze e-mail van meelezer: hoe ik het in mijn hoofd haalde om de Keniase president te vergelijken met een aangeklede aap. Hij als apen liefhebber vond dit een grove belediging naar het apenras toe. Nou dan, mocht ik de apen hebben gekwetst, mijn excuses, dat was zeker niet de bedoeling. Het was ook maar een figuurlijke vergelijking. Apen moet je helemaal niet aankleden, maar gewoon in hun blote kont laten lopen..

Dus nogmaals excuus aan alle apen en apenliefhebbers..

En eindelijk is er dan sprake van een gedifferentieerd tarief voor het afval in de kliko’s. Dus ieder betaald voor wat deze of gene aanbiedt. Nou dat zal mij benieuwen hoe dat gaat lopen.. En we zijn dr dus weer, terug van proberen de benen  te breken in de sneeuw op de lange latten enzo in de kroeg bij de aprés ski. Nou het is dus niet gelukt, dat benenbreken dus. Maar voor de rest was alles primaperfect.

De lange latten zijn overigens ingeruild voor korte plankjes. Snowblades heet dat.

Ik dus wel even proberen of die echt zo hard gingen als mijn oude semicarves van 1 meter 85. Ze hadden daar zo’n snelheidsmeterbaan en dat kon ik niet voorbij laten gaan.

Mijn maximum daar was 67 km/u. Nou wet ik dus dat ik op die lange dingen dus minimaal 80 kan!!!  Dus dat bevestigde mij helemaal het feit dat ik niet meer op die hele lange latten moet gaan stunten..

Durf ik ook niet meet trouwens, maar wie weet, ik verkoop ze maar toch niet en neem ze volgend jaar wel weer mee, want 67 km/u is wel langzaam. Maar het is wel leuk te weten met welke snelheid ik op mijn plaat ging. En dat was met 55 km/u!!!

En die snelheidmeetbaan was natuurlijk nét onder een skilift, dus dat was dikke pret daar in die lift. Zag er ook wel spectaculair uit trouwens met al dat sneeuw en gerol.

Maar gelukkig had ik die korte latten onder dus geen knieën kapot, geen ribben gekneusd. Alleen sneeuw tot bij mijn  scrotum en mijn testikels daalden acuut weer in.. brrrrr. Maar je zal maar met zo’n snelheid over het beton op je gezicht gaan, hou je geen gezicht meer over of nog erger.

Twas me wel weer een hele ervaring….

Volgend jaar maar weer, maar dan wel naar Frankrijk, toch wel leuker. Al die Wienerschnitsels…

En Almelo gemist? Helemaal niet….

Het verdiepte spoor is weer een slag dieper geworden. Hier en daar weer een huisje afgebroken een boompje omgezaagd en weer opgebouwd en geplant.

Dus wat klagen we toch?

Verder even niets..

Chris…

 
14-02-2008  

Over: Brandblussers, kadernota’s en klagers

 

Nou had ons Hanny het laatst weer eens op haar prachtige heupen. Ik moest eindelijk weer eens mijn rotzooi op ruimen. Over het algemeen doet zij dat, zodat wanneer ik weer eens wat kwijt ben ik het slecht aan haar moet vragen waar het ligt om het weer terug te vinden.

Maar zo in ene had ze genoeg van mij zooi op te ruimen. Als een witte tornado en met verheven stem.. En Tim moest het ook ontgelden. Mijn schoenen, wat CD’s, mijn gitaar etc. etc. En toen zij in de keuken kwam barstte de bom helemaal. Wanneer ik nou eens eindelijk die brandblusser op ruimde. Dat ding stond er al bijna twintig jaar en we hadden dat ding nog nooit gebruikt………?!

Tim en ik keken elkaar aan.. Tzal de maanstand wel zijn geweest…

Afgelopen dinsdag maar weer eens naar een hele echte raadsvergadering geweest. Daar werden twee toch wel interessante kadernota’s besproken. Om te beginnen de kadernota over wijkgebouwen cq accommodaties. Nou is zo’n nota dus een geschrift van de regering van Almelo (ook wel college van burgemeester en wethouders genoemd) die omschrijft, dus omkadert de toekomst van de wijkgebouwen.

Nou om een lang verhaal kort te maken. In de wijk Ossenkoppelerhoek en Nieuwstraat komt zo’n Multifunctionele Wijk Accommodatie (MFA) en in het centrum ook. “Ze hebben zulke goede ervaringen in de Wierdensehoek en het Nieuwland. Nou dat zal wel dus…"

Waar die van het centrum komt weet ik niet, maar die van het Nieuwstraat Kwartier/Ossenkoppelerhoek, die komt vast op het gebied van de Acaciaschool en misschien gaat Appie Hein er ook wel af.

De Kolkschool wordt dan vast omgetoverd tot appartementengebouw en het Dok zal dus ook wel dicht gaan..

Enfin, we zullen wel zien hoe het gaat. De private wijkcentra’s in Bornebroek en Aadorp draaien overigens als een tierelier. Maar da’s ook ander publiek. En dat Almelose publiek, niks mis mee hoor, want ik ben er zelf ook één van en dat blijf ik nog minimaal 15 jaar…

Maar het is me toch wel een apart publiek. Sta ik laats bij de kassa bij mijn Aldi. Klaagt daar weer zo’n mens over de “oh zo lange wachttijden bij de kassa”. Ik merkte dat er mensen waren die zich aan haar geklaag ergerden vooral ook, omdat de caissières daar echt hun stinkende best doen, om juist dit geklaag te voorkomen.

Ik adviseerde haar, met nogal luide stem, om dan maar vooral naar Appie Hein te gaan, want daar hoef je eigenlijk nooit te wachten voor de kassa. Maar alles is daar wel drie keer zo duur. Meteen hield ze op met haar geklaag en als ogen konden doden, had ik nu niet achter mijn ALDI, Medion ramplankje gezeten. Maar ik hoorde wel wat geproest uit de rij wachtende komen. Hopelijk heeft die klaagmens geen grote kerel ergens rondlopen.

Ik wordt zo “knetterbek” van dat soort mensen.

Neem nou die lui die maar klagen dat “er geen kwaliteitswinkels” zijn in Almelo. Klaaaaaag. Nou nee, die zijn er ook niet echt (ome Anthon, lees je???) En het is ook zo, dat het Almelose publiek ook duidelijk niet zit te wachten op dure kwaliteitswinkels (ome Anthon, lees je???) De kwaliteitswinkels zitten wel in Borne, Wierden, Rijssen en Tubbergen…

Almelo is en blijft een echte heerlijke knaken stad. Aldi, Lidl, Praxis, Gamma, Kruidvat, Schlecker, Action en meer van die grote ketens en franchise zaken. Helmaal niets mis mee.

En ome Anthon, ga nou eens uit dan dát gegeven en probeer van die “massa = kassa” mentaliteit nu eens wat te maken. Schroef die “knakenomgéving” nou eens omhoog. Dat kan door mooie winterterrassen, meer groen in het centrum, meer cultuur. Het is toch van de gekke dat Almelo afgezakt is tot plaats 49 (negenenveertig!!) op de top 100 van cultuursteden in Nederland, terwijl we op plaats 25 stonden. Maar dat was nog in de tijd van de Nacht van de poëzie van Peter van der Molen en de blues nachten etc. En dat was nog in de tijd voordat de bibliotheek van Jan Krol werd wegbezuinigd.

Enfin de kadernota over de Almelose cultuur is er ook doorheen. Dat kost de komende jaren wel 60 miljoen Euries, maar om van Almelo, binnen de huidige knakencultuur iets moois te maken en minimaal in de top 30 te komen, moet dat toch kunnen.

En neef Peter (Elbertse, cultuurman van het PvdA) schiet nou eens op met dat Hof 88 plan van je man. Duurt allemaal zo lang. En die 2e ring op het Heracles stadion moet er komen.

Fc. Twente landskampioen en Heracles mooi in de middenmoot.

Maar ik heb ook geen verstand van voetballen..

Groet, Chris…

 
28-02-2008  

Over: Hooligans, ME en economisch...

 

Nou begrijp ik er even helemaal niks meer van. Ga ik afgelopen zaterdag even naar de film in de Almelose bios in Miracle Planet, staan me daar toch een hoop zwaailichten en van die blauwe Mercedesbussen met van die kippengaas ramen.

Wat is er nou weer? Komen we helemaal die planeet niet meer op! Gelukkig was er alleen maar voetjebal in Almelo..dus plek zat daar in op de planeet. (Mooi hè die 3-3 tegen Rotterdam. Had voor het zelfde geld andersom kunnen wezen)

En een geblaf van honden leek wel een kennel…

Blijkt dus achteraf dat er een stel van die achterlijke Mongolen van FC.Twente en Feyenoord en nog zo’n Pruisenclub met elkaar op de vuist wilde gaan. En let wel: georganiseerd op de vuist!!!  Achterlijke gasten. Niet achterlijk dat ze met elkaar op de vuist gaan hoor, nee dat is helemaal prima, heb ik niks op tegen, maar ze doen het zo maar in het openbaar!! Gratis! Iedereen kon zo maar kijken! Voor niets!

Moet je kijken wat dat allemaal niet kost aan ME en hondenvoer etc.

Kapitalen. Dat ze dat gewoon niet economisch verantwoord commercieel uitwerken! Ik kan er met de pet niet bij. Kom op Jaap Besteman (evenementen organisaties) , roggel dat!
Het FcTukkers stadion stond toch in het donker. Lampen aan, 10 euro per persoon entree vragen en dan die hooligans of “fans” of hoe die gasten ook mogen heten, elkaar mooi het licht uit de ogen laten meppen. Mooi op de middenstip met elkaar op de vuist.

Paar tapeilanden er bij, Grolschje tappen, vette hap er naast. Gat in de markt. Deden ze bij ome Julius (Cesar van achteren) ook al eeuwen geleden in Rome en Lion.. Dus waarom bij ons niet?

Dát levert tenminste geld op, in plaats dat het mij als belastingbetaler geld kost.

En wat te denken van de televisierechten? Kzal ome John (de Mol, tv-maker) hier eens over berichten…Of misschien iets voor ome Reinier (van Broekhoven, minister van o.a. de centjes van ons Almelo) Roggel dat! En de opbrengst in de staatskas van ons Almelo..

Het is maar een idee….

En ik blijf er bij. FC.Twente landskampioen en Heracles mooi in de middenmoot…… En volgend jaar internationaal voetbal omdat ze de Amstelcup winnen. (mooie pot van 1-5 tegen Hee) Maar dan wel in het Arke stadion die wedstrijden. Daar kunnen meer mensen in, levert meer geld op en dat kan dan mooi gebruikt worden voor de 2e ring op ons Polmanstadion….

Groet’n  Chris

Archief
Terug naar vorige pagina