Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-01-2008  

Over: Huftergedrag, verantwoordelijkheid ennuh taakstraffen

 

Tinuskelere, is ome J.P. (Balkenende, nadere uitleg overbodig) echt een beetje pissig. En terecht! Al dat huftergedrag met de jaarwisseling.

Ik erger mij al geel doordat bepaalde super a-soos midden in een eind decembernacht, super zware donderslagen zo nodig af moeten steken. Meteen een helehalve buurt wakker, inclusief kleine kinderen en hard werkende vaders en moeders die dan weer niet echt in slaap kunnen komen en de dag daarop brak op hun werk komen. De schade aan de fysieke hun én aan de economie..  Niet te filmen..

Dan het in de fik steken van scholen, brievenbussen, pin automaten.

Waarom kan ik dan heel weinig medelijden vinden met zo’n iemand die door dit huftergedrag zich zelf naar de eeuwige Tinusveldern blaast?

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. En je hebt dan heel wat uit te leggen bij Petrus, neem dat van mij aan……

Of zo iemand die dan in ene een paar vingers mist en zo nooit meer van zijn of haar leven iets op zijn tien vingers kan natellen. Is dat niet eigen schuld met de bekende dikke bult….?

Zo zie je maar weer Tinus straft direct of wat later. Of had de overheid dit weer moeten voorkomen? Ja,  jongens en meisjes die nu niet meer zijn, of een oogje en/of wat vingers missen, laten we de overheid maar weer aansprakelijk stellen. Net zoals die muts die met de auto in zeer dichte mist de Amsterdamse IJ in reed.  Suur natuurlijk, maar om dan meteen de overheid verantwoordelijk te stellen? Kijk als zoiets nu elke week gebeurd, zoals toen bij die scherpe rare afslag naar Almelo, waar die 5 jongens uit Zeewolde en die man uit Wierden verongelukten en daarnaast nog voor weet ik hoeveel euro’s blikschade voor en na die tijd.

Of die lekkere kruising daar bij de Weezebeeksingel en H.R. Holstlaan. Ook al 2 doden en weet ik hoeveel materiële schade, ome Anthon Sjoers, wethouder van oa. verkeer en CDA!!!!  Dus ome Anthon, luister naar die mensen van de Bornsestraat en Violierstraan en naar mij en maak daar een rotonde!

Maar da’s een heel ander verhaal….

Terug naar het huftergedrag….

Wat is er toch mis gegaan bij dat soort mensen in hun jeugd?

Heb ik ook ooit zulke rottigheid uitgehaald? Nou ja één keer een ruitje ingepingeld. Dat resulteerde een heel groot pak op mijn lazer van mijn vader met de achterkant van zijn (maat 46) pantoffel. Ik voel hem nu nog.. En dat is al zo’n 47 jaar geleden…..

Een bootje van de gemeente een beetje beschadigd. Mijn deel van de schade was een rijksdaalder(!) En dat was een rib uit mijn 8 jarige lijf. Een verbaal pak op mijn donder van mijn Oma en ik hoor haar nu nog..

Verder een Bros gejat uit de supermarkt toen ik 10 was. En dat resulteerde in een middagje politiebureau, een maand huisarrest, dus dat  was één keer en nooit weer..

Tot zover mijn “hufter” gedrag. Dat werd dus direct resoluut gecorrigeerd door mijn ouders.

Hieruit concluderen wij, dat de tegenwoordige hufters, het gevolg zijn van een mislukte opvoeding..

Dus bij meerderjarigen, gewoon vette boete en een taakstraf van minimaal 100 uur, zodat ze ook in de portemonnee voelen, net zoals wij, de samenleving het in onze portemonnee voelen. Want de herstelcenten, kunnen niet aan leukere dingen uitgegeven worden, zoals meer groenvoorziening bijvoorbeeld.……

En bij minderjarigen, voor de dader welf ook taakstraf en een opvoedingscursus en voor die ouders ook een boete en taakstraf.

Want ik heb begrepen dat beneden de 18 jaar, de ouders nog steeds verantwoordelijk zijn voor het (wan) gedrag van hun lieve zoon of dochter….

En dat onze regering van Almelo bij de doorbraak een bos aan gaat leggen is natuurlijk prima. Dit dus ter compensatie van alle gekapte bomen voor allemaal ome Anthon projecten. Niet om te zeiken hoor, maar toch een maartje van mijn kant in januari..

Betekent dit nu, dat er in de stad geen bomen meer worden bijgeplant? Hmm, suur. Eens een mailtje naar de PvdA aan wagen. Want wanneer zij iets vragen aan de regering van Almelo, krijgen ze tenminste antwoord. Of dat nou een duidelijk antwoord is, dat is vraag krentewegge..

Ennuh Hendri Oude Wesselink, gefeliciteerd met het behaalde deelsucces.

En ga voor het hele Groenpark. Ik zie ome Anthon nog zo enthousiast je plan presenteren aan de raad toen. Hmmm. Dus niet alles gaat van een leien dakje bij ome Anthon. Suur.

Ennuh Collega “Knakenboy” ome AntHon schrijf je met een Ha (h).

Gnah, gnah, deed ik ook minimaal 4 jaar fout, zonder dat iemand dat opmerkte…

Ennuh ome Gerrit (VVD) als burgervader? Alsjeblieft.. pffff help, nee, T= een beste vent, altijd lagguh, maar echt serieus nemen..?  En daarbij ook nog de hele verkeerde (VVD) partij voor mij (rapt).

Ennuh Renate HÜmmels, over dat ziekenvervoer.. De weg van de lange adem. Blijven klagen en álle politieke partijen én de regering van Almelo, bij elke misgebeurtenis, met tijd, naam en toenaam, mailen. En om een leesbevestiging vragen!

Vind ik nu..

Chris….

 
10-01-2008  

Over: A-35, Kenia en Vroomshoop

 

Tis toch eeuwig lagguh. Hebben we een gloednieuwe A-35. Minder verkeer in ons Almelo enzo (rapt) zitten er weer mensen te piepen vanuit de Windmolenbroek te piepen over de geluidsoverlast, terwijl ze met de geluidsnormen dik binnen de toegestane norm blijven.

Dus wat betekend dat? Ophogen die geluidswallen en dat kost de samenleving weer een slordige ruime ton. En dat allemaal voor die heilige koe! En de grootste piepers zijn dus de autobezitters die klagen over te hoge belastingen enzo. Ik weet wel een oplossing voor die geluidsoverlast. Geen auto’s!!!

En wat helemaal lagguh is daar bij Wierden. Daar helt een naar links gaande bocht, naar rechts!!!! Nou, een kind van 8 die met racebaantjes speelt weet dat een bocht naar links ook links moet af/inhellen… Daar dus al een snelheidslimiet van 50 km/u. En dat scheelt dus uit de bocht vliegen en geluidsoverlast voor die kant van Wierden…

En nou is mijn broer geëvacueerd uit Kenia. Suur. En weer een redelijk welvarend land finaal naar z’n kl***n. Alleen omdat zo’n stelletje aangeklede apen rondom Mwai Kibaki zo nodig presidentje en regerinkje willen spelen. Laat ze toch gaan Risken. Maar daarvoor ontbreekt het die gasten de intelligentie denk ik.  Wat een volk. In die tijd dat ik ooit eens een jaartje in dat rimboe en zand continent aan het rondbanjeren was, was het al een redelijk zooitje, maar nu door de aids en dit soort gasten…..

Nu ken ik de dierentuin van Nairobi nog als een gezellig tuintje met veel volk over de vloer. Maar afgelopen zondag… helemaal niemand! Ja, wat verzorgers, maar die worden volgende week ook niet meer betaald. Dus die dieren, wat gebeurd daar mee? Laten ze die leeuwen maar loslaten in het regeringspaleis, waar het opperhoofd Kibaki zit….

Als toch de hele internationale waarnemingsgroep toch zegt dat er gefraudeerd is bij die verkiezingen..  suur.

En de hotels.. helemaal leeg, personeel ontlagen mensen zonder inkomen.

En de makke van Kenia is, dat er geen olie, goud en diamanten zitten.

Alleen de toeristenindustrie bracht  wat geld in het laatje. Maar een toerist in een benzinetank stoppen rijdt ook voor geen meter.

Dus Shell, Texaco en George Dubbel Joe Bush (pres. USA nog) zal in dat land ook geen interesse hebben. Zo zie je maar weer een eikel hoef niet aan een boom te hangen. En de gewone man is weer de klos…

Dus naast de aids is in Afrika dit soort gasten het grootste virus. Maar ook hier helpen condooms, want dan worden dit soort apen nooit geboren…

Ofzo…

Maar dat heeft allemaal niks met Almelo te maken, dus laten we het maar eens over Vroomshoop hebben. Hoe zet je een stad op de kaart? Laat een grote asbesthoudende hal door wat hangjongeren in de fik steken en hoppa..  minimaal vier dagen op het landelijk nieuws. Maar ik wil niet weten hoe…

De vlokken asbest liggen Tinusallemachtig gewoon in de voortuintjes en parkjes voor het oprapen en nog laten ze daar hun hond uit. “Ja je moet toch wat” is ook nog het commentaar van zo’n grijze muts. En dan over een jaar of wat bij de overheid komen aankloppen voor schade vergoeding, omdat haar hondje “oh zo zielig” aan een zeer pijnlijke longkanker is overleden. “Ach ik spoel zijn neusje wel goed af wanneer we thuis komen” Het is toch om te janken. Pure dierenmishandeling. “Ach, het valt allemaal wel mee” zag ik iemand anders zeggen. Man, man, met de vlokken asbest om het hoofd dwarrelend! Zie je op tv mensen die er verstand van hebben helemaal ingepakt in dikke witte pakken met gasmaskers op, mensen die iets verder nagedacht hebben dan  hun Vroomshoopse neus lang is, hebben dan nog wel een stofmasker op, maar het overgrote deel loopt gewoon in het rond de vlokken op te ruimen. By all means. Het is asbest mensen! Vraag de lieden in Goor en van Ethernit maar..

Wat een volk! Kzou er nog niet uitgestrooid willen liggen.

En dit heeft allemaal niks met Almelo te maken, maar het is wel even leuk om zo neer te schrijven. En die schrijft die blijft. Kga fietsbandje plakken.

Good goan, Chris

Ennuh, bovenstaande heb ik aan mijn Vroomphoopse kennissen laten lezen. Ze waren het er eigenlijk wel mee eens….

Ennuh Hr. Maquis, om ome Anthon Sjoers nu een crimineel te noemen… Is mij een Vriesebrug te ver.. Maar het winterterras staat er…

Ennuh meneer Visser, ook bedankt voor de steun. Ik zal me extra zekeren op de Everest….. Kzoek nog sponsors…

 
21-01-2008  

Over: Imbecielen, PacoPlumtrek en dodenweg

 

Nou zal het mij allemaal gewoonweg de reet roesten, maar nu ben ik toch wel even helemaal geëmotioneerd. Zie ik daar een aflevering van NOVA (ja, ja, ik kijk ze zo nu en dan nog wel eens) gaat het over 3 randdebielen, achterlijke idioten, super hufters, die een geestelijk gehandicapte (autistische) jongen al tijden lang persten, mishandelen en ook nog eens seksueel misbuiken. En als klapper op de vuurpijl nemen die achterlijke idioten dat nog via de telefoon op ook nog en dat plaatsen ze ook nog eens op You-Tube. Om ze de hele wereld te laten zien hoe “flink ze wel niet zijn”.

Tinus allemachtig, nou vraag ik je. Wat lopen er toch echt zielige lieden rond. Hoe is het toch mogelijk? Waar is dat bij die drie gasten dan toch mis gegaan? Opvoeding!? Ook zoonlief viel bijna van de bankrand af, toen hij dat zag. Wanneer dat bij hem de buurt zou gebeuren, dan was hij al met een honkbalknuppel naar de huizen van die drie minkukels gegaan en had daar e.e.a geplaagd maar dan op de inboedel van die gastjes. Dan zou hij de kamer van die minkukels wel even gaan plagen.. Nou, gewoon erg.

En nog helemaal geen schroom, nee hoppa, gewoon op internet zetten die handel. Enfin, ze zullen wel de komende tijd flink onder psychiatrische begeleiding komen te staan. En het is wel bekend, er lopen meer gekken buiten de inrichting rond dan dat er binnen de hekken zitten.

Dat is de keerzijde van het beleid voor wat betreft de zwakzinnigenzorg. Of heeft dat ook al weer een andere naam gekregen. Ik word “knetterbek” van al die naamsaanpassingen. Geestelijk gehandicapt heet dat nu ook al geestelijk in functiebeperkt.?

Nou deze 3 gasten zijn voor mij gewoon volslagen knettergek. Of zijn ze gewoon zielig? Of ligt het weer eens aan de opvoeding. Ach, dat is ook weer de keerzijde van het tweeverdienerschap. Die ouders moeten ze ook eens flink onder handen nemen. Ben benieuwd. Maar het kwaad is al geschied.

Nu is dit soort excessen eigenlijk wel van alledag, maar dankzij internet komt het nu gelukkig aan het ligt. Internet blijf ik een zegen vinden….

En Stichting Paco Plumtrek, het alternatief kleinschalig poppodium, ontvangt een bijdrage van € 1000,-. Paco Plumtrek organiseert twee maal per maand culturele activiteiten zoals kleinschalige, akoestische optredens in de Kolkschool en in de Nieuwe Werkplaats aan de Vissedijk. Zie ook: http://members.home.nl/pacoplumtrek/

Heeft die Henk Lammers eindelijk gekregen wat hij en zijn maten verdient. Heel mooi jochie. Heel goed stichting stadsfonds. Zo zie je maar weer, krijg ik weer gelijk. Als ome Bert (Kuiper, weth.)  het niet uit de gemeenschapspot kan halen omdat er gewoon geen centen meer zijn, omdat wij allemaal parkeerplaatsen en fluisterasfalt en geluidswallen moeten hebben om onze auto’s over te kunnen bewegen om een patatje te kunnen halen bij de Mc Do enzo (rapt), tsja, dan moet het maar op deze manier.

En het wevershuisje zal ook wel allemaal goed komen. Als het niet linksom gaat, dan gaat het wel rechtsom…. En bij een aanrijding op de N35 kwam een automobilist uit Hoge Hexel laatst om het leven. Twee anderen raakten gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De N35 is door de aanrijding 2,5 uur afgesloten geweest voor alle verkeer. Hmmm, suur. En later weer tig uren voor sporen onderzoek… Zo zie je maar weer, de geschiedenis herhaalt zich. En er zijn dus al meer ongelukken gebeurd daar op die weg. Er wordt toch nog ingehaald (is mij overkomen en ik reed keurig 79 km/u) Dus: die mooie bomen zijn dus helemaal voor niets “omwille van de veiligheid” gekapt!

Kijk, daar gaat dus al het geld naar toe, wat eventueel voor dingen zoals Wevershuisje gebruikt kunne worden. Nu is dat stuk N35 wel een provinciale weg en moet daar de provincie voor opdraaien, maar het is toch gemeenschapsgeld en misschien had het Wevershuisje een paar centen van de provincie kunnen krijgen om zo een beter bestuur de voorzien met een minder “ouwe jongens krentenbrood” cultuurtje. Wel lachen trouwens hoe deze discussie over dit huisje loopt. Zelfs wordt ik er op straat op aangesproken. En ik heb best een heel warm hard voor dit soort instellingen, Vraag het bestuur van het stadmuseum maar. Was ik het niet die achter de mistoestanden ben gekomen v.w.b. de huur van het aanpandige hok naasts het stadmuseum? Ja dus. En daarom is dat museum voor wat het nu is. Heel mooi en goed bestuurd…

Enfin, tzal allemaal, denk er maar eens goed over na..

Ik ben op wintersport en schrijf jullie wel over 14 dagen..

Hals und beinbuch.

Chris..

Archief
Terug naar vorige pagina