Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
11-07-2011  

Gebakken peren

 

Berouw komt na de zonde. Bezint eer ge begint. In de maag gesplitst. Op de blaren zitten. In de aap gelogeerd. Hoogmoed komt voor de val. Luchtkastelen bouwen. Een kool stoven. Het paard achter de wagen spannen. Door een rose bril kijken. Koeien met gouden horens. De huid verkopen, voordat de beer geschoten is. Op het verkeerde paard wedden. Ziende blind en horende doof. Voor het blok gezet. In de buik gebeten.
Waterrijk dus!!
Onlangs verscheen er een bericht in Tubantia dat Waterrijk, ondanks het eigenlijk totale fiasco, gewoon op één of andere uiterst afgeslankte wijze toch nog gestalte gaat krijgen.
Men kan niet meer terug. Wie a zegt moet soms ook b zeggen.
Daar kan ik wel een beetje inkomen, maar de belangrijkste vraag is en blijft natuurlijk of de oorspronkelijke plannen niet veel te hoog gegrepen waren en of men vooraf niet had kunnen voorzien dat zoiets moeilijk te realiseren zou zijn, zelfs zonder economische crisis. Moet Barbertje niet hangen of moeten sommige mensen zich niet een paar keer op hun hoofd krabbelen? Wie werkt maakt fouten, dat moge duidelijk zijn. Dit is echter iets anders dan een keer een verkeerde afslag pakken. Er zijn tenslotte miljoenen mee gemoeid.
De vraag is nogmaals of 4200 woningen en een internationale roeibaan realistische doelstellingen waren voor een stad als Almelo.
Persoonlijk vind ik het jammer dat het gebied ten noorden van de Aadijk ondanks dit fiasco niet gespaard blijft. Sinds ik weet dat het gaat verdwijnen, zie ik er steeds meer de charme van in. Prachtige vergezichten. Een slingerende beek langs een stuk bos. Je voelt je in dit gebied nog echt in de natuur. Velden met bloeiende aardappelen, wat bomen hier en daar. Een ree die elegant wegspringt.
Jammer, jammer, want je kunt reeds invullen wat er nu gaat gebeuren. Ergens worden een paar plakken asfalt neergelegd met de nodige onnodige verlichting. Jaren later worden er een handjevol huizen gebouwd. De totale verbrokkeling. Een veel te hoge prijs!
Eén tip. Wanneer er toch zonodig gebouwd moet worden, doe het dan compact in de hoek bij Aadorp. Een vijvertje met een aantal huizen er om heen. Een verbinding met de sluis van Aadorp, vanwaar men rechtstreeks naar de Almelose markt kan roeien.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina