Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-07-2011  

Bezoek interventieteam is inbreuk op privacy


Zo ziet het interventieteam van wethouder Mieke Kuik-Verweg er in ieder geval niet uit!

De volgende reactie op de website van TC Tubantia wil de redactie van AlmeloNieuws.nl u niet onthouden:

Ik heb de brief even bekeken. Artikel 6 van het Europese verdrag rechten van de mens verbied dit soort samenwerking tussen de verschillende geheimhouders. Daarom heb ik de brief ook toegestuurd naar het Europese hof en parlement. Uiteraard moeten mensen heel voorzichtig zijn met het verstrekken van bepaalde gegevens of dat verschillende informatiedragers bepaalde informatie delen. Dit is echt van de gekke al zal het goed bedoeld zijn daar twijfel ik zeker niet aan. Ik snap één ding echt niet dat de advocatuur hiertegen niet onmiddellijk stappen ondernemen en dat de deken van de orde van advocaten hier niet onmiddellijk op reageert. Als ik bekijk hoeveel verschillende instanties te kennen geven hun door de wet gegeven geheimhouding schenden en meewerken aan dit geheel is dat schrikbarend. Artikel 6 Europese wetgeving verbied dit trouwens.

Alex - 08-07-2011 | 20:58

 

ALMELO – De gemeente Almelo is met een project gestart om de inwoners van Almelo Zuid met een bezoek te laten vereren door zogenaamde interventieteams. Via een brief zijn de bewoners in Almelo Zuid (Centrum Zuid, De Riet, Nieuwland I en II, Boomshoek en de Boomsplaats) geïnformeerd over de komst van de interventieteams.
Bij de wijze waarop de interventieteams publiekelijk worden ‘verkocht’ kunnen grote vraagtekens worden gezet omdat dit volgens de verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) valt onder de ‘zorgplicht’ van de gemeente en de bewoners ‘verplicht’ zouden zijn om een interventieteam binnen te laten. Verder zei Mieke nog; “Om mensen te kunnen helpen moet je achter de voordeur komen. En als mensen geen hulp nodig hebben, hebben ze vast wel suggesties wie we wel kunnen helpen.” De vraag is echter waar is men naar op zoek?

Nog een groter vraagtekens kan worden gezet als men kijkt naar de samenstelling van een interventieteam. Dat bestaat namelijk uit een vertegenwoordiger van de sociale recherche, de belastingdienst en het UWV, alle drie instanties die te maken hebben met uitkeringen en inkomen.
De interventieteams hebben dus niets te maken met het verbeteren van de sociale leefomgeving in de buurt maar alles met mogelijke fraude en opsporing.
Nu is een uitkeringsgerechtigde al verplicht om zijn persoonlijke financiële huishouding en wijzigingen daarin aan de voornoemde instanties door te geven, maar de wijze waarop nu gecontroleerd wordt is de methode van een politiestaat.
Slechts een controleur van de sociale dienst heeft beperkte rechten om binnen te treden indien iemand een sociale uitkering heeft en jurisprudentie wijst uit dat rechters zeer kritisch zijn op welke wijze dit geschied. Het ‘meeliften’ van de belastingdienst en het UWV is dus volledig in strijd met het woonrecht en het privaatrecht.

Vraag dus altijd eerst om legitimatie van alle personen die bij u naar binnen willen, noteer hun gegevens en verwijs desnoods naar een advocaat of juridisch adviseur, want ook zij maken ernstig bezwaar tegen de wijze waarop Mieke Kuik-Verweg en haar ‘ambtelijke trawanten’ de mogelijke uitkeringsfraude te lijf willen gaan.
Het is eveneens zeer goed mogelijk, dat alleen vooraf geselecteerde adressen worden bezocht, ondanks dat iedere bewoner van Almelo Zuid een aankondigingbrief heeft ontvangen.
Zeker lijkt in ieder geval dat Mieke Kuik-Verweg en haar partij de PvdA over 3 jaar opnieuw een veer zal moeten laten, gelet op de vele boze reacties bij het artikel op de website van TC Tubantia.
Om u nog maar eens ondersteunend te wijzen op de wet op de privacy en het woonrecht, hier ook 2 namen voor juridisch advies mocht men bij u onrechtmatig naar binnen willen. Advocaat Diederik Briedé en het bureau voor juridisch administratief recht JEEJAR hebben zich publiekelijk al negatief uitgesproken over de zogenaamde hulpbiedende interventieteams die feitelijk alleen op zoek zijn naar uitkeringsfraude door uzelf of door uw buren.
U zult ze misschien nodig hebben, want betwijfeld kan worden of de Almelose gemeenteraad voldoende ‘ballen’ heeft om Mieke Kuik-Verweg met haar interventieteams terug te fluiten!

Met het inzetten van de interventieteams wordt tevens ingezet op klikken en of dat bevordelijk is voor de sociale cohesie in de woonbuurten kan ernstig worden betwijfeld. Het veroorzaakt eerder tweespalt en verstoort de menselijke verhouding in de woonbuurten juist in ernstige mate.


‘Fijnslijper’

Laatst bewerkt: 09-07-2011
'The Lives off Others'
'Blijft De Riet werkelijk wel achter?'

 

Archief
Terug naar vorige pagina