Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
18-05-2011  

Vandaag is rood

 

De afgelopen weken was het Twentse ros overal te bewonderen. Kantoorpanden ingepakt en zelfs op een oplegger zag ik een steunbetuiging aan de club uit Enschede.
Rood, rood, rood. Alles kleurde rood en even bestond er niets anders meer. Het ging over de protocollen bij de huldiging en de helikopter waarmee men terug vloog. Op de bewuste zondag konden dominees en pastores er niet omheen. Er telde maar één ding en het werkelijke wereldnieuws was tijdelijk netjes naar de achtergrond verdreven.
Toch ging het allemaal niet door. De ploeg had een slechte dag en iedereen had er eigenlijk vrede mee. Twee prijzen gewonnen en dan mag er een feestje gevierd worden. RTV Oost was de hele zondagavond rood gekleurd.
Het weer had zich maandag eveneens aangepast, want de gehele dag miezerde het toepasselijk. Diepe rouw. Laat het ons maar even verwerken.
“Oh, ja, we zouden het haast vergeten”, zei de presentator zaterdagavond bij RTV Oost. Ja, inderdaad. Een paar stadjes verderop werd op diezelfde “rooie” zondag een waar huzarenstukje geleverd. ADO Den Haag moest buigen, waardoor Heracles Almelo 8e werd in de eindrangschikking. Men mag de komende wedstrijden proberen om Europees voetbal te halen. Met de op één na kleinste begroting van de eredivisie staat men voor het tweede jaar op rij in het linker rijtje, daarbij clubs als Utrecht, Feyenoord, Heerenveen, NEC, NAC en Vitesse (uit Duckstad, het lachertje van dit seizoen) op gepaste afstand houdend. Had dat niet wat meer aandacht verdiend? Deze stad kan heel trots zijn op de prestaties van het team en zeker ook met het financiële beleid van de club. Vele andere clubs maken er maar een rotzooitje van en kunnen ongestraft blijven ballen.
Is het niet een idee om een club als Heracles Almelo bij aanvang van het nieuwe seizoen een punt of tien voorsprong op de rest te geven? Mag een keurig beleid niet een keer gewaardeerd worden? NAC Breda kreeg toch bij aanvang van het voorbije seizoen ook één punt in mindering wegens wanbeleid?
Heracles Almelo verdient al sinds de promotie naar de eredivisie alle lof en waardering. Om je reeds zes jaar lang op het hoogste niveau met minimale middelen prima staande te houden, verdient meer dan een pluim.
Alle respect overigens voor de prestaties van de buren, maar vooral petje af voor deze onderbelichte prestatie van Heracles Almelo. “Met passie en trots”, stond op een levensgroot doek voor aanvang van de wedstrijd te lezen. Zo is het maar net.
Veel rode cijfers in den lande, maar hier schrijven we alles met zwart op wit.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina