Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-02-2011  

Humpie dumpie

 

Met afschuw denk ik terug aan die mooie voorjaarsmiddag toen ik zag dat een aantal jongens hele pakketten reclame in een beek gooiden. Dat er sindsdien weinig verbeterd is, blijkt uit een wandeltocht die ik afgelopen zondag maakte.
Over het fietspad liep ik van Vriezenveen naar Almelo. Omdat de lucht grijs was en inspiratieloos, staarde ik maar een beetje naar beneden. Op een gegeven moment viel het me op dat er toch wel erg veel zwerfafval lag. De verklaring ligt natuurlijk in het feit dat dit fietspad dagelijks gebruikt wordt door al die scholieren die in Almelo of in Vriezenveen nog pienterder proberen te worden dan ze al zijn. Ook op andere aan- en afvoerroutes naar scholen zie je een zelfde beeld.
Langs de Almeloseweg is het op bepaalde punten net of je in de stad Napels loopt ten tijde van de staking van vuilnismannen. Wat een rotzooi!! Plastic flesjes, plastic zakjes, dopjes, chipszakjes, vuilniszakken. De “blikvangers”, die hier overigens niet staan, zijn over het algemeen akelig leeg, terwijl de grond bezaaid ligt met troep.
In Tubantia las ik dat de gemeentes hun krachten willen bundelen aangaande milieubeleid. Je kunt er een aantal worstenprikkers in groene pakken op los laten, maar beter is het om de jeugd bij te brengen dat dit niet hoort.
Ach, ze zullen heus wel eens onderricht in deze materie gehad hebben, maar het raakt ze blijkbaar niet. Ze zien het niet zo somber in. Consumeren zo veel je kunt en de verpakkingen gewoon van je af gooien.
Laten we hen allen maar naar het misschien nieuw te bouwen milieueducatiecentrum bij het Beeklustpark sturen, het zogenaamde ”Natuurhus”. Hier zal men de jeugd onderwijzen en de gevoelige snaar raken, waardoor Nederland in de toekomst schoner kan worden. Alweer een argument voor zo’n centrum en Napels hoeven we niet zo nodig in de achtertuin.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina