Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-10-2010  

Auto en authentiek

 

Hedenochtend had ik het genoegen om met de auto van Almelo naar Hengelo te gaan. Als fervent fietser blijft dit toch een spannende gebeurtenis. Dus maar goed op tijd de deur uit, want anders kom je nog te laat.
Welnu de koele cijfers: Over een afstand van ongeveer 20 km deed ik ruim een half uur. In dat half uur worstelde ik me met wisselend succes langs welgeteld 19 stoplichten. Meer dan genoeg reden voor mij om de auto in het vervolg zo veel mogelijk te laten staan.
Een aantal lichtpuntjes waren er gelukkig ook wel weer. Ten eerste de aangename temperatuur in de cockpit en ten tweede de mooie cd die opstond. Daardoor werd het onrustige, continue optrekken en remmen wat veraangenaamd.
Juist voordat ik toch nog gefrustreerd raakte en van m’n lontje steeds minder over was, keek ik naar links en zag tussen Zenderen en Borne een prachtige oranje lucht. Schapen in het weiland en een zwerm vogels die voor de oranje wolken langs vloog. Een mooie compensatie.

In een stukje over de vernieuwde Tubantia las ik dat Twente qua regio goed meekomt en dat beaam ik sinds vanochtend meteen. Gezien het aantal stoplichten en reclames langs de weg staan we ons mannetje tegenwoordig. Tevens wordt er gesproken over het grote saamhorigheidsgevoel, het authentieke karakter van Twente. Naoberschap enz. Laat dat dan nog maar mooi blijven bestaan.
Over authentiek gesproken. Afgelopen weekend zag ik beelden van het schansspringen op Eurosport. Ik wist wel dat de tijd vliegt, maar dat het nu al weer december is?????.
Sneeuw was er niet en de springers werden door twee aangelegde goten gelanceerd. Ze landden op een groene vlakte en dat kan gewoon in juli tegenwoordig. Daar heb ik toch een poosje over na moeten denken. Namaak en maakbaar. Sneeuwkanonnen, schaatsen op asfalt. Zo zijn er wel meer dingen die mensen persé altijd en overal willen doen. Wanneer dit dan op een natuurlijke wijze niet kan, verzint men wel iets. Winterwonderland in Almelo bij +11 graden. Op zich allemaal best leuk, maar tegelijkertijd een beetje sneu, want de authentieke sfeer ontbreekt vaak. Net dat belangrijke sausje over de bloemkool.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina