Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
15-08-2010  

Rechtbanktwijfel haalbaarheid bouwplan, kan dat?

 

ALMELO – De sector bestuursrecht van de Rechtbank Almelo schorste vorige week het bouwplan Nijrees Noord van bouwbedrijf Plegt-Vos. De voorzieningenrechter vond dat de economische haalbaarheid onvoldoende was aangetoond. Plegt-Vos wilde 69 woningen bouwen in het plangebied en kreeg daarvoor de medewerking van de gemeente Almelo dat een vrijstelling wilde verlenen van het vigerende bestemmingsplan.

Omwonenden maakten bezwaar tegen die vrijstelling via de gemeentelijke bezwarencommissie, die dit bezwaar nog niet heeft behandeld. De bezwaarmakers gingen echter ook naar de voorzieningenrechter om te voorkomen dat al zou worden begonnen met het bouwrijp maken van de grond in afwachting van de behandeling bij de bezwarencommissie.
De voorzieningenrechter stak met zijn uitspraak een stokje voor een al te voorbarige start en wees eveneens toe dat de bomen op het terrein niet eerder mogen worden gekapt totdat alle lopende procedures zijn afgewikkeld. De vraag om zich ook uit te spreken over zaken als veiligheid en geluidsoverlast werd door de rechter afgewezen.

De voorzieningenrechter vond in zijn voorlopige uitspraak motieven op economische gronden door de haalbaarheid van het project te betwijfelen, zo berichtte de Twentsche Courant Tubantia. Als dat werkelijk zo is, kunnen daar grote vraagtekens bij worden gezet. Een voorzieningenrechter behoort te beoordelen of alle wettelijke procedures goed zijn/worden gevolgd. Het financiële risico is des ondernemers!

Red.

Archief
Terug naar vorige pagina