Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-05-2010  

1000 paaltjes en hondenpoep

 

ALMELO – Hondenpoep is al jaren een probleem en dat zal het ongetwijfeld ook nog vele jaren blijven. Mensen klagen over hondenpoep op speelvelden en trottoirs, kattenpoep in tuinen en paardendrollen op straat, maar alleen de hondenpoep is een onderwerp waar de gemeente zich aan waagt op te proberen op te lossen.
Een nieuwe gemeentelijke verordening, het aanstellen van extra controleurs met bevoegdheid tot het uitdelen van boetes en het beschikbaar stellen van plastic zakjes bij uitlaatgebieden die worden aangeduid met maar liefst duizend paaltjes moeten het probleem oplossen.
Artikelen in de media en uitleg in de gemeentelijke advertentie moeten het nieuwe beleid kenbaar maken aan de burgers. Desondanks laten reacties zien dat velen nog steeds niet op de hoogte zijn van de nieuwe richtlijnen en velen onder hen hebben geen vertrouwen in de aanpak.
Bovendien zijn er de nodige tegenstanders tegen uitlaatgebieden in de onmiddellijke nabijheid van hun woning en tekenen daar bezwaar tegen aan of doen suggesties die meer gestoeld zijn op het NIMBY-effect.
De reacties zijn soms vermakelijk maar feitelijk geven die reacties aan dat er weinig vertrouwen is in de nieuwe aanpak en sommige hondenbezitters eventuele opgelegde boetes ook juridisch zullen aanvechten.
Kortom het draagvlak voor het nieuwe honden uitlaatbeleid is nog net zo minimaal als dat al vele decennia lang al het geval is. De oorzaak daarvan ligt in de heffing van een hondenbelasting aan eigenaren. Een erfenis uit vroegere eeuwen toen de hond nog als werkdier werd gezien waarmee economisch voordeel mee behaald kan worden.
Doorgaan met de aanpak, maar dan wel stoppen met die belastingheffing is dus het devies!

Redactie

Archief
Terug naar vorige pagina