Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
30-04-2010  

De weg kwijt ?

 

Druk, druk, druk. Chaos in alle geledingen. Jaren geleden werd er reeds over gezongen. Herman van Veen met z’n “maak plaats” en Toontje Lager met “zoveel te doen”. Jaar na jaar wordt het erger en ik heb het gevoel dat we op een bepaald moment lekker met z’n allen op volle snelheid in het ravijn storten. Iedereen kakelt zo veel mogelijk door elkaar en gebruikt de term “zo snel mogelijk” zo vaak mogelijk. Hyper en gespannen tot de toppen van onze vingers rennen en vliegen we onze overvolle agenda’s achterna.
Toen ben ik maar eens even uit die voortdenderende trein gestapt en heb de boel van een afstandje bekeken. Dan zie je namelijk pas hoe hectisch en doorgedraaid onze maatschappij is.
Waar kan de wanhopige mens die van pure stress staat te trillen op z’n benen beter belanden dan op een rustig plekje in het vrije veld?
Dankbaar en blij voor deze geboden mogelijkheid zocht ik de randen van de stad op en kwam in de noordelijke groene long terecht. Bijna alle akkers werden omgeploegd en ingezaaid. Opnieuw, voor het zoveelste jaar. Maar hier zou toch Waterrijkje komen????? Niet dus, zoals ik een aantal dagen later in de krant las. Het gevoel van dankbaarheid werd nog groter, want zulk goed nieuws hebben we in lange tijd niet gehoord.
Links lag een eend te dutten in het malse, groene veld, genietend van het zonnetje. Uitkijkend over de velden zag ik in de verte de verschillende kleuren groen van de bomen in een prachtig palet. Als vanzelf werd het rustig in mij. De balans was weer hersteld, dankzij de prachtige natuur. De accu weer opgeladen en de mens in evenwicht. Voor de zoveelste keer ervoer ik het belang van de natuur en ook het gemak waarmee diezelfde natuur moeiteloos dit evenwicht in een mens weet te herstellen.
We zijn dus blij dat de noordelijke groene long behouden is gebleven. Er wordt nog wel wat geprutteld over een aantal dure huizen in het gebied, maar daar moet je helemaal niet meer aan willen beginnen. Bouw die paar huizen gewoon midden in de stad. De “gaten van Almelo” dienen ook opgevuld te worden.
Zo heb ik een beetje het idee dat het toch de goede kant opgaat met onze stad. De binnenstad scoort een matige 6,6, al moet je met percentage’s altijd uitkijken. Wie wordt gevraagd en uit welke leeftijdscategorie? Objectiviteit is lang niet altijd 100% gewaarborgd.
Met “De Velden” schijnt het goed te gaan en dat is positief om te horen.
Is dit alles mede het gevolg van het onlangs gestarte burgerinitiatief? Nieuwe heren, nieuwe wetten wellicht? Het maakt voor de gewone burger niet veel uit, wanneer er maar goed nagedacht wordt.
Fortezza wordt bijgesteld. “Uiteindelijk kom je weer met beide benen op de grond”, las ik ergens, naar aanleiding van het inkorten van de torens. Leuk gevonden en misschien kan deze zin ingelijst in de raadszaal van het stadhuis komen te hangen. Als leidraad voor de komende jaren.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina