Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
22-04-2010  

Kan het nu niet eenvoudiger ?

 

Je hebt enveloppen met venster en zonder venster. Die met venster kunnen het venster aan de rechterkant hebben, maar tevens aan de linkerkant. Natuurlijk ben je continu aan het prutsen om het adres in het venstertje te krijgen en gebeurt het nogal eens dat de postcode net onder de rand terecht komt.
Onlangs zijn er op diverse veldjes paaltjes geplaatst met daarop verschillende kleuren bordjes. Nu is het zo dat een hondenbezitter eerst op de paaltjes moet kijken om te zien wat z’n hond op zo’n veldje wel of meestal juist niet mag doen. Op het ene veldje mag de viervoeter los lopen, op het andere veldje alleen aangelijnd. Ik zit nog te wachten op bordjes die gaan aangeven of de hond in looppas mag, of hij alleen mag plassen, of dat hij op een bepaald veldje wel of niet mag snuffelen. Wellicht komen er veldjes waarop alleen honden mogen komen die aan de diarree zijn. Verder zijn er nog aparte veldjes te bedenken voor mopshondjes die bijna niets produceren en voor Deense doggen die qua uitwerpselen met een paard kunnen concurreren. Misschien kan de gemeente elke hondenbezitter een boekwerk sturen met alle regels en wetten daarin. Nog een tip daarbij: houdt het zo onduidelijk mogelijk en bedenk zoveel mogelijk uitzonderingen.
Men heeft ook wat bedacht om de rotondes wat onoverzichtelijker te maken. Vaak rijd je gewoon een rondje om een paar coniferen, maar ook daar heeft men wat op gevonden. In de buurt van Oldenzaal en ook op andere plekken verschijnen de laatste tijd rotondes met meerdere rijstroken, waarbij het een ware kunst wordt om de uitgang te vinden.
Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan. Het moet allemaal over steeds meer schijven, de onduidelijkheid wordt alleen maar groter evenals de papierberg die er bij hoort. Helemaal dolgedraaid en de resultaten worden alleen maar slechter. Je bereikt in veel gevallen het tegenovergestelde van wat je beoogt. Door steeds meer regelgeving stagneert de boel compleet.
Een bijkomend nadeel is dat de vrijheid steeds meer ingeperkt wordt. Er komt wellicht in de toekomst een dag waarop we niet eens meer onbevangen door onze voordeur naar buiten durven stappen, zonder eerst allerlei regels en wetten te hebben doorgenomen. Totale controle en alles op beeld vastgelegd. Toch een beetje een eng idee, hoewel het, ik geef het grif toe, wat vergezocht is.
Ontwikkeling is goed en we moeten niet blijven hangen in het verleden. Echter verlang ik wel eens terug naar de tijd waarin alles nog overzichtelijk was en eenvoudig. Een telefoontoestel met draaischijf waarmee je maar een paar nummers hoefde te draaien. De PTT en de NS. De VVV.
De Almelose VVV wordt opgeheven en opgedeeld in verschillende andere organisaties. Ook weer zoiets. Een toerist kan in de toekomst voor een foldertje nu dus ook van het kastje naar de muur worden gestuurd.
Waar houdt dit op? Met z’n allen op een kluit vereist misschien veel regels, maar ik heb wel het gevoel dat we compleet aan het doordraaien zijn.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina