Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
11-02-2010  

Partijdigheid en VVD censuur

 

ALMELO – Vandaag werd AlmeloNieuws.nl verblijdt met een artikeltje in TC Tubantia – De Wandelgangen - waarin campagneleider van de VVD, Tom Velthuis aan TC Tubantia suggereert dat AlmeloNieuws.nl eigenlijk HubersNieuws.nl zou moeten heten. Hij is zelfs aan het fotoshoppen geslagen om dat te onderstrepen. Vrijwilig medewerker van AlmeloNieuws.nl Marcel Hubers is namelijk ook kandidaat voor BurgerBelangenAlmelo (BBA) bij de komende gemeenteraadsverkiezing en daardoor zou de berichtgeving op AlmeloNieuws.nl niet meer onafhankelijk zijn. We hebben ook nooit beweerd dat onze berichtgeving puur grijs is, alle berichten worden door vrijwillige redacteuren met hun eigen invalshoek en achtergrond geschreven net zoals bij andere nieuwsbrengers en dat heet pluroformiteit. Daar wordt zelfs subsidie voor verleend in dit land.
Op de ‘burelen’ van AlmeloNieuws.nl is echter hartelijk en dankbaar gelachen, want dergelijke berichten stuwen de ‘kijkcijfers’ lekker omhoog. Bovendien zitten onder onze vrijwilligers ‘rakkers’ met diverse politieke sympathieën zelfs van liberale huize. Net zoals bij een gedrukte krant.

Tom Velthuis stuurt zelf aan AlmeloNieuws.nl met regelmaat berichten over de VVD-campagne en onze fotografen gaan diverse partijbijeenkomsten af om dat op beeld vast te leggen. Als je dan bij het plaatsen op de website foto’s ziet van een VVD-bijeenkomst waar op één Leefbaar Almelo persoon na louter VVD’ers waar te nemen zijn, mag je niet melden dat de opkomst mager was, want dan krijg je via de mail van partijleider GvW te horen dat dit kwam omdat de fotograaf van AlmeloNieuws.nl weg was gegaan voordat het toch echt druk werd. Kijk dat is nu een poging om het nieuws te beïnvloeden en onder die categorie valt het bericht van Tom Velthuis aan TC Tubantia ook.

Verbazend is het dan ook om op de Almelose nieuwssite Geleraaf.nl te lezen dat ene Erik de Roo op de website van de VVD een reactie had achtergelaten bij een door de VVD geplaatst artikel over twee PvdA-kamerleden die de minister van Binnenlandse Zaken een brief stuurden om te onderzoeken of de verkiezingen niet beter op een later tijdstip in het jaar gehouden kan worden. Volgens de 2e kamer leden van socialistische huize is het in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezing in maart te koud om campagne te voeren en dat zou de opkomst niet bevorderen. Kennelijk was het artikel badinerend en heeft Erik de Roo daar zijn mening ondergezet die de VVD niet welgevallig was. De Roo meldt namelijk op Geleraaf.nl dat zijn reactie en het gehele artikel enkele dagen later geheel was gewist. Kijk dat heeft weinig van liberaal gedachtengoed en riekt zelfs naar censuur!

Marcel Hubers

Archief
Terug naar vorige pagina