Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-01-2010  

Sneeuw en ijs

 

Waar zou zo’n eerste stukje in het nieuwe jaar nu anders over kunnen gaan dan over de sneeuw en alles wat er mee samenhangt? Na al het geknal en geschud van handjes, alle hectiek en spanning(27 miljoen of net niet), viel het pak sneeuw afgelopen zaterdagavond als een welkome, rustgevende en maagdelijke deken over ons heen.
En weer werd het zondagochtend en opnieuw was het prachtig in de natuur. Een feest om naar buiten te gaan. “De oale roop” klonk dit keer dan wel niet, evenmin als de noodkreet van een stervende zwaan, maar het was fantastisch om er op uit te trekken.
De auto’s waren en bleven bijna allemaal wit van kleur en veelal aan de ketting, zodat iedereen lekker midden op straat kon lopen. Je zag zelfs geen verschil tussen straat, stoep en voortuinen.
Eenmaal buiten de bebouwde kom werd alles nog mooier. Eén groot, wit tapijt. Zo ver je kon kijken was alles wit, van bomen tot lucht. De natuur was de baas vandaag. “Koning Winter regeert”, zoals dat zo mooi heet. Overweldigend. “Alles is voor Bassie.”
In de ochtendstilte, met een wegtrekkend zonnetje, hoorden we opeens van alles in het luchtruim. Ze kwamen uit het oosten, net als vroeger, maar dit keer waren het andere vogels: de wilde ganzen. Ze vlogen alle kanten op, maar uiteindelijk trokken ze in schitterende formaties in een mooie vloeiende V-vorm in zuidwestelijke richting.
Onwillekeurig moest ik denken aan zondagochtenden van weleer waarop de wilde ganzen op tv te zien waren. “De wilde ganzen vliegen vandaag voor……”
De stichting Wilde Ganzen steunt wereldwijd kansarme mensen die zich inzetten voor een kansrijke toekomst voor hun gemeenschap. Ze hebben projecten in bijvoorbeeld Somalië en Namibië.
De ganzen die wij zagen vlogen met de bedoeling om ooit weer warme voetjes te krijgen. Ze deden me denken aan de ideale partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een vaste, weloverwogen koers die onverstoorbaar gevolgd gaat worden. Als leden achter elkaar gaand en staand. Opererend als team, gelijk Heracles Almelo dit seizoen. Zo willen we onze favoriete partij graag zien.
Welke partij dat is? Ik weet het nog niet, maar troost me met de gedachte dat ik daar de komende weken nog wel achter kom.
Een nieuw jaar, een nog vrijwel onbeschreven blad. De sneeuw is al niet zo maagdelijk wit meer en de eerste goede voornemens zullen ongetwijfeld reeds gesneuveld zijn. Misschien dat de winnaar van de 27 miljoen er 1 van missen kan om zout in te slaan. Rollatorrijdend Nederland kan zich deze week immers alleen maar over de snelwegen verplaatsen en daar zie je ze niet. Men zou de gulle gever eeuwig dankbaar zijn en hem alvast op het pluche helpen.
Dus heren politici: deel ons uw goede voornemens mede, opdat we in maart een bewuste keuze kunnen maken en de juiste formatie zullen kiezen. Een gunstige koers voor natuur en cultuur is ons veel waard. Hopelijk vliegen we met de juiste groep ganzen mee de komende jaren.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina