Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
24-09-2009  

Eenmaal op het pluche

 

Het is jammer, je doet toch veel moeite om de verkiezingsprogramma's van de verschillende politieke partijen te vergelijken om tot een voor jou verantwoordde keuze te komen. Elk partijprogramma overlapt wel de ander en dat maakt het er niet gemakkelijker op om tot
een goede keuze te komen. Elk partijprogramma heeft ook zo zijn minpunten en dan is het zaak te kiezen voor de partij die voor jou de minste minpunten heeft. Maar het blijft wikken en wegen, want geen enkele partij heeft het dat je er voor honderd procent voor kunt gaan.

Het zou gemakkelijker moeten zijn met ons vele partijenstelsel een keuze te maken die zoveel mogelijk met je eigen ideeën overeen komen, maar dat is het niet. Het lijkt mij ook niet makkelijk te moeten regeren met zoveel verschillende standpunten. In het vragenuurtje in de Tweede Kamer is dit dan ook een tijdverslindend gebeuren. In Nederland is het een ieder gegeven een eigen partij op te richten, een democratisch recht weliswaar maar is het ook handig?
In veel landen kent men het drie partijenstelsel, links, rechts en het midden. Hierin komt ieder wel in rede tot zijn recht, gezien de minpunten die elke partij heeft wordt het nooit ideaal of volmaakt. Mijns inziens scheelt dat wel een hoop geneuzel in de Kamer.

En heb je eenmaal gestemd op de partij van je keuze, ik overigens niet op een partij die er nu zit, dan zijn ze bij de installatie al vergeten dat ze er zitten voor het volk die op de partij heeft gestemd en luisteren ze niet meer naar de burger. Vaak maken ze allerlei eigen plannetjes, kennelijk alleen om daarmee in het nieuws te komen. Ja, eenmaal gekozen en lekker zittend op het comfortabele pluche dan is de burger wel heel ver weg. Gebrek aan mentaliteit en idealen, dat komt wellicht voort uit de huidige softe generatie die nu aan het werk is. En dat was vroeger wel anders. Maar ja, vroeger was alles beter niet waar!
Nee beslist niet! Er is toen hard gevochten voor een betere maatschappij omdat dat erg nodig was. Men stond ergens voor. Men was toen veel meer voorzien van hetgeen waar nu zo'n gebrek aan is. Voor mensen met nog enige passie is het heel moeilijk te vechten tegen deze softies, laat staan dat ze nog iets kunnen bereiken in de politiek.

Dat Nederland ontevreden is dat moge duidelijk zijn. Niet voor niets haalt ene Wilders zoveel zetels. Overigen ook niet mijn partij, maar hij heeft wel wat in zijn programma wat aanspreekt. Waar ik op ga stemmen? Ik weet het echt niet, elke keer is dit een steeds groter wordend dilemma. Misschien stem ik wel helemaal niet bij de volgende verkiezingen. Ook een democratisch recht.
Beter niet gestemd dan verkeerd gestemd en verkeerd stemmen zit er dik in.

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina