Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-09-2009  

Onbegrijpelijk

 

Vrijwel elke week hoor en lees je wel onbegrijpelijke dingen. In kranten en op tv, maar ook in het gewone dagelijkse leven zie je vaak onverklaarbare zaken.
Zo zag ik een paar weken geleden al dat de bomen begonnen te verkleuren. Je moet nog heel goed kijken, maar het afsterven heeft onmiskenbaar een aanvang genomen. Zo hier en daar zie je reeds geelbruine blaadjes, ten teken dat de herfst aanstaande is. Onbegrijpelijk voor het oog welhaast, die kleurenpracht die binnenkort gaat ontstaan. Ook onbegrijpelijk voor veel mensen is dat de zomer er nu al weer op zit en dat de jaargetijden voorbijvliegen als een langsdenderende trein. Bijna 2010, terwijl 2000 nog vers in je geheugen ligt.
In de krant een paar mooie tegenstellingen. Zo las ik dat Michael Jackson is begraven in een gouden kist. Dat ligt zeker wel comfortabel, al moet je er dan natuurlijk wel continu een paar wachters bijzetten.
Tegelijkertijd lees je dat veel mensen steeds vaker rood staan en moeite hebben om de maand door te komen. Wat een contrast met die gouden kist, maar goed, het kleurt de wereld wel prachtig divers in.
Soms moet je een beetje geluk hebben en kom je de maand net iets beter door.
Zo kun je de pech hebben om financiële zaken te laten onderbrengen bij een kantoor in een dorp ten oosten van Almelo, waardoor je honderden euro’s extra gaat betalen voor een aantal gepleegde telefoontjes.
Een dag later kun je zomaar het geluk hebben geholpen te worden door een rijwielhersteller uit Wierden die voor de somma van 0 euro een kwartier bezig is, waarna je fiets weer loopt als een tierelier. Service noemt men dat en als koningklant voelt het aan als een warm bad. Je nieuwe fiets koop je gegarandeerd weer hier, terwijl je de financiële zaken voortaan lekker door iemand anders laat doen. De mond-tot-mond reclame doet de rest en er zal uiteindelijk gerechtigheid geschieden. Gelukkig maar.
Toen kwam er nog een leuk stukje over een onderzoek naar de werking van het systeem C2000, het mobiele communicatiesysteem dat door de hulpdiensten wordt gebruikt. Dit systeem hapert en faalt geregeld. De onderzoeksleider nu van een commissie die één en ander gaat onderzoeken, speelde een belangrijke rol bij de keuze en invoering van hetzelfde systeem. Hoe kun je nu een systeem objectief beoordelen wanneer je het zelf hebt gepropageerd? Voor mij onbegrijpelijk.
Zo was het een week van allerlei onbegrijpelijke tegenstrijdigheden en door de harde wind en het begin van de herfst dreigen we hier wat onrustig van te worden.
Gelukkig stond aan het eind van de week een leuk bericht in de krant over investeren in natuur. “Vort met de geit.” Investeren in natuur moet doorgaan. Vier op de vijf Nederlanders vinden dat. Uit onderzoek blijkt ook dat 98 procent vindt dat de Ecologische Hoofdstructuur op tijd af moet om te voorkomen dat plant- en diersoorten verdwijnen. Leuk nieuws en ook nog begrijpelijk, want “wat eenmaal weg is, komt niet meer terug.”, volgens Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten.
Positief het weekend in met het vooruitzicht op een goede balans tussen economie en natuur.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina