Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-09-2009  

Afgesloten fiets/wandelpaadjes


Red. De balken naast het hek zijn extra geplaats om de doorgang te beletten.
 

Wel wat verlaat nog even een reactie op de artikels in het gastcolumn van E. Rotteveel en F. de Boer respectievelijke data 4-7 en 9-7 j.l.

Enkele jaren geleden heb ik redelijk veel gefietst in Friesland over de dijken langs de Waddenzee en erg genoten uiteraard. Maar af en toe komt men een hek tegen die auto's moet tegen houden. Veelal zit er in zo’n hek een zelfsluitend poortje voor fietsers en wandelaars. Als fietser moet je natuurlijk wel even afstappen om het poortje te openen, maar zoals gezegd
het poortje is zo opgehangen dat het zich zelf sluit. Dit natuurlijk ook vanwege de vele schapen die op de dijk grazen. Aldus wordt het motorische verkeer zo tegengehouden, terwijl de fietser en wandelaar zijn gang kan gaan.
E.e.a. allemaal aangelegd om de dijk en de aanwezige natuur te beschermen.

In de artikelen van de voornoemde heren wordt gewag gemaakt over het afsluiten van sommige fiets en wandelpaden door, naar ik heb begrepen, een soort slagboom. Wellicht om de zelfde reden als hierboven beschreven.

Nu ben ik terplaatse nog niet weer geweest, maar als het inderdaad om een dergelijke slagboom gaat dan kan je er als fietser of wandelaar er gemakkelijk ernaast voorbij. Zoals ook op de bijgeplaatste foto van één der artikelen goed zichtbaar is. Tenzij het verboden toegang is en aangegeven door de bekende bordjes.

Maar desalniettemin zou het publieksvriendelijker zijn als het mogelijk is poortjes aan te brengen zoals ik al aanhaalde. Want wat heb je aan rust en natuur als je er niet mag komen.

Of het niet aangekondigd is weet ik niet, maar zou een bezwaar wat geholpen hebben ? Je zou op z'n minst half Almelo moeten activeren om een bezwaar in te dienen. Maar goed, bij mij was je als natuurvriend, aan het goede adres geweest. Blijft ons wat dit betreft niets anders over dan onze gramschap kwijt te kunnen in een column van het Almelo's Weekblad. (red. AlmeloNieuws.nl)

Met vriendelijke groet,

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina