Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-11-2008  

Kanopieten geweerd van intocht goedheiligman


Een kanopiet in 2007 die niet meer welkom is.
 

Spanje 31-10-2008

Medebewoners en kinderen van Almelo,

Het is de hulppieten van Kanoleut ten gehore gekomen dat ze niet meer welkom zijn bij de intocht van onze Sint. Volgens mevrouw H. van de stichting Evenementen Almelo voldoen de pieten van Kanoleut namelijk niet aan het Pietenbeeld dat zij voor ogen heeft. De reden was dat het veelkleurige neopreen niet dezelfde uitstraling heeft als een pietenpak (dus niet paste bij het evenement) en dat er een verkleurde
haarlok gesignaleerd was. Mevrouw H heeft vervolgens geheel zelfstandig besloten om de Pieten buitenboord te zetten. Dit alles moeten wij horen, per mail, van een stagiaire die werkzaam is bij de stichting evenementen Almelo. Dit na ongeveer 20 jaar trouwe dienst bij onze Sint.
Daar zakken onze pieten de broek vanaf.
Wij vinden het in Spanje niet normaal dat een stichting op dergelijke wijze trouwe pieten overboord gooit. Daar bespreekt men met vrijwillige trouwe knechten dergelijke zaken van Sint tot Piet.

Wel valt het Piet op dat de stichting op haar website vrijwilligers zoekt, nou als u zo omgaat met Uw vrijwilligers zult U er weinig overhouden. Wij hebben onze kano er flink vol van. Jammer voor de jeugd, dat in uw opinie een commerciële clown wel leuker zou zijn.

Met vriendelijke groet, een boze piet, al 20 jaar in dienst van Sinterklaas.

(Piet) Wim Baas

Archief
Terug naar vorige pagina