Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
24-09-2019  

Jinek

 

De geruchten waren er al langer dat kijkcijferkanon Eva Jinek van de publieke omroep naar de commerciëlen zou overstappen. Het werd RTL waar Jinek een ‘boost’ moet gaan geven aan de Late Night Show met dagelijkse nieuwtjes.

Of dat gaat lukken?
Jinek mag zich dat langzamerhand gaan afvragen, nog voordat zij de overstap met ingang van volgend jaar gaat maken. Ervaren presentatoren als Humberto Tan en Twan Huys zagen hun kijkcijfers dramatisch dalen naar respectievelijk 297.000 en 188.000 terwijl ze over belangstelling bij de publieke omroep niet te klagen hadden.
Ook de nog maar net begonnen ‘Late Night host’ Beau van Erven Dorens heeft inmiddels de neergaande spiraal te pakken. Beau begon aanvankelijk met 650.000 kijkers, maakte vrijdag vorige week nog een hoogtepunt van 853.000 dankzij het bekendmaken van de winnaar van het populaire programma The Voice Senior, maar zat gisteravond op een nieuw dieptepunt van 280.000 kijkers. Lager dan Humberto Tan ooit zakte.

Van Jinek wordt verwacht dat zij wel de RTL Late Night Show nieuw leven kan inblazen door afwisselend met Beau het programma te presenteren. Van Erven Dorens is echter binnen een maand al mislukt.
Het ‘grote geld’ haalde Jinek over de streep, want de ‘Balkenende-norm’ schijnt onderbetaald te zijn. 'Het is tijd voor een nieuw avontuur. Ik ga werken bij RTL, want daar krijg ik de fantastische kans om mijn passie voor de latenight talkshow nog verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform echt serieus te ontwikkelen', zo schreef Jinek.
Hoofdredacteur Han Pape van De Roskam maakte er zijn eigen vertaling van; 'Ik ga grof geld verdienen, meer dan die publieke grijpstuiver van twee ton. Ik krijg een miljoen of daaromtrent, met salarisgebouw verder uitbouwen. Ik wil ook nog geld voor voor een digitaal verdienmodelletje. Ik verdien dit platform, ik ben een pratende reclamezuil, voor mezelf.'

Hoe je het ook wendt of keert, feit is dat Jinek haar zakken kan vullen. Maar de vraag komt op of de kijkers van RTL wel zitten te wachten op een talkshow met wat meer serieuze inhoud?

Goedkope ‘ramsj’ lijkt bij de commerciële meer in zwang. Tegelijkertijd lijkt het meer serieuze volk toch meer ‘gebakken te zitten’ bij de publieke omroep waarvoor de financiering via het vroegere ‘kijk en luistergeld’ dat is ingebed in de belastingheffing van ons allemaal, wordt uitgeknepen om de ‘ramsj-omroepen’ beter in het zadel te helpen.
Uit Den Haag komt al jaren zelden nog wat goeds.

‘Arme’ Jinek, maar straks niet meer in de knip!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina