Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
31-01-2019  

Roze hesje

 

Vorige week, in een zwak moment, groeide  de landelijke voorman Klaas Dijkhof uit de stal van de liberalen de uitstoot van broeikasgassen boven het hoofd.
Maatschap Dekker uit Aadorp wil zijn bedrijf opschalen van 6000 naar 19000 varkens. In de tijd, dat vooral de liberale geesten nog niet goed beseften, wat de hedendaagse klimaatverandering voor ellendige gevolgen heeft, ontstond het idee van  een varkensflat voor 89000 varkens! Waar de wondere wereld van het Almelose Waterrijk uit het zompige land moest verrijzen. Dat Rijk kapseisde, met als nalatenschap een schuld van vele miljoenen.
En daar, in een zwak moment, groeide het Almelose bestuur de uitstoot van al dat broeikasgas boven het hoofd.  Eventjes onoplettend, deed zij de vleesondernemer  een financiële toezegging van om en nabij de een miljoen, als uitbreiding van zijn bedrijf niet door mocht gaan!
Beste raadsleden: "Ik zou zeggen, trek uit eerbetoon aan het intelligente wroetend varkentje de roze hesjes aan, neem een modderbad en ga languit voor een verstandig klimaatbesluit!"

Paul Bults
 

Archief
Terug naar vorige pagina