Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-10-2008  

Donkere fasen in het leven

 

Soms moet je op zoek naar het licht. Je leven zit dan zo in zwaar weer dat je er toe gedwongen wordt. Nee, het heeft niets met de herfst te maken. Ook niet met depressiviteit maar gewoon naar? Laten we het gerechtigheid noemen in plaats van zonneschijn. Mensen overkomen soms iets waar je niet mee uit de voeten kunt.

Sommige mensen schijnen er alle belang bij te hebben je op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. Niets gaat dan te ver. Zelfs je leven loopt dan gevaar. En dat alleen maar omdat je een klein succes hebt. Want succes is een reden iemand naar het hiernamaals te sturen. Ik heb het dan nog niet eens over de oorzaak die hier aan ten grondslag ligt. Dit is denk ook niet belangrijk. Voor mij is belangrijk om eerst uit een donkere tunnel te komen die door deze mensen is gecreëerd. Deze tunnel is er één met hindernissen. Ook door deze mensen opgeworpen.

Hoe dit kan? Vertrouwen op mensen die ondanks dat je er voor gewaarschuwd bent toch wilt vertrouwen. Eigen schuld, dikke bult? Wel is zeker dat het een grote impact heeft op je leven, ook privé. Gelukkig zijn er mensen om je heen die je dan steunen en die je helpen om tot een oplossing te komen. Het vrijwilligerswerk kan dan gewoon door gaan, zonder mij.

Almelo Nieuws heeft me bijna vier jaar zeven dagen in de week in beslag genomen. Gewoon om er een succes van te maken en mijn ziek zijn te vergeten. Ik heb een hekel aan geraniums. Dit werd me een paar weken geleden bijna noodlottig. Een bedreiging met geweld die me in die tunnel deed belanden. Een scherp voorwerp op je keel terwijl je nergens heen kunt blijft je niet onberoerd. Er lagen al drie aangiftes wegen bedreiging bij de politie die het afdeed met de woorden, Almeloers zijn een dom volk die niets durven. Intussen weet ik wel anders. Daarom ben ik nu op zoek naar dat licht wat, dat hoop ik, zich op het eind van die moeilijke tunnel zal bevinden. Misschien schijnt dan weer de zon.

Het ga u goed.

Dick Dooren

Archief
Terug naar vorige pagina