Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-03-2015  

Indammen

 

Hallo provincie waar blijft die 8,9 miljoen? Voor de vernieuwing van de binnenstad zegde de provincie Overijssel 8,9 miljoen euro subsidie toe. Vooral de aanleg van de Waterboulevard naar het Marktplein vormde daarin een belangrijke voorwaarde. Maar er waren er meer. Zo moest de gemeente prioriteit leggen bij de herontwikkeling van de binnenstad. Dat deed de gemeente niet. Zo werd aan de Weezebeeksingel een groots winkelproject gesitueerd en gaf de gemeenteraad vrij baan voor een nieuw voetbalstadion met zakelijke ruimtes en werd de bestemmingsbeperking van de Woonboulevard zelfs bij raadsbesluit vrijgegeven.
De projectontwikkelaar van het winkelcomplex aan de Weezebeeksingel is failliet, het nieuwe stadion werd uiteindelijk het bouwen van een tweede ring, nadat projectontwikkelaar Urban Interest dreigde het binnenstadsplan te torpederen.
‘Alles is weer koek en ei’, beweerde het college tijdens het besluit over de capaciteit van de bruggen over de reeds begonnen aanleg van de Waterboulevard. Maar niets blijkt minder waar, zo leert het antwoord van wethouder Claudio Bruggink (D66) op vragen van de VVD waar het geld blijft!
“Er is nog ambtelijk overleg nodig”, antwoordde Bruggink en gaf tevens aan dat de provinciale bijdrage inmiddels uit een ander potje moet komen.
Termijnen werden dus niet gehaald door het ‘knoeien’ in het gemeentehuis, is dan de simpele conclusie. Maar is dat wel zo? Vertrouwd men in Zwolle de gemeente Almelo nog wel? Of ligt dat raadsbesluit van de gemeente over het vrijgeven van de bestemming Woonboulevard nog daaraan ten grondslag? Is dat besluit al terug gedraaid?
Kortom zou het niet zo kunnen zijn dat men in Zwolle de gemeente volledig op de knieën wil hebben?
Dat duurt dan nog even. De stad stevent fors af op onder toezichtstelling vanwege de financiële huishouding. Misschien maar beter ook, want dan kan de hoogmoed eindelijk worden ingedamd!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina