Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
11-02-2015  

Stadsbaken?

 

Ze zitten er nog steeds, de ‘luchtfietsers’ in het stadhuis, de bedenkers van namen bij mislukte projecten als Waterrijk en Fortezza. Na alle mislukkingen in de afgelopen jaren is het gevolg een lege sok waardoor de burgers nog jaren flink moeten boeten. Toch blijven die geldverslindende ‘creatievelingen’ in het stadhuis bezig, zij het met projectjes van minder importantie.

Neem de parkeergarage Stadhuis aan het Stadhuisplein. Nu het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ hoek Egbert Gorterstraat bijna klaar is, kan de naam Stadhuis voor een parkeergarage aan het Stadhuisplein natuurlijk niet meer. Al dromend kwam er een nieuwe naam bovendrijven voor dit betonblok waarin rijdend blik kan worden gestald tegen betaling. STADSBAKEN werd het ambtelijke voorstel en STADSBAKEN moet het worden, besloot het college van burgemeester en wethouders gisteren. De gemeenteraad wordt niets gevraagd, want die heeft toch niets te vertellen door alle mandaatbesluiten uit het machtstijdperk CDA/PvdA/VVD rond de eeuwwisseling!

Hoe komt men er op STADSBAKEN? Alsof dat gat in een muur een Almelo’s baken van importantie is! Of zou het toch nog een verwijzing zijn naar het vroegere stadsdeel ’t Baken waar deze betonkolos met een kantoorschilletje ooit is neer geplempt? Maar waarom dan de toevoeging ‘STADS’? Honderdduizend inwoners komen er toch nooit, zoals de ‘luchtfietsers' in het stadhuis ooit wilden.
Bovendien moet dan ook de straatnaam Stadhuisplein nog worden omgedoopt, omdat het bouwwerk van architect J.J.P. Oud volgens de opeenvolgende colleges van B&W best gesloopt mag worden.

Vroeger heette dat stukje straat de Bakenstraat. Waarom dan niet met enig historisch besef gewoon de naam parkeergarage ’t Baken?

Ik ben er in ieder geval uit. Naast de straat Het Baken (politiekantoor) past de nabijgelegen parkeergarage 't Baken. In al mijn publicaties laat ik de toevoeging ‘STADS’ dus gewoon weg en noem ik het stadhuisplein weer gewoon de Bakenstraat, zoals weleer!

‘Fijnslijper’

 

Archief
Terug naar vorige pagina